Έως το... τέλος του κόσμου, Τσίπρας όπως ... Madoff
pafilas_dimitris

Δημήτρης Παφίλας

Έως το... τέλος του κόσμου, Τσίπρας όπως ... Madoff

2008. Το αμερικανικό FΒΙ έχει συλλάβει τον Bernie ( Bernard ) Madoff.

H πυραμίδα δισεκατομμυρίων που είχε δημιουργήσει στις ΗΠΑ και διεθνώς είχε αφήσει άφωνους τους πάντες. Επί χρόνια συγκέντρωνε κεφάλαια, δίχως να κόψει ούτε ένα πινακίδιο αγοράς μετοχών ή ομολόγων για τους πελάτες του. Όλα τα έγγραφα ήταν πλαστογραφημένα, από ένα στενό συνεργάτη του. 

Στην εξαίρετη ταινία “Wizard Of lie” για την πυραμίδα, κάποια στιγμή η ανακρίτρια του FBI τον ρωτά “Καλά δεν προσπαθήσατε να αυτοκτονήσετε, ούτε να διαφύγετε στο εξωτερικό. Τι ακριβώς περιμένατε ότι θα γίνει τελικά ;” 

Ο Madoff απάντησε αμέσως “Ντρέπομαι τους ανθρώπους, αλλά περίμενα το ... τέλος του κόσμου. Μάλιστα, μετά την 11η Σεπτεμβρίου 2001, είχα  αρχίσει να πιστεύω ότι αυτή ήταν η μοναδική λύση στο πρόβλημα μου.” 
Κλείσιμο

Σε μια αντίστοιχη κατάσταση με τον Madoff βρίσκεται και ο πρωθυπουργός της διακυβέρνησης Σύριζα- Ανελ - περιμένοντας το τέλος του κόσμου.  Aρνείται να δει κατάματα την αλήθεια και σπρώχνει τα προβλήματα πιο πέρα. Ενώ γνώριζε ότι, δεν θα λάβει τίποτα για το χρέος επί 1,5 χρόνο επικοινωνούσε την λύση για το χρέος. Και η Ελλάδα, μισοτελειωμένη από τους φόρους και το υπέρογκο κράτος πορεύεται ακριβώς με την ίδια λογική του Τσίπρα. Με πρώτο και καλύτερο το ελληνικό δημόσιο, έχει σχηματισθεί μια τεράστια αλυσίδα οργανισμών & ανθρώπων οι οποίοι εφαρμόζουν το “δεν πληρώνω”. Ενδιάμεσα ακούγονται κάποιοι κρότοι από “κανόνια” άλλοτε ηχηρά, άλλοτε πιο σιωπηρά. Οι πιο “χοντρόπετσοι” επιχειρηματίες παραδίδουν τα κλειδιά από τα ελικόπτερα .....  στις τράπεζες και πτωχεύουν τις επιχειρήσεις.

Οι ίδιοι βεβαίως διαθέτουν ακόμη τον τρόπο τους. Αντίθετα, οι άνθρωποι που δούλεψαν τις επιχειρήσεις - και δεν στηρίχθηκαν από κανέναν- καταλήγουν χρωστούν σε Δημόσιο, εφορίες, ταμεία, τράπεζες. Στην καλύτερη των περιπτώσεων, αρκετοί καταλήγουν με μια ποινή 7 μηνών και όταν μαζευτούν οι ποινές στην προσφορά κοινωνικής εργασίας. Άλλοι καταλήγουν στους πλειστηριασμούς που θα ξεκινήσουν σαν τα... πρωτοβρόχια τον Σεπτέμβριο. 

Ας επιστρέψουμε, όμως, στον Madoff. Στην ανακάλυψη του συνέβαλλε αποφασιστικά Ένας Έλληνοαμερικάνος ο κ. Χάρυ Μαρκόπολος. Κόντρα στο σύστημα με πίστη εξηγούσε με ακρίβεια την απάτη του Madoff και τελικά δικαιώθηκε. Στο χωνευτήρι των ΗΠΑ, αλλά κι εδώ στην γηραία Ευρώπη, λίγοι εξαπάτησαν πολλούς. Για κάθε... Madoff, κάπου υπάρχει πάντοτε κι ένας.. Χ Μαρκόπολος.    


   
    
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK