Πετάει ο γάιδαρος; Πετάει αφεντικό!
danikas_dimitris

Δημήτρης Δανίκας

Πετάει ο γάιδαρος; Πετάει αφεντικό!

Η αντικανονικότητα της κανονικότητας. Αλλά και τούμπαλιν. Η κανονικότητα της αντικανονικότητας!

Ο χερ  Βολφγκανγκ Σόιμπλε φανατικός οπαδός της κανονικότητας. Υπέρ των κανονικών  μεταρρυθμίσεων. Υπέρ  των κανονικών εκσυγχρονισμών Υπέρ του κανονικού ευρωπαικού προσανατολισμού. Σταθερός και  αμετακίνητος!

Με το  τεφτέρι ανά χείρας  διαβάζει και υπογραμμίζει: Απ ότι   βλέπω  χρωστάτε κάπου  τριακόσια δισεκατομμύρια. Σύμφωνα με την κανονικότητα πρέπει να τα επιστρέψετε.  Και συμπληρώνει. Αντε για σένα μπαγασάκο  θα ρίξω το επιτόκιο και μόλις ένα τοις εκατό θα το κάνω.  Τυχεράκια!

Η κανονικότητα  του καταστατικού απαγορεύει την συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου,  σε κάθε  χώρα που το  χρέος της δεν είναι βιώσιμο.  Οι   οικονομολόγοι του Ταμείου ισχυρίζονται ότι το   ελληνικό χρέος δεν είναι  βιώσιμο. Επομένως δύο τινά πρέπει να  γίνουν. Είτε  το Ταμείο φεύγει από το πρόγραμμα. Είτε ο χερ Βόλφγκανγκ Σόιμπλε αποφασίζει   να ελαφρύνει το χρέος. Τρίτη λύση  δεν υπάρχει!

Κλείσιμο
Ομως ο  χερ Βόλφγκανγκ Σόιμπλε που είναι  φανατικός υπέρμαχος της κανονικότητας αρνείται να  συμβιβαστεί με την  κανονικότητα του καταστατικού του Διεθνούς  Νομισματικού Ταμείου. Ως εκ τούτου  δύο κανονικότητες «διαπληκτίζονται»  στου κασίδη το  κεφάλι!

Υπό κανονικές συνθήκες  ο χερ Βόλφγκανγκ  Σόιμπλε  πρέπει να   είχε διαβάσει, μελετήσει και αφομοιώσει  αυτόν τον όρο που περιλαμβάνεται στην κανονικότητα του καταστατικού του Ταμείου.  Αποκλείεται να μην το γνώριζε. Αφού είναι υπέρ της κανονικότητας πως να μην το γνώριζε;

Ο χερ  Βόλφγκανγκ Σόιμπλε επιμένει ότι το  ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο. Η Κριστίν Λαγκάρντ επιμένει ότι δεν είναι βιώσιμο. Ανάμεσά τους  το    «ταμπούρλο» που λέγεται Hellas. Οχι  ο ένας! Ναι ο άλλος!  Και  πέφτουν φάπες  στο κεφάλι του καρπαζοεισπράκτορα.  Και μεταξύ μας καλά μας κάνουν. Αφού από τη  στιγμή γεννήσεως της Σωρρακώσταινας, μονίμως  υπέρ αντικανονικότητας. Σε όλα. Και  για πάντα!

Ο ίδιος ο χερ  Βόλφαγκανγκ Σόιμπλε πιστεύει  ακραδάντως-και καλά κάνει-ότι  κάθε κράτος έχει τη  συνέχειά του. Ανεξαρτήτως  ποιος κυβερνάει η με ποιο καθεστώς πορεύεται  κάθε κράτος. Επομένως μ αυτή την κανονική λογική  οι επίγονοι του Ναζιστικού καθεστώτος είναι η  συνέχεια  της κυβερνήσεως του Αδόλφου Χίτλερ. Πράγμα που σημαίνει ότι  ο χερ Βόλφγκανγκ Σόιμπλ, σύμφωνα με την κανόνικότητα των  διεθνών κανόνων, οφείλει να αναγνωρίσει  το  «δάνειο»  που  σούφρωσαν οι   χιτλερικοί  κανίβαλοι κατά την διάρκεια της Κατοχής.  Κι όχι μόνο σούφρωναν ότι έβρισκαν μπροστά τους, αλλά σύμφωνα με  πασίγνωστο Γερμανό ιστορικό μελετητή, μέχρι και τα  κορδόνια  των  παπουτσιών  άρπαζαν! Ελα  όμως που δεν αναγνωρίζει τίποτα!

Αρα  με την  αντικανονικότητα  η κανονικότητα του χερ Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Αρα  η κανονικότητα σταματάει εκεί που  δεν  βολεύε την δική μας  κανονικότητα. Και δεν μας  βολεύει    επειδή το Φθινόπωρο θα  προκηρυχθούν οι  γερμανικές εκλογές. Και επειδή θα προκηρυχθούν κανονικές  γερμανικές εκλογές, πρέπει πάση θυσία να μην  ελαφρύνουμε το  ελληνικό χρέος,  για να κερδίσουμε  ψήφους. Και θα κερδίσουμε  ψήφους επειδή  δεν θα ελαφρύνουμε το  χρέος σ αυτούς τους τεμπέληδες και  τους απατεώνες Ελληνες.  Γιατί η ελάφρυνση του  ελληνικού  χρέους θα πληρωθεί από τα πορτοφόλια των φορολογούμενων Γερμανών. Πράγμα αντικανονικό!

Γιατί ως γνωστόν  η Ιστορία γράφεται από τους νικητές. Και  τα  χρέη και τα δάνεια πληρώνονται  απ   αυτούς που  δεν έχουν μυαλό. Στερνή μου  γνώση να σ είχα πρώτα.  Τώρα  ως μακάκες, από  τον Τσίπρα μέχρι τον τελευταίο  φτωχό, κρεμόμαστε από  τους κοχόνες του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Πετάει ο  γάιδαρος  ρωτάει τον  Τσίπρα ο Βολφ. Πετάει  αφεντικό!


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ