Η Γιουνάιτεντ έσπασε το ισπανικό μονοπώλιο
tsamopoulos_minas

Μηνάς Τσαμόπουλος

Η Γιουνάιτεντ έσπασε το ισπανικό μονοπώλιο

Μέσα σε βαρύ κλίμα λόγω του τρομοκρατικού κτυπήματος στο Μάντσεστερ η Γιούιτεντ αντιμετώπισε στην Στοκχόλμη τον νεανικό Άγιαξ και σήκωσε την κούπα του Γιουρόπα.

 Δίκαιη επικράτηση απέναντι στους άπειρους αλλά πολλά υποσχόμενους πιτσιρικάδες της ομάδας -θρύλο του ολλανδικού και ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Ο Μουρίνιο μπήκε στο κλειστό club με συναδέλφους του που έχουν κατακτήσει ευρωπαϊκό τρόπαιο με τρεις διαφορετικές ομάδες (Πόρτο-Ίντερ-Γιουνάιτεντ). Η πολυπρωταθλήτρια Αγγλίας με 19 τίτλους τους περισσότερους  στο Μεγάλο Νησί έγραψε και αυτή ιστορία αφού έγινε μόλις η 5η ομάδα που έχει κατακτήσει όλους τους ευρωπαϊκούς τίτλους (Άγιαξ, Μπάγερν, Γιουβέντους, Τσέλσι). Μία κούπα την οποία αφιέρωσαν στα θύματα του "Μάντσεστερ Αρένα" οι ψυχές των οποίων στοίχειωναν το "Friends Arena". Πολλοί ήταν εκείνοι που περίμεναν ότι θα γίνουν επεισόδια μεταξύ Άγγλων και Ολλανδών που είναι θερμόαιμοι όμως  η τραγωδία τους ένωσε. 

Σε καθαρά ποδοσφαιρικό επίπεδο, ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ είδαμε ευρωπαϊκό τελικό στον ο ποίο δεν συμμετείχε ισπανική ομάδα. Δεν έχω κάτι με τους Ισπανούς, επενδύουν και κερδίζουν. Όμως έχει καταντήσει βαρετό να βλέπουμε από τη φάση των ημιτελικών και μετά Ισπανούς.  Στο Γιουρόπα έπρεπε να πάει στο Τσάμπιονς Λίγκ η Σεβίλλη για να δούμε άλλη ομάδα να το σηκώνει. Τα τρία τελευταία χρόνια οι Σεβιλλιάνοι το είχαν πάρει σπίτι τους. Μονοτονία-ρουτίνα. Στο δε Τσάμπιονς Λίγκ  στα ημιτελικά τα τελευταία χρόνια φθάνουν μέχρι και τρεις ισπανικές ομάδες , Ρεάλ-Μπάρτσα-Ατλέτικο. Η κούπα με τα "μεγάλα αφτιά"  τα τελευταία τρία χρόνια πήγε σε Ρεάλ-Μπάρτσα-Ρεάλ με τους Μαδριλένους να θέλουν να κάνουν το back to back κόντρα στη Γιούβε στον τελικό του Κάρντιφ, το οποίο θα στρατοκρατείται λόγω του φόβου για κτύπημα τρομοκρατών.

Κλειστό club έχει γίνει το Τσάμπιονς Λίγκ όπου βλέπουμε  τις ίδιες και τις ίδιες ομάδες να πρωταγωνιστούν. Ποδοσφαιρικό NBA με φιλικές συμμετοχές των υπόλοιπων ομάδων οι οποίες έχουν τον ρόλο του κομπάρσου. Λύση δεν ξέρω αν υπάρχει. Προσωπικά δεν τη βλέπω... Mε την Ευρώπη να ταλανίζεται από την οικονομική κρίση ολοένα και λιγότεροι κυρίως ξένοι επενδυτές θα βάζουν το χέρι στην τσέπη για να επενδύσουν σε  μία βιομηχανία όπυ ξέρεις απο πριν τι θα συμβεί. Ζούμε στην εποχή όπου η φράση  του Λίνεκερ ότι στο ποδόσφαιρο παίζουν 22 παίκτες και στο τέλος κερδίζουν οι Γερμανοί" άλλαξε. Γιατί στο τέλος κερδίζουν πάντα οι Ισπανοί.  
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ