Πατριώτες και προδότες!
stefanakidis

Βασίλης Στεφανακίδης

Πατριώτες και προδότες!

Αλήθεια, πόσο ευτελισμό και πόση δουλική υποτέλεια ακόμα θα ανεχτεί η κυβέρνηση προκειμένου από τη μία να καλύψει τις κουτοπονηριές της και από την άλλη να εξασφαλίσει απλώς την επόμενη δόση;

Δεν πρόλαβε καν να στεγνώσει το μελάνι από το 4ο μνημόνιο που ψήφισαν πριν από 15 ημέρες και έρχονται τώρα τα παλικάρια του Τόμσεν να επιβάλουν αλλαγές στον ψηφισμένο νόμο έτσι ώστε να μην είναι δυνατή κάποια παρερμηνεία στην εφαρμογή των συμφωνηθέντων.

Για παράδειγμα, τα περίφημα αντίμετρα για τα οποία και τι δεν μας έχουν πει, έρχονται τώρα και αλλάζουν τη διατύπωση σε «οι ελληνικές αρχές μπορούν, σε συμφωνία με το ΔΝΤ, την Ε.Ε., την ΕΚΤ και τον Μηχανισμό Ευρωπαϊκής Σταθερότητας, να τροποποιούν στον αναγκαίο βαθμό το άρθρο 10» αντί στο τέλος της φράσης που είχαν βάλει στον νόμο το «σε συμφωνία». 
Επίσης, σχετικά με τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, που κατά τον νόμο θα επανέλθουν με τη λήξη του προγράμματος, τώρα οι δανειστές προσθέτουν το «υπό την προϋπόθεση της επιτυχούς ολοκλήρωσης του προγράμματος»!

Και φυσικά ξεφτιλίζουν και τον Κατρούγκαλο που ορκιζόταν ότι από το 2018 και μετά ξεπαγώνουν οι συντάξεις και τώρα με τη νέα τροπολογία μπαίνουν σε βαθύτερη κατάψυξη μέχρι το 2023.
Κλείσιμο

Ολοι γνωρίζαμε ότι με τα μνημόνια έχει χαθεί ένα μεγάλο μέρος της εθνικής ανεξαρτησίας. Δεν περιμέναμε όμως ότι θα γινόταν ποτέ σε τέτοιον βαθμό που να μας διορθώνουν μέχρι και τα κόμματα στη διατύπωση των νόμων που μας επιβάλλουν. Το χειρότερο, δε, είναι ότι μας προσβάλλουν πατώντας στην κουτοπονηριά των δικών μας, που κατά τα άλλα θα μας έφερναν πίσω την εθνική υπερηφάνεια και αξιοπρέπεια, και προσπαθούν να κάνουν αντίσταση στην τρόικα με... τη σειρά των λέξεων στα άρθρα των νόμων!

Αναρωτιέμαι: Αυτοί οι 153 εθνοπατέρες που ψηφίζουν και ξαναψηφίζουν ό,τι τους φέρνουν λίγη τσίπα δεν έχουν; Ακούμε ότι στα κομματικά τους όργανα ορισμένοι ψελλίζουν κάποιες ενστάσεις, αλλά μόλις τους θυμίζουν ότι «ή τα ψηφίζετε ή πέφτουμε» αρχίζουν τις γαργάρες και τα «ναι σε όλα». Οχι, προς Θεού, αυτοί δεν είναι μνημονιακοί, προσκυνημένοι, γερμανοτσολιάδες σαν κάτι άλλους λίγα χρόνια πριν. Αυτοί είναι επαναστάτες αριστεροί και ό,τι κάνουν το κάνουν για τον φτωχό λαό. Και αν του κόβουν κι άλλο τις συντάξεις, τους μισθούς, τα επιδόματα και τα κεκτημένα δικαιώματα από χρόνιους αγώνες, το κάνουν για λόγους τακτικής. Και δεν είναι αυτά που φαίνονται γιατί τα πράγματα θα ήταν πολύ χειρότερα αν δεν ήταν αυτοί στην εξουσία!

Την οποία εξουσία είναι αποφασισμένοι να κρατήσουν μέχρι τελευταίας ρανίδας της ...τσίπας τους, γιατί τώρα που τη γεύτηκαν κατάλαβαν πόσο μεγάλο ελιξίριο είναι.
Είναι βιώσιμο το χρέος; Είναι. Χρειάζεται ρύθμιση του χρέους; Προς το παρόν όχι. Αργότερα ποιος ζει ποιος πεθαίνει. Ζει κανείς με 400 ευρώ; Οχι μόνο ζει, αλλά πρέπει και να αποταμιεύει αν είναι νοικοκύρης. Είναι καλή η πρόταση του (go back) Σόιμπλε; Καλύτερη δεν γίνεται. 
Πετάει ο γάιδαρος; Οχι μόνο πετάει, αλλά σπάει και το φράγμα του ήχου! 

Αυτοί λοιπόν οι άνθρωποι διαπραγματεύονται (τρόπος του λέγειν) και αποφασίζουν για τις ζωές μας, για το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας. Αυτούς εμπιστευτήκαμε με την ψήφο μας να δώσουν τέλος στα μαρτύριά μας. Αυτούς και τα ωραία τους λόγια πιστέψαμε και τώρα μας ομολογούν ότι είχαν αυταπάτες. Αυτοί ήταν που θα άνοιγαν τα παράθυρα για να μπει αέρας ελευθερίας και τώρα μας σκλαβώνουν για πολλά-πολλά χρόνια ακόμα, αφού παρέδωσαν την κρατική περιουσία για 99 χρόνια.

Και αλίμονο, είναι πατριώτες και όχι προδότες σαν κάποιους άλλους που ρίχνουν μαύρη πέτρα πίσω τους και αναζητούν την τύχη τους στην ξενιτειά!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK