Η άμαξά σας, κύριοι του ποδοσφαίρου θα μετατραπεί σε μία υπέροχη νεροκολοκύθα
tsamopoulos_minas

Μηνάς Τσαμόπουλος

Η άμαξά σας, κύριοι του ποδοσφαίρου θα μετατραπεί σε μία υπέροχη νεροκολοκύθα

Η εντύπωση που είχε δημιουργηθεί όλα αυτά τα χρόνια της  ύπαρξης  της συνδρομητικής τηλεόρασης ήταν ότι οι ομάδες σε διάφορα αθλήματα και κυρίως σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ είχαν βρει «τον μήνα που  θρέφει τους 9».

Ειδικά  όταν μπήκε στο παιχνίδι του ανταγωνισμού με τη NOVA  η Cosmote TV  όλοι έτριβαν τα χέρια τους. Κάθε μια από τις  δύο πλατφόρμες διεκδικούσε ό,τι μπορούσε από τηλεοπτικές μεταδόσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό  για να  προσελκύσει  συνδρομητές ακόμη και  αν οι υπεύθυνοι έβλεπαν ότι οι συμφωνίες είναι ζημιογόνες αφού τα λεφτά που πλήρωναν για τα  δικαιώματα δεν έβγαιναν ούτε από τις συνδρομές ούτε από τα διαφημιστικά πακέτα.   

Και ήρθε η μέρα της κρίσης-προβληματισμού και για τα συνδρομητικά όπως για όλες τις επιχειρήσεις στην Ελλάδα. Ήρθε η ώρα της ανασυγκρότησης και του  συμμαζέματος.

Πρώτο ας το πούμε σοκ για τους φιλάθλους ήταν το γεγονός της μη τηλεοπτικής κάλυψης του εντός έδρας ευρωπαϊκού αγώνα του Πανιωνίου με τη Γκόριτσα.
Κλείσιμο

Πολλοί ήταν εκείνοι που πίστευαν ότι έστω και την τελευταία  ώρα κάποιο κανάλι θα «τσιμπούσε» και θα έδινε τα λεφτά για την μετάδοση. Όμως κανένα κανάλι ούτε συνδρομητικό ούτε κρατικό δεν  μπήκε στο παιχνίδι αυτό .

Αυτό το άτυπο μέτωπο  των καναλιών απέναντι στις όποιες απαιτήσεις των ομάδων και ειδικά η διαπίστωση ότι κανείς δεν θα συνεχίσει τον αλόγιστο τηλεοπτικό ανταγωνισμό απλά και μόνο για να  κάνει ζημιά στον άλλον,  προκάλεσε ανατριχίλα στους ποδοσφαιρικούς παράγοντες. 

Το κατά κάποιον τρόπο «διαίρει και βασίλευε» μέσω του ανταγωνισμού   φαίνεται ότι δεν   περνάει πια.

Χωρίς τηλεοπτική κάλυψη μένει το βόλεϊ, χωρίς τηλεοπτική κάλυψη η υδατοσφαίριση, το ίδιο θα συμβεί και με το ελληνικό πρωτάθλημα μπάσκετ  και πάμε και για το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου,  τη γνωστή Super League.

Η ποιότητα του ελληνικού πρωταθλήματος χρόνο με τον χρόνο χαλάει, δεν υπάρχει ανταγωνισμός, δεν υπάρχει σύμπνοια για το κοινό καλό, ο ένας προσπαθεί να βγάλει το μάτι του άλλου, τα γήπεδα αδειάζουν και φθάσαμε στο σημείο να μην πουλάει ούτε τηλεοπτικά. Μόνο τα ντέρμπι βλέπει ο κόσμος και αυτά με την προϋπόθεση ότι δεν διακόπτονται λόγω επεισοδίων και λόγω υπουργικών  αποφάσεων. Το συνδρομητικό κανάλι δήλωσε διατεθειμένο ακόμη και να αποσυρθεί από τη συμφωνία παρά το γεγονός ότι η μετάδοση αγώνων του ελληνικού πρωταθλήματος  ήταν ένα από τα δυνατά χαρτιά του, τουλάχιστον στη θεωρία.  Γιατί στην πράξη επένδυε σε ένα απαξιωμένο προϊόν.

Αν  στα σπάσουν οι δύο πλευρές, δηλαδή το  κανάλι με τη Super League  τότε οι λεγόμενες μεγάλες ομάδες  θα προσπαθήσουν από μόνες τους να βρουν μία άκρη για να πουλήσουν τα δικαιώματα μετάδοσης των αγώνων τους σε κάποιο άλλο κανάλι. Οι μικροί θα καταρρεύσουν γιατί έχουν κτίσει  πάνω στην άμμο.   

Σε μία χώρα που η οικονομία της  λειτουργεί  στο…παράλληλο σύμπαν, με τον κόσμο να βυθίζεται στην αγωνία για την επόμενη ημέρα και για το πώς θα ζήσει την οικογένειά του, με τους «φίλους» από το εξωτερικό να παίζουν με την Ελλάδα όπως η γάτα με το ποντίκι,  είναι εκτός κάθε λογικής να έρχονται ομάδες και να ζητούν πολλά λεφτά από ιδιωτικές επιχειρήσεις για ένα προϊόν που δεν   το βλέπει-αγοράζει  σχεδόν κανείς και χωρίς  να δείχνουν, οι παράγοντες,  έως τώρα τουλάχιστον καμία πρόθεση να καθίσουν να βρουν  τρόπους να βελτιώσουν το προϊόν τους, να το κάνουν πιο ελκυστικό.

Το ρολόι σας κύριοι ετοιμάζεται να δείξει μεσάνυχτα και η άμαξά σας θα μετατραπεί σε μία υπέροχη νεροκολοκύθα.       
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK