Εάλω η Πόλις
danikas_dimitris

Δημήτρης Δανίκας

Εάλω η Πόλις

Δυο λόγια. Εστω καθυστερημένα κατά 48 ώρες. Με αφορμή την επέτειο της Αλώσεως της Βασιλεύουσας. Και με βασική αιτία και “προτροπή” δεκάδες ανιστόριτες ανοησίες που ακούστηκαν, διατυπώθηκαν, διαδόθηκαν. Ασε το άλλο με τον λιλιπούτειο δικτάτορα Ταγίπ Ερντογάν και τα ταρατζούμ που παιάνισαν για λόγους εσωτερικής κατανάλωσης και θλιβερού αποπροσανατολισμού

Ο μικροσουλτάνος ονειρεύεται τη νεκαράνασταση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Τη στιγμή που Αμερικανοί και εν γένει Δυτικοί “σύμμαχοι” σχεδιάζουν να πριονίσουν την σημερινή καχεκτική Τουρκία. Ο νηστικός καρβέλια ονειρεύεται!

Μερικοί, λοιπόν νοσταλγοί που αλληθωρίζουν κατά μεριά Ανατολής, θεωρούν ότι πολύ σωστά, άριστα δηλαδή, έπραξε το Χριστιανοορθόδοξο ιερατείο της εποχής. Που σχεδόν παρέδωσε τα κλειδιά της Κερκόπορτας στους αλλόθρησκους Μουσουλμάνους και Οθωμανούς!

Γιατί έτσι, λένε, διατηρήθηκε η ελληνική γλώσσα και το δόγμα της Ορθόδοξης εκκλησίας. Ετσι, λένε, διατηρήθηκαν οι παραδόσεις μας. Επειδή, λένε, η Οθωμανική Αυτοκρατορία ήταν η πιο ανεκτική στην ιστορία της ανθρωπότητας. Αλλιώτικα, αν το Βυζάντιο είχε παραδοθεί στους Λατίνους και τον Πάππα, τότε δεν θα μιλούσαμε σήμερα Ελληνικά και όλοι θα είχαμε καταλήξει προσκυνητές της Καθολικής εκκλησίας!

Κλείσιμο
Μεγαλύτερη ανοησία απ αυτή δεν έχω ακούσει τα τελευταία χρόνια. Γιατί πράγματι η Σουλτανία ήταν ανεκτική απέναντι στους κατακτημένους λαούς μιας απίστευτης πολιτισμικής πανσπερμίας. Ο λόγος εξηγήσιμος. Επειδή λόγω θρησκείας, οι Οθωμανοί δεν ήξεραν γρι από εμπόριο και Οικονομία. Τουτέστιν Ρωμιοί, Αρμένιοι και Εβραίοι είχαν αναδειχθεί σε διαχειρστές της Οθωμανικής Οικονομίας!

Πάμε παρακάτω. Η Σουλτανία, εκ του αποτελέσματος, αποδείχθηκε η πιο καθυστερημένη αυτοκρατορία στην Ιστορία. Εκσυγχρονισμοί και μεταρρυθμίσεις σχεδόν απαγορευμένες. Ο πολιτιστικός τους ορίζοντας πειρορισμένος. Και η παρασιτική διαβίωση σχεδόν γενικευμένη

Με απλά λόγια. Επειδή το Ορθόδοξο ιερατείο προτίμησε να καταλήξει στην αγκαλιά των αλλόθρησκων, παρά στους μισητούς αιρετικούς της Καθολική εκκλησίας, γι αυτό τον απίστευτο, σχεδόν “αντιμνημονιακό” λόγο, οι Ελληνες εντελώς ξεκομμένοι τόσο από την Αναγέννηση, όσο και από τον Διαφωτισμό και τον Ορθολογισμό. Τα αποτελέσματα είναι ορατά δια γυμνού οθφαλμού. Αποτελέσματα συντριπτικά που μαστιγώνουν και αγκυλώνουν την κρατική μηχανή, που ενθαρρύνουν την πολιτική διαπλοκή και που πριμοδοτούν την κοινωνική αφασία. Τα τετρακόσια χρόνια ραγιαδισμού άφησαν ανεξίτηλα τα ίχνη τους σε κάθε σπιθαμή της ελληνικής γης!

Γι αυτό δολοφονήθηκε ο Κυβερνήτης Καποδίστριας. Γι αυτό τόση και τέτοια παρασιτική οικονομία. Γι αυτό τόσα δάνεια. Γι αυτό τόση μεγάλη φοροκλοπή. Γι αυτό τόσες χρεοκοπίες. Ολες αυτές και πολλές άλλες παθογένειες, προέρχονται από τους τάφους των νεκρών προγόνων μας. Οι νεκροί καθορίζουν την μοίρα των ζωντανών. Αμαρτίες γονέων παιδεύουσι τέκνα!

Και κάτι ακόμα. Το τεράστιο κίνημα Φιλελληνισμού προήλθε αποκλειστικά και μόνο από Ευρωπαικές, Δυτικές χώρες. Αλλά και από την τσαρική Ρωσία. Κυρίως “αιρετικούς” Καθολικούς και Προτεσάντες. Από Βαυαρούς, Αγγλους, Ιταλούς, Ρώσους και άλλους ευρωπαικούς λαούς. Και μάλιστα πολλοί εξ αυτών, με την εξιδανικευμένη εικόνα του Αρχαίου Ελληνικού Πολιτισμού, όχι μόνο κατασπατάλησαν τις περιουσίες τους, αλλά το κυριότερο, άφησαν την τελευταία τους πνοή πολεμώντας για τον Αγώνα ενός υπόδουλου λαού που η εξουσία της Εκκλησίας του τον παρέδωσε στους Οθωμανούς!

Η άρνηση της κοινωνίας αλλά και του πολιτικού προσωπικού-που άλλα ευαγγελίζεται στα λόγια και άλλα εφαρμόζει στην πράξη-να προσαρμοστεί στην ευρωπαική κανονικότητα, οφείλεται κυρίως στους μολυσμένους σπόρους που μας φύτεψαν οι Οθωμανοί. Κατάλαβες παιδάκι μου τουρκόσπορε; Οχι; Ε τότε μαζί με σένα, όλοι εμείς που διαφωνούμε βγάζουμε το σκασμό και “κολυμπάμε” χωρίς ελπίδα! 

1453 Μωάμεθ Β Κωνσταντίνος ΙΑ Παλαιολόγος 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ