Πάνο άντε γειά
danikas_dimitris

Δημήτρης Δανίκας

Πάνο άντε γειά

Εδώ είναι  Ελλάντα. Ο «κανιβαλισμός» το εθνικό, πολιτικό μας, σπορ.

 Παράδειγμα  η λίστα Λαγκάρντ.  Πως   θα  την αποφύγουμε;  Μα φυσικά θα  την «κανιβαλίσουμε»  Πως θα  γίνει αυτό; Μα φυσικά με την   επιλεκτική  διαρροή  μερικών ονομάτων. Το αποκάλυψε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου. Και  φυσικά με το στικάκι που  είχε  κλειδωθεί σε κάποιο υπουργικό  συρτάρι. Αποτέλεσμα.  Απαντες  φλυαρούσαν  για την λίστα Λαγκάρντ. Και όχι μόνο  φλυαρούσαν, αλλά  από πάνω λοιδωρούσαν. Ασε  που  οι καταγγελίες πήγαιναν σύννεφο. Τι έγινε παιδιά; Σχεδόν  τίποτα!

Ακριβώς η ίδια συνταγή με το  Noor 1. Αν   εγώ  ήμουν στη θέση του ιδιοκτήτη  των  τριών, περίπου  τόνων, καθαρής  ηρωίνης, θα έτριβα τα χέρια  μου. Για τους  εξής λόγους

Επειδή  ο  Πάνος  Καμμένος παραβίασε  όλους τους θεσμούς. Επειδή  συνομιλούσε με τον  γνωστό  βαρυποινίτη.  Επειδή η εισαγγελέας  επισκέφθηκε τον ίδιο  βαρυποινίτη άγρια μεσάνυχτα. Και επειδή η  κυβέρνηση,  τόσο με  την κάλυψη του παραβατικού Πάνου Καμμένου, όσο και με τις κατηγορίες που αμόλησε εναντίον προσώπων για τους οποίους  δεν έχει αποδειχτεί η ενοχή τους, κατάφερε δύο πράγματα. Μαζί
Κλείσιμο

Πρώτο να  μας αποπροσανατολίσει από  την  ουσία της υποθέσεως και να την ξεστρατίσει  σε δευτερεύοντα μονοπάτια. Και  δεύτερο, επειδή έτσι κατέστησε τον εαυτό της εντελώς  ανίκανο και αναξιόπιστο. Αρα   στην προσπάθεια  για την αποκάλυψη των πραγματικών  ενόχων, έκανε ότι μπορούσε ώστε το έγκλημα  περίπου να το συγκαλύψει!

Επομένως στη θέση  του  ιδιοκτήτη  αυτού  του  θανατηφόρου  φορτίου  θα  ευγνωμονούσα  και τον Πάνο Καμμένο και τον Σταύρο Κοντονή και τον Αλέξη  Τσίπρα. Και θα εκλιπαρούσα κι άλλες παραβιάσεις της νόμιμης και  τυπικής διαδικασίας!

Από  τη   στιγμή  που  το  πολιτικό προσωπικό παρεμβαίνει τόσο απροκάλυπτα. Από τη   στιγμή που ο υπουργός Εθνικής Αμυνας αυτοανακυρήσσεται  εισαγγελέας,  ανακριτής και  δικαστής. Και από τη  στιγμή που το ζήτημα  καταφθάνει και  κουβεντιάζεται στη Βουλή, ε τότε ο  «κανιβαλισμός»  είναι   ο πιο  ασφαλής  δρόμος προς   τη παραπλάνηση και τον εκτροχιασμό!

Πως αυτό; Μα είναι  φανερό.  Επειδή  κάθε πολιτικός αξιοποιεί  την  όποια  σοβαρή υπόθεση  για  προσωπικό   του όφελος. Επειδή η  κουβέντα   καταλήγει ως επιχείρημα  για κομματική προπαγάνδα. Και επειδή στο  βωμό της κομματικής προπαγάνδας  αλλά  και   του προσωπικού, πελατειακού  συμφέροντος προς άγρα ψήφον,  θυσιάζονται τα πάντα!

Πάνο μου τα έκανες μαντάρα. Πάνω  στον οίστρο αυτής της αβάσταχτης επιπολαιότητας, απερισκεψίας και βουλημίας σου,  κατάφερες να  αναδειχθείς ως ο καλύτερος  σύμμαχος των αφεντικών  της  ηρωίνης. Πλακώθηκες με τον Αδωνι κι εκείνος μαζί σου. Το κέντρο  βάρους μετατέθηκε σε  δευτερεύοντα  ζητήματα και κυρίως στην προσωπική  σου παραβατικότητα. Το πρόβλημα κατέληξε  στα  είκοσι ένα λεπτά  συνολικής τηλεφωνικής επικοινωνίας  σου με τον  γνωστό  βαρυποινίτη. Και  φυσικά, για την ταμπακιέρα, άκρα του τάφου  σιωπή!

Τοιουτρόπως η  κοινή γνώμη  έχει πειστεί. Οτι ο  στόχος σου  δεν είναι  η κάθαρση, αλλά η  τιμωρία ενός μεγαλοεπιχειρηματία που αντιπολιτεύεται την  «αριστερή»  κυβέρνηση και που κατάφερε να αγοράσει τα  «μέσα»  του  Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη. Και το ακόμα  χειορότερο;  Πάνο μου μας  έπεισες πως έτσι και  ο  εν λόγω επιχειρηματίας  ήταν  φίλος  του Σύριζα, ε τότε ούτε  γάτα ούτε  ζημιά. Αντε  γεια!

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK