PROTOTHEMA

Blogs

ΣΤΗΛΗ ΑΛΑΤΟΣ

Τενεκές ξεγάνωτος

ΕκτύπωσηΑποστολήΜέγεθος κειμένου 

Με τέτοιους  φίλους  τι  τους  θέλεις τους  εχθρούς!

Ολοφάνερες οι προθέσεις του  Βαρουφάκη. Φυσικά  να εκδικηθεί   τον  άνθρωπο  που  του  εκχώρησε τέτοιες  εξουσίες που  ούτε στο όνειρό του  είχε δει.  Φυσικά να  ταρακουνήσει   το  κυβερνητικό  κόμμα και  να «μαχαιρώσει»  τους πρώην  συντρόφους  του.  Φυσικά   για να   αποενοχοποιηθεί. Και  φυσικά  για να  ξαναβρεθεί στην «πρώτη  σελίδα»  της  δημοσιότητας


Και εκδικητής και «μαχαιροβγάλτης» και αθώος και νάρκισσος. Ολα μαζί. Να χαρώ εγώ   «πατριωτική» στρατηγική

Μα γιατί αγαπητέ Γιάνη, αφού τόσο σε κόφτει  η αλήθεια,  γιατί   δεν τα είπες από την πρώτη  στιγμή;  Ε; Γιατί; Και  γιατί, με δική  σου ευθύνη, επέλεξες και προχώρησες σε ατέρμονες  διαπραγματεύσεις   που  στο τέλος κατέληξαν μερικές δεκάδες δισεκατομμύρια σε βάρος του Ελληνικού λαού ;  Και  γιατί,  αφού  υποτίθεται ότι  είσαι τόσο  σπουδαίος  στα οικονομικά,  δεν  είχες αντιληφθεί ότι  οι εκβιασμοί και οι απειλές  δεν επρόκειτο να κάμψουν τους δανειστές; 

Μα αν  δεν ήξερες  ότι ένα   υποτιθέμενο Grexit δεν θα προκαλούσε   σεισμό  στις ευρωπαικές  αγορές, αντιθέτως μάλιστα   το μόνο  που θα κατάφερνε ήταν να ανοίξει  μια  τρύπα στο νερό,  ε τότε όχι  ακατάλληλος αλλά  εντελώς άσχετος.   Υπουργός  καφενείου, πρέφας, ταβέρνας μπορεί.  Της Οικονομίας μόνο ως  καραφαρσάρα ελληνικής  παραγωγής!

Ισως  ποτέ  άλλοτε στην  σύγχρονη ιστορία αυτού του   κατακαημένου τόπου, δεν  είχε εμφανιστεί και  υπουργοποιηθεί κάποιος  τόσο επηρμένος κα ταυτόχρονα τόσο άδειος, ασήμαντος και   καταστροφικός.  Στη γειτονιά μου το λένε «τενεκές  ξεγάνωτος»!

Ο Βαρουφάκης μέσα σε διάστημα έξι μόλις μηνών  ισοπέδωσε τόσα πολλά που καμία άλλη ανθρώπινη «μπουλντόζα»  δεν είχε καταφέρει στο παρελθόν.  Και ποτέ άλλοτε στο παρελθόν, αλλά ούτε στο μέλλον, ένα σόου  δεν στοίχησε   τόσα  δισεκατομμύρια όσα  μας κόστισαν το αλλαζονικό ύφος, η  ακατάσχετη  μπουρδολογία και ένα   σακάκι  του!

Και κάτι ακόμα. Με αφορμή το «μνημόσυνο» εκείνου του καυτού  καλοκαιριού του  2015. Πρώτος  βασικός υπεύθυνος και ένοχος ο  Αλέξης Τσίπρας.  Εκείνος  ήταν  που κυριεύτηκε από  την  γοητεία του Μπαρουφάκη. Ο Τσίπρας τον  διόρισε. Ο Τσίπρας  τον στήριξε. Ο Τσίπρας  τον  συμβουλεύτηκε!

Και  αν  είναι  αλήθεια  ότι με το Plan X και   τα κουπόνια ήταν  σύμφωνος και  ικανοποιημένος,  ε τότε  αξίζει να  συστηθεί    εξαταστική  επιτροπή. Με  μια  διαφορά.  Οχι μόνο για εκείνη  την περίοδο, αλλά για ολόκληρη  την  επταετία της κρίσης

Εξεταστική όχι  για ένα μέρος της κρίσης αλλά  για ολόκληρο  το έργο. Να μάθουμε ποιοι  δανείστηκαν.  Πόσα  ακριβώς  δανείστηκαν. Που  τα δανεικά κατέληξαν.  Η αλήθεια! Ολόκληρη η αλήθεια να αποκαλυφθεί. Με όλα  τα ονοματεπώνυμα. Του Τσίπρα και του Βαρουφάκη  μαζί!

Οχι δεν πρόκειται   για συμψηφισμό. Καθόλου. Πρόκειται   για το ίδιο  έργο.  Με διαφορετικές πράξεις και  διαφορετικούς πρωταγωνιστές. Ομως το έργο  είναι το  ίδιο. Οι  κυβερνήσεις αλλάζουν τα μνημόνια μένουν. Οι  κυβερνήσεις αλλάζουν αλλά  τα δάνεια μεγαλώνουν. Οι κυβερνήσεις αλλάζουν αλλά οι  πολιτικές είναι ίδιες. Η πρόκληση   απλή.  Προς  όλα κόμματα. Πραγματικά θέλετε να αποκαλυφθεί  ολόκληρη η αλήθεια;  Ε τότε όλα  τα κυβερνητικά κόμματα στην  Εξεταστική!


Μ.ΠΑΣΟΚ09/07/201713:08

ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΕΙΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΠΑΣΟΚ -ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ?ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΛΕΣ ΚΑΘΑΡΑ?

Απάντηση
Fani07/07/201720:17

Αυτόν τον τενεκέ τον ξεγάνωτο κάποιος τον επέλεξε και μας τον επέβαλε .τον λένε Τσίπρα ειναι,λεει,πρωθυπουργός .

Απάντηση
Χατζηγεωργίου Γιώργος07/07/201716:52

Τζάμπα είναι οι εξεταστικές επιτροπές, γιατί να μη φτιάξουμε 5-6 να παίζουμε; Πραγματικά, αυτό το καλαμπούρι πρέπει κάποια στιγμή να τελειώνει με τις επιτροπές μηδενικού έργου και υψηλού βαθμού φασαρίας. Οι πολιτικές χαζομάρες τιμωρούνται στην κάλπη, όχι από την εκάστοτε κυβέρνηση που θυμάται να κάνει έλεγχο μόνο σε όσα τη συμφέρει. Όταν ο λαός ψήφιζε τον Τσίπρα 2η φορά, επιβράβευε και τα καραγκιοζιλίκια εποχής Βαρουφάκη. Τι ακριβώς θα μας πει τώρα μια εξεταστική επιτροπή; Τα αυτονόητα;

Απάντηση
ΑΚΗΣ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΣ07/07/201714:41

Η Περίπτωση χειρισμών ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ, ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΩΣ ΜΙΑ ΣΠΑΖΟΚΕΦΑΛΙΑ ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΔΥΝΑΤΟΥΣ ΛΥΤΕΣ! ΚΥΡΙΕ ΔΑΝΙΚΑ, ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΩΣ ΔΕΔΟΜΕΝΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΞΗΣ! ΤΟΝ ΕΜΠΙΣΤΕΎΤΗΚΑΝ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΟΙ 5 ΣΟΦΟΙ ΤΟΥ....ΑΥΤΟΣ ΤΟΥΣ ΕΞΗΓΗΣΕ ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΙΕΣ ΟΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΗΣ ΑΡΝΗΣΗΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΚΟΛΟΥΘΩΣ, ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ, ΕΧΟΝΤΑΣ ΤΟ ΠΛΑΝ Β ΚΑΙ C ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ....ΠΟΝΤΑΡΕ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΥΣ ΤΗΣ ΕΕ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΘΕΣΗ!! ΣΤΟ ΕΝΔΙΑΜΕΣΟ....ΠΙΟ ΣΚΛΗΡΟΙ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ....ΕΠΙΑΣΑΝ ΤΟΝ ΑΛΕΞ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΙΑΚΑ, ΤΟΥ ΕΞΗΓΗΣΑΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΕΙΣΑΚΟΥΣΤΕΙ ΩΣ ΠΡΟΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΠΑΡΙΘΜΗΣΕ Ο ΓΙΑΝΗΣ.....ΔΙΟΤΙ ΕΊΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ ΑΟΡΙΣΤΑ ΚΑΙ ΜΕ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΑΟ.....ΚΑΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΆ....ΑΔΕΙΑΣΕ ΤΟΝ ΓΙΑΝΗ ΕΥΚΟΛΑ ΚΑΙ ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ, ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΝΑΣΤΗΜΑ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΚΑΙ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗΣ 100% ΤΩΝ ΛΕΓΟΜΕΝΩΝ Η ΤΟΥΣ! ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝ ΑΥΤΆ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΕΙ Ο ΓΙΑΝΗΣ....ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΟΥΝ ΕΠΙΤΥΧΩΣ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ!! ΑΙΝΙΓΜΑ ΓΡΙΦΟΣ ΣΠΑΖΟΚΕΦΑΛΙΑ ΚΛΠ ΚΛΠ....! ΣΥΜΦΩΝΩ Σ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΟΥ ΑΝΑΛΥΕΤΕ....ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΥΠΟΘΕΤΙΚΑ....!

Απάντηση

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

2500  χαρακτήρες απομένουν

* Υποχρεωτικά πεδία