PROTOTHEMA

Blogs

Όχι Ρομά, όχι κανείς χωρίς εξετάσεις στα ΤΕΙ...

ΕκτύπωσηΑποστολήΜέγεθος κειμένου 
Η κυβέρνηση διαλύει τη χώρα. Αργά, γιατί τόσο μπορούν (ευτυχώς), ο ΣΥΡΙΖΑ χτυπά κάθε εστία προόδου και δημιουργίας. Αφού έδιωξε από τα πανεπιστήμια τους άριστους που είχαν έρθει για να στελεχώσουν τα λεγόμενα Συμβούλια των Ιδρυμάτων, αφού υποσχέθηκε ψήφο στους 17άρηδες και εισαγωγή στα ΑΕΙ χωρίς πανελλαδικές, έχοντας προηγουμένως διαγράψει- όχι απλώς ξαναγράψει την ιστορία, έβαλε τώρα στο μάτι τα ΤΕΙ. Τα οποία θεώρησε ότι πρέπει για να κάνει πελατειακή πολιτική με τους Ρομά.


Πρώτον, η σκέψη της κυβέρνησης είναι ακραία ρατσιστική. Γιατί οι Ρομά στα ΤΕΙ και όχι στα ΑΕΙ; Τι είναι; Τα παιδιά ενός κατώτερου Θεού; Μόνο για τεχνικά επαγγέλματα κάνουν;

Δεύτερον, τι είναι η ανώτερη Παιδεία; Μέσο για να κάνει το κράτος πρόνοια, όπως έκανε με το ασφαλιστικό και το έριξε στα βράχια; Μέσο για να κρύβει ένα πρόβλημα κάτω από το χαλί;

Με την εξαγγελία των υπουργών του Αλέξη Τσίπρα προκύπτει ένα κορυφαίο θέμα ισότητας των πολιτών. Άλλοι θα χαλάνε χιλιάδες ευρώ για να προετοιμάσουν τα παιδιά τους και άλλοι απλά θα πηγαίνουν με την ταυτότητά τους και θα γράφονται. Η εμπειρία έχει δείξει πως ότι δίνεται ως παροχή έχει τα αντίθετα αποτελέσματα από τα επιδιωκόμενα. Θεωρείται ότι δεν έχει αξία. Είναι πιθανόν η εισαγωγή Ρομά χωρίς εξετάσεις στα ΤΕΙ να οδηγήσει σε υποβάθμιση του επιπέδου των σπουδών. 

Όχι γιατί οι Ρομά θα... μολύνουν το περιβάλλον, όπως θα σκεφτόταν ένας ρατσιστικός εγκέφαλος. Αλλά γιατί οι Ρομά θα κληθούν να συμμετάσχουν σε ένα περιβάλλον για το οποίο δεν θα έχουν προετοιμαστεί. Αν η κυβέρνηση θέλει να βοηθήσει τους Ρομά θα πρέπει να τους υποχρεώσει να στέλνουν τα παιδιά τους στα σχολεία. Να συνδέσει τα επιδόματα με το... απουσιολόγιο! Θα πρέπει να τους δώσει πραγματικά εφόδια για να κερδίσουν το μέλλον τους χωρίς να χρειάζονται τα «δώρα» των 5 υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ. 

Αν η κυβέρνηση θέλει να βοηθήσει τον εαυτό της θα πρέπει να σταματήσει να αντιμετωπίζει ως καθυστερημένους τους Ρομά και την ελληνική κοινωνία ολόκληρη. Μια κοινωνία που είναι πολυπολιτισμική εδώ και πολλά χρόνια. Μια κοινωνία που αφομοίωσε ένα εκατ. Αλβανούς, που φιλοξενεί 500 χιλιάδες μετανάστες από διάφορες χώρες και που τώρα υποδέχεται με στωικότητα τις προσφυγικές ροές από τη Συρία και άλλες χώρες της Ασίας. Η ελληνική κοινωνία είναι πολύ πιο μπροστά από όσο θεωρούν οι υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ που έχουν ζήσει δυο χρόνια στο Αιγάλεω.

ελ20/06/201712:26

Εγω προτεινω μετα την εισαγωγη στα τει να κανουν τους ρομα και υπουργους/ βουλευτες στο κομμα τους Τι λετε;

Απάντηση
Φαλαγκάρας Σταύρος19/06/201708:40

Ρατσισμός και μίσος!!! Η αποθέωση της δημοσιογραφικής ασχετοσύνης έξω από τα όρια της Κοινωνιολογίας και της Παιδαγωγικής........................

Απάντηση
Τάκης19/06/201701:31

Στις αρχές των 80s που φοιτούσα στο Ρίο είχαμε αρκετούς Παλαιστίνιους φοιτήτες που έμπαιναν στην Πολυτεχνική σχολή χωρίς εξετάσεις, με συμφωνία Ανδρέα - Αραφάτ. Ανάθεμα κι αν μάθανε ποτέ κάτι. Όλη τη μέρα παίζανε πόκα, κοιτάγανε πως θα απαυτώσουνε καμία σαβούρα από τα ΤΕΙ και κοπροσκυλιάζανε. Στις εξετάσεις αντιγραφή μέχρι θανάτου, γομάρια μπήκανε , ρεμάλια βγήκανε από τη σχολή. Θέλω να πω , αν ο άλλος είναι κοπρίτης , και που τονε βάζεις μέσα στη σχολή αέρα, πάλι κοπρίτης θα μείνει. Και πως να μπουν στο ΤΕΙ τα γυφτάκια αφού δεν ξέρουν τα βασικά μαθήματα του Λυκείου που είναι απαραίτητα για να φοιτήσουν; Θα καταλήξουν να πουλάνε χασίσι μέσα στη διπλωμένη εφημερίδα, παραμάγαζο των γύφτων στα ΤΕΙ θα ανοίξει η κυβέρνηση!!!

Απάντηση
αλεξ18/06/201721:21

εμπρος ολοι για μαυρισμα χαχαχαχαχα;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

Απάντηση

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

2500  χαρακτήρες απομένουν

* Υποχρεωτικά πεδία