Η ψύχωση με το χρέος
Tasos_karamitsos4

Τάσος Καραμήτσος

Η ψύχωση με το χρέος

Μόνο στο Μέγαρο Μαξίμου συνεχίζουν να αυτοπαγιδεύονται με την υπόθεση του χρέους και κάθε φορά που επικαλούνται μια... τρομερή λύση γι’ αυτό εκτίθενται ακόμη περισσότερο. Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή

Δεν υπήρχε κανένας λόγος να βγει ο πρωθυπουργός την ημέρα της ψήφισης του νέου μνημονίου να πει όλα αυτά για το χρέος κ.λπ., τα οποία διαψεύστηκαν μέσα σε τρεις μέρες.

Οι βουλευτές του θα ψήφιζαν ούτως ή άλλως τα μέτρα, όπως ψήφισαν ό,τι ήρθε και θα ψηφίσουν και ό,τι επακολουθήσει αρκεί να κάτσουν στην εξουσία, αλλά και ο ίδιος ο κ. Τσίπρας θα μπορούσε να προβάλλει πολλά διαφορετικά επιχειρήματα για τον λόγο που έφερε αυτά τα μέτρα ώστε να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση. Αλλωστε η αλήθεια είναι ότι δεν έκανε κάτι παραπάνω από όσα είχε υπογράψει τον Ιούλιο του 2015, με τις συμβατικές υποχρεώσεις της χώρας να περνούν έστω και με καθυστέρηση έξι μηνών.

Είχε επιχειρήματα και μάλιστα ουκ ολίγα να μιλήσει για ανάπτυξη, για θέσεις εργασίας, για επενδύσεις και άλλα πολλά, τα οποία εξάλλου δεν διαψεύδονται από τη μια μέρα στην άλλη. Γιατί την πάτησε με τις δηλώσεις του για το χρέος, τα «too good to be true» και «θα φορέσω γραβάτα» κ.λπ.;

Οι εξηγήσεις μπορεί να είναι δύο. Ή ότι ο κ. Τσίπρας δεν αξιολογεί καλά τις πληροφορίες που του παρέχονται από τους συμβούλους του για το τι ακριβώς θα συμβεί για το χρέος (και άλλα σχετικά ή μη θέματα), ή οι σύμβουλοί του τού μεταφέρουν λανθασμένες εκτιμήσεις και εικόνες που δεν έχουν να κάνουν με την πραγματικότητα. Με άλλα λόγια τον παραπλανούν, έστω και χωρίς σκοπό ή δόλο. Βέβαια, θα πείτε ότι υπάρχει και η περίπτωση να κατάλαβε τα πάντα και απλώς να είπε ένα ψέμα στους δημοσιογράφους, στην κοινή γνώμη και κατ’ επέκταση στους βουλευτές του. Από την άλλη, όμως, ψέμα διαρκείας τριών 24ώρων δεν ωφελεί, αντιθέτως βλάπτει την εικόνα του, γι’ αυτό προσωπικά το αποκλείω.

Τέλος πάντων, αυτό είναι ένα θέμα που αφορά τον ίδιο τον πρωθυπουργό και έχει να κάνει με τις εντυπώσεις που δημιουργούνται. Επί της ουσίας, λοιπόν, καλό θα είναι για τον ίδιο και όλους εμάς να αφήσει τις χίμαιρες για διαγραφή τους χρέους και να ασχοληθεί με καμιά δουλειά. Και... δουλειά δεν είναι να καταπιάνονται με το ποιος θα πάρει τον ΔΟΛ ή το MEGA, αλλά πώς θα γίνει καμιά επένδυση για να δημιουργηθεί καμιά θέση εργασίας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ