Το προιόν… λήγει στις 17 Ιουλίου.
kasimatis_aleksandros

Αλέξανδρος Κασιμάτης

Το προιόν… λήγει στις 17 Ιουλίου.

Αν η πραγματικότητα δεν μας βολεύει, τόσο το χειρότερο για αυτήν.

Αυτήν την επικοινωνιακή πρακτική πρόκειται να  εφαρμόσει η κυβέρνηση για να φέρει, επικοινωνιακά, στα μέτρα της  τα αποτελέσματα του αυριανού Εurogroup. Η αναμενόμενη επαναδιατύπωση της πρόθεσης για τη ρύθμιση του χρέους, θα προβληθεί από την κυβέρνηση όπως η ίδια την φαντασιώνεται, σε μια προσπάθεια να σωθούν και πάλι τα προσχήματα.

Μόνον έτσι μπορούν να εξηγηθούν τα όσα είπε ο πρωθυπουργός στη χθεσινή του ομιλία στο υπουργικό συμβούλιο ενόψει του αυριανού Εurogroup. «Αν δεν επιτευχθεί αυτή η λύση και μείνουμε σε μια πρόταση παρόμοια με αυτή του Εurogroup του Μαϊου, η πρότασή μου στο Υπουργικό Συμβούλιο» είπε ο κ. Τσίπρας  «είναι να μην δεχθούμε, να μην συμφωνήσουμε στο Eurogroup και να πάμε στη Σύνοδο Κορυφής και να ζητήσουμε από όλους να αναλάβουν τις ευθύνες τους».

Και σαν να μην έχει διδαχθεί  από τις συνεχείς πολιτικές ήττες -όπως θα έλεγε και ο κ. Σκουρλέτης- που δέχθηκε η κυβέρνηση όσες φορές πίστεψε ότι μπορεί να παρέμβει και να αλλάξει την Ευρώπη, συνέχισε τα ίδια λέγοντας: «Η Ευρώπη πρέπει και μπορεί να αποδείξει ότι ξεπερνά τις αδιαλλαξίες. Διότι δεν υπάρχουν αδιάλλακτοι και διαλλακτικοί εντός των κυβερνήσεων. Υπάρχουν εκλεγμένες κυβερνήσεις που στις κρίσιμες στιγμές οφείλουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους».

Κλείσιμο
Η συνεχής διαστρέβλωση της αλήθειας και τα επαναλαμβανόμενα ψέματα της κυβέρνησης, μετά από σχεδόν δυόμιση χρόνια διακυβέρνησης δεν πείθουν κανέναν. Ο ΣΥΡΙΖΑ συστηματικά «προσαρμόζει» την πραγματικότητα  στα μέτρα του γιατί γνωρίζει πολύ καλά ότι οι μαγκιές  προς την Ευρώπη έχουν ημερομηνία λήξης. Και αυτή είναι η 17η Ιουλίου, όπου η κυβέρνηση καλείται σε διάστημα   τριών ημερών να πληρώσει σε ΕΚΤ, ιδιώτες και  ΔΝΤ 5,98 δις. ευρώ.

Αν συμφωνήσει στο αυριανό Eurogroup, τα χρήματα της δόσης θα εκταμιευτούν μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου. Δηλαδή λίγες ημέρες πριν την ημέρα που πρέπει να ξεκινήσουμε τις πληρωμές. Αν ο πρωθυπουργός  αποφασίσει να μεταθέσει τις αποφάσεις   σε Σύνοδο Κορυφής, τότε θα πρέπει να ακολουθήσει νέα συνεδρίαση του Εurogroup για να εγκριθεί η εκταμίευση και πλησιάζουμε  επικίνδυνα τις κρίσιμες ημερομηνίες πληρωμών. Παράλληλα  υπάρχουν και άλλοι κίνδυνοι να καθυστερήσουν οι διαδικασίες εγκρίσεων για τη δόση. Και μια καλοκαιρινή χρεοκοπία  δεν την αντέχει κανένας. Ούτε ο κ. Τσίπρας. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ