Σχετικά με τον Μπογδάνο
danikas_dimitris

Δημήτρης Δανίκας

Σχετικά με τον Μπογδάνο

Αδύνατον να  παριστάνω  τον ανήξερο και να  σφυρίζω αδιάφορα.

 Αδύνατον να παριστάνω κι  εγώ  τον ουδέτερο και τον άσχετο. Και αδύνατον να εκστομίζω  χαρατηρισμούς εναντίον  του.  Γιατί  στο παρελθόν  όχι μόνο  με φιλοξένησε  στην εκπομπή  του, αλλά και  δημοσίως είχα  εκφραστεί με  τα καλύτερα  λόγια  για την  διαφορετικότητά  του!

Σχετικά με τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο.  Που απολύθηκε προσφάτως από το κανάλι του Sky. Και που  η  εκπομπή  του ήταν και αιχμηρή και προσωπική και διαφορετική. Απ όλες  τις άλλες. Για ένα  λόγο. Επειδή  δεν «φορούσε» γραβάτα.  Επειδή  δεν ήταν  συμβατική. Επειδή δεν ακολουθούσε τους τύπους  του Savoir Vivre. Και επειδή ο Κωνσταντίνος ακολουθούσε   το ένστικτό του και  αποκάλυπτε τον  χαρακτήρα του!

Και όποιος αποκαλύπτει τον  χαρακτήρα  του είναι   ευάλωτος, εύθραυστος και  «θεόγυμνος». Ο  καλύτερος  στόχος  για όλους  τους άλλους!

Ο Κωνσταντίνος από την πρώτη  στιγμή  έβαλε το  στίγμα του. Εναντίον του Σύριζα. Δικαίωμά του. Ο Κωνσταντίνος με τον   σαρωτικό τρόπο  του  προσπαθούσε να  παρασύρει τους άλλους σ ένα πινγκ πονγκ  πρωτότυπου ύφους και έξυπνων σχολίων. Αυτός ήταν ο «ανελκυστήρας»  του. Αυτό το  εφαλτήριό του. Τον ακολουθούσες;  Εχει καλώς.  Τον  ξεπερνούσες; Ακόμα  καλύτερα. Δεν τον πρόφταινες;  Την είχες πατήσει!

Κάπου εκεί, παρασυρμένος από την  ταχύτητα της σκέψης του και από  την  διαφορετικότητά  του, ήταν  έτοιμος   ανά πάσα στιγμή  να φτιάξει να  πέσει ο ίδιος στην παγίδα  που είχε στήσει  για τους άλλους! 
Κλείσιμο

Παράδειγμα; Μα  φυσικά  το επίμαχο σχόλιό του. Οτι  δηλαδή πρώην  σύντροφοι  του  Αλέξη Τσίπρα  ήταν εκείνοι που παρασκεύασαν και  ταχυδρόμησαν  την επιστολή-βόμβα στον Λουκά Παπαδήμο. Ολέθριο σφάλμα που προέκυψε από  την ντρίμπλα που έκανε στον εαυτό του. Με αποτέλεσμα αντί η μπάλα να καταλήξει  στα  δίχτυα  του αντιπάλου  του, να  βρεθεί στην  δική του αφύλαχτη εστία. Αυτογκόλ με  τα όλα του!

Γιατί εκείνο που προσπαθούσε να αρθρώσει ήταν ότι άνθρωποι με τα ίδια ιδεολογήματα, αντίστοιχα με  εκείνα του Αλέξη Τσίπρα,  πριν από την κυβερνητική του μεταμόρφωση, είναι  πιθανόν να είναι  οι  παρασκευαστές και ταχυδρόμοι της επιστολής-βόμβας στον Λουκά Παπαδήμο!

Ετσι χωρίς  στοιχεία και   χωρίς αποδείξεις, το κανάλι αναγκάστηκε να  επανορθώσει. Και   ταυτόχρονα  να διακόψει την συνεργασία  του με  τον Κωνσταντίνο  Μπογδάνο. Και το  χειρότερο; Μ αυτή την αστήρικτη    τοποθέτηση, ακυρώνεται  μεγάλο μέρος  της αντικυβερνητικής πολιτικής του καναλιού!

Α, σου λέει, έτσι είστε; Δηλαδή  χωρίς στοιχεία  κατηγορείτε για ηθική  αυτουργία σε πράξη τρομοκρατίας τον   πρωθυπουργό της χώρας; Ε τότε ότι  λέτε  είναι  σκέτη  προπαγάνδα και συκοφαντία!

Με  λίγα λόγια ο Κωνσταντίνος με την    διαφορετικότητά του και την χαρισματική προσωπικότητά του, έγινε,  χωρίς  να το θέλει,  ήρωας  ενός παλιού  Ρωσικού θεατρικού έργου.  Του Αλεξάντρ Γκριμπογέντοφ και του 19ου αιώνα. Με τον χαρακτηστικό  και σημειολογικό τίτλο «Συμφορά από το πολύ μυαλό»!

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ