Άλλα αντ' άλλων
danikas_dimitris

Δημήτρης Δανίκας

Άλλα αντ' άλλων

Αν  διάβασα  σωστά. Κι  αν  ο εγκέφαλός  μου τα επεξεργάστηκε  σοβαρά.

Αν λοιπόν μελέτησα σωστά τις πρόσφατες δηλώσεις  υπερ-αξιωματούχων του  ευρωπαικού διευθυντηρίου, καταλήγω  σε λαβύρινθο αντιφάσεων, αλληλοκατηγοριών και γκρίζων ζωνών!

Ο Βόλφγκανγκ  Σόιμπλε λοιπόν  κατηγορεί τον Τσίπρα ως  πρωθυπουργό που με τις αποφάσεις και τα μέτρα που παίρνει φτωχαίνει ακόμα  περισότερο  τον κάθε φτωχό. «Ρίχνει  τα βάρη στους ώμους των αδυνάτων»  λέει. «Αν και είχε υποσχεθεί  ότι θα καταργήσει τα προνόμια των ισχυρών»

Ωραία  λοιπόν. Ποιοι  είναι αυτοί οι   ισχυροί  κύκλοι κατά  τον Γερμανό  υπουργό των Οικονομικών.  Φυσικά  «οι εφοπλιστές». Μάλιστα. Και το ερώτημα απλό. Θέλουν τα  ελληνικά κόμματα,  να   φορολογηθούν οι  εφοπλιστές; Ενα το κρατούμενο. Και  δεύτερο ερώτημα: «μπας και αυτό το  όψιμο ενδιαφέρον του χερ Σόιμπλε έχει να κάνει με  την διαχρονική υπεροχή της Ελληνικής ναυτιλίας και την μεγάλη  πτώση της  γερμανικής ναυτιλίας; 
Κλείσιμο

Μπας   δηλαδή  γερμανικοί,  εφοπλιστικοί  κύκλοι,  υποκινούν    αυτές τις τοποθετήσεις του Σόιμπλε; Και κάτι ακόμα. Ωραία. Ας πούμε  ότι ο Τσίπρας φεύγει και  ο Κυριάκος αναλαμβάνει την  ηγεσία της χώρας. Υπάρχει,  έστω η  πιο μικρή αμφιβολία ότι κι  εκείνος  την ίδια προνομιακή,  φορολογική πολιτική, προς τους εφοπλιστές θα ακολουθήσει;  Εγώ  δεν  έχω την παραμικρή. Τότε ο  κόλαφος περί  «αδυνάτων   που  φορτώνονται   τα  βάρη» και  περί  «ισχυρών  εφοπλιστών»  που  διάγουν σε καθεστώς  προνομίων, αφορά στο  σύνολο  των πολιτικών  δυνάμεων  της χώρας!

Πάμε  τώρα  παρακάτω.  Δηλαδή στην αποτυχία των  ελληνικών προγραμμάτων.  Δεν φταίω εγώ   γα τις δομικές αδυναμίες του προγράμματος.  Λέει πάλι ο  Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Τότε ποιος φταίει;  Μα φυσικά  το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.  Το ΔΝΤ είναι “βασικός παράγοντας, για το γεγονός ότι τα προγράμματα στην Ελλάδα έχουν αποτύχει”. Λέει επί λέξη ο Γερμανός υπουργός!

Να το  δεχτώ; Να το δεχτώ. Μα αν είναι έτσι, τότε γιατί ο  Σόιμπλε  επιμένει ότι είναι απαραίτητη και αδιαπραγμάτευτη  η  συμμετοχή του ΔΝΤ  στο  πρόγραμμα; Αφού  λέει ότι το Ταμείο είναι   βασικός παράγοντας αποτυχίας των προγραμμάτων. Ε τότε  πως είναι δυνατόν  να  θέλουμε κάποιον κακό “παίκτη”   στην “ομάδα” μας;  Για να μας καταστρέψει; Εκτός κι αν πράγματι στο βάθος θέλουμε αυτόν τον “παίκτη” να παίξει στην ομάδα μας και να βάζει αυτογκόλ! Στέκει; Μάλλον  δεν στέκει.  Ο παραλογισμός του παραλογισμού.  Ω τρέλα του Γερμανού

Την  ίδια στιγμή ο  Κοινοτικός Επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί   δηλώνει δημοσίως ότι: «Το να αποφασίζουμε πίσω από κλειστές πόρτες για τη μοίρα της Ελλάδας χωρίς καμία δημοκρατική λογοδοσία δεν μπορεί να συνεχιστεί»!

Δηλαδή αν  διαβάζω  σωστά η κατάληξη είναι  η  εξής: πρώτο λοιπόν το αρμόδιο όργανο  δεν είναι θεσμικό ούτε λειτουργεί  δημοκρατικά. Ολα γίνονται  στα μουλωχτά. Στα “μαγειρεία”. Σε παρασκήνια κλειστά!

Δεύτερο ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε με τις δηλώσεις του υπέρ “αδυνάτων”    εκφράζει και πριμοδοτεί, υπογείως, τα συμφέροντα  του γερμανικού  εφοπλιστικού κεφαλαίου. Και καλά κάνει  ο άνθρωπος. Αλλά μην παριστάνει  τώρα και  τον Ρομπέν των Δασών. Ελεος!

Τρίτο και  χειρότερο  ο Σόιμπλε παραδέχεται,  δημοσίως, την αποτυχία όλων  των προγραμμάτων διάσωσης της Ελλάδας αποδίδοντας  την κύρια ευθύνη στο  Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Και τέταρτο, αυτό κι αν είναι κουφό, παρά τις μεγάλες  ευθύνες που   του αποδίδει, εν τούτοις επιμένει πως το “αποτυχημένο” Ταμείο πρέπει να συμμετάσχει στο πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας!

Καταλάβατε  τίποτα  εσείς απ  όλα αυτά; Βγάζετε άκρη; Εγώ  τίποτα. Με κριτήριο  την Λογική δεν καταλαβαίνω τίποτα. Αν είναι  έτσι τότε δικαιώνονται πλήρως όσοι  μιλούν  για “ελληνικό πειραματόζωο”,  για “τιμωρητική πολιτική” και ακόμα ακόμα ότι η παραμονή  της Σωρρακώσταινας στην  ευρωζώνη  είναι καταστροφική!

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network