O Ταγίπ γαβγίζει, η Μύκονος γεμίζει
danikas_dimitris

Δημήτρης Δανίκας

O Ταγίπ γαβγίζει, η Μύκονος γεμίζει

Ποια πολιτική, ποια τακτική και ποια στρατηγική; Ολα αυτά άγνωστα στο λεξικό του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ. Ολα στα κουτουρού. Ολα με τον ερασιτεχνισμό. Και όλα με τον αριστερό καιροσκοπισμό!

Οσο κι αν ακούγεται ανθελληνικό, η διαπίστωση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν περιέχει αρκετούς σπόρους αλήθειας, όταν έλεγε προς τους Ευρωπαίους «την Ελλάδα την έχετε στα όπα-όπα»!

Κάτι το πολύτιμο οικόπεδο Hellas. Κάτι τα γεωπολιτικά και στρατηγικά συμφέροντα των Ευρωπαίων και (κυρίως) των Αμερικανών. Κάτι ο -νεκρός ή ζωντανός- αρχηγός του ISIS Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι. Κάτι ο σχεδιαζόμενος διαχωρισμός της γειτονικής σουλτανίας σε Δυτική Τουρκία, Ανατολική Τουρκία και κράτος των Κούρδων. Κάτι οι μεγαλομανιακές, απολυταρχικές και δικτατορικές μεγαλοστομίες και επιδιώξεις του Ερντογάν. Κάτι ο συνεχιζόμενος εμφυλιοπολεμικός ορυμαγδός στη Συρία. Κάτι οι συνεχιζόμενοι βομβαρδισμοί. Κάτι η γενική αστάθεια στην περιοχή. Κάτι οι προσεισμικές δονήσεις στην Αίγυπτο και τη Βόρεια Αφρική. Κάτι η απύθμενη μακακία των Βρετανών με τον χαρακτηρισμό Brexit. Λίγο απ’ όλα, αλλά και πολλά από όλα αυτά καταλήγουν και έλκουν την εμφάνιση και την αλληλεπίδραση πολλών συγκυριών. Και μάλιστα τέτοιων που μοιάζουν με ατελείωτες ποσότητες οξυγόνου προς τον νεκροζώντανο ελληνικό οργανισμό!

Εμείς σχεδόν τίποτα. Τι λέω τώρα, όχι ακριβώς τίποτα. Εμείς, με ιμάντα τον Τσίπρα και την εκλεκτή παρέα του διαπράττουμε τα πάντα ώστε να καταλήξουμε αβοήθητοι και μελλοθάνατοι ναυαγοί στα βράχια. Να μην απαριθμήσω ένα-ένα τα «επιτεύγματά» μας. Οπως, ας πούμε, τον μακρόσυρτο χορό του Μπαρουφοζαλόγγου. Οπως, ας πούμε, την εκτύπωση και διανομή κουπονιών προς τους δημοσίους υπαλλήλους. Φαντάσου τώρα. Ο Αμερικανοκορεάτης κονσιλιέρε του Αλέξη εξέλαβε τη χώρα ως γειτονικό παράρτημα του Σκλαβενίτη. Ασε τώρα. Η καταγραφή και μόνο μου προκαλεί κατάθλιψη βαριάς, αθεράπευτης μορφής!

Υπερβάλλω; Νομίζεις. Τι θέλεις; Τουρισμό θέλεις; Τον έχεις. Πώς τον έχεις; Μα φρόντισε ο Τούρκος, ο Σύριος, ο Μπαγκντάντι, οι αμερικανικές και ρωσικές ρουκέτες. Ολοι. Οπου φύγει-φύγει από εκεί. Ερχονται κατευθείαν εδώ. Κάπως έτσι η Ελενα Κουντουρά, αλλά και η Ολγα Κεφαλογιάννη, για να τα λέμε όλα, κατήγαγαν «θρίαμβο τουριστικού πρωταθλητισμού». Να με συγχωρείτε, κορίτσια, αλλά εγώ στη θέση σας θα ευγνωμονούσα τον αχαλίνωτο δεσποτισμό του σουλτάνου!

Ασφάλεια θέλεις; Την έχεις! Από ποιους οικοδομήθηκε τείχος ασφάλειας και προστασίας; Μα φυσικά από την εμμονική και αυτοκόλλητη σχέση των Ελλήνων εφοπλιστών με τους Αραβες. Και φυσικά από τον «τρίτο δρόμο» του Ανδρέα Παπανδρέου. Και των άλλων. Ολων των άλλων!
Κλείσιμο

Μεταρρυθμίσεις και ευρωπαϊκές, εκσυγχρονιστικές διορθώσεις θέλεις; Τις έχεις. Οχι όλες. Κάποιες τις έχεις. Με άφθονη πίεση. Με αφόρητο πόνο. Με μαζική φτωχοποίηση. Ομως τις έχεις. Πώς προέκυψαν όλες αυτές οι μετακινήσεις της Ελλάδας από την Αφρική προς την Ευρώπη; Μα φυσικά με τα μνημόνια, με την ακαμψία της Μέρκελ και με τις πλάτες των υπόλοιπων συμμάχων. Ρισκάρω μια πρόβλεψη: μετά από χρόνια, όταν η χώρα θα ισορροπήσει μεταξύ κανονικότητας και ανάπτυξης, όλοι όσοι τώρα μουτζώνουν θα ανάβουν λαμπάδες στο μπόι των μνημονίων. Ουδέν κακόν αμιγές καλού!

Και για να ολοκληρώσω: η Σωρρακώσταινα, ιδιαιτέρως με τον Τσίπρα, έτρεχε ολοσούμπιτη κατευθείαν στην καταστροφή. Ομως οι συγκυρίες όρθωσαν τείχος και είπαν: «Ε, όχι κι έτσι!». Οσο ο Ταγίπ γαβγίζει, τόσο η Μύκονος γεμίζει!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ