Η ιερή αγελάδα του Δημοσίου
kasimatis_aleksandros

Αλέξανδρος Κασιμάτης

Η ιερή αγελάδα του Δημοσίου

Μετά από επτά  χρόνια μνημονίων  και αλλεπάλληλες διαρθρωτικές -υποτίθεται- μεταρρυθμίσεις,  διαπιστώνουμε ότι αυτό που αποκαλούμε ευρύτερος Δημόσιος τομέας δεν είναι σε θέση να διαχειριστεί ούτε την αποκομιδή των απορριμμάτων.

 Με την οικονομική κρίση όλα άλλαξαν στη χώρα εκτός από το Δημόσιο. Το πρόβλημα των συμβασιούχων των ΟΤΑ δεν είναι ένα καινούργιο πρόβλημα. Αυτό που ζούμε σήμερα  με τους τόνους των  σκουπιδιών να συσσωρεύονται  το έχουμε αντιμετωπίσει και πάλι στο παρελθόν.

Κι όχι μόνο με τη συλλογή των απορριμμάτων. Παλιότερα ήταν οι απεργίες της Ολυμπιακής Αεροπορίας  πριν το Πάσχα ή την τουριστική σεζόν, παράδοση που συνεχίζει  σήμερα η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας. Αλλο ανάλογο παράδειγμα είναι οι καθηγητές μέσης εκπαίδευσης πριν τις εξετάσεις, οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ, τα μέσα μεταφοράς κόκ

Για την αριστερή μας κυβέρνηση –όπως και για τις  προηγούμενες άλλωστε- είναι ευκολότερο να  κάνουν κάθε είδους περικοπές, ακόμη και να κόβουν από γέρους ανθρώπους τις συντάξεις μέχρι του σημείου  να μην μπορούν να αγοράσουν τα φάρμακα τους, παρά να θίξουν τα παγιωμένα προνόμια διαφόρων κλάδων του ευρύτερου Δημοσίου προς όφελος του κοινού καλού. Η δημιουργία  αποτελεσματικού Δημοσίου δεν ενδιαφέρει  όσο  η ιερότητα της μονιμότητας και των όρων εργασίας στο Δημόσιο. Είναι η ανώτερη αξία για τις κυβερνήσεις και μεγάλο μέρος της κοινωνίας μας,  τόσο που άνετα μπορούμε να καθιερώσουμε  τον εορτασμό της την 25η Μαρτίου.

Κλείσιμο
Μετά από τόσες δοκιμασίες  που περάσαμε με την οικονομική κρίση τα τελευταία χρόνια, χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια ακόμη μήπως και ανακαλύψουμε τα αυτονόητα. Οι Δήμοι πρέπει  να οργανώνουν όπως θέλουν τη συλλογή των απορριμμάτων τους με τους εργαζόμενους που ήδη απασχολούν. Οπου δεν επαρκούν οι μόνιμοι υπάλληλοι ή σε χρονικές περιόδους που οι υποδομές των  Δήμων χρειάζονται ενίσχυση (τουριστική σεζόν, γιορτές κλπ) ας προσλαμβάνουν ιδιώτες, για όσο διάστημα τους χρειάζονται. Κι αυτοί εργαζόμενοι είναι.   
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ