Αν δεν ξέρεις κόμπο, γραβάτα δεν δένεις
markopoulos

Δημ. Μαρκόπουλος

Αν δεν ξέρεις κόμπο, γραβάτα δεν δένεις

Κανόνας απαράβατος: αν δεν ξέρεις από κόμπους, γραβάτα δεν δέnεις. Αλλιώς γίνεσαι ρεζίλι. Και δεν είναι ωραίο κοτζάμ άνδρας πάνω από τα 40 έναν κόμπο βρε παιδί μου να μην τον καταφέρνεις.

Το είπε και ο Όσκαρ Ουάιλντ. «Μια καλά δεμένη γραβάτα είναι το πρώτο σοβαρό βήμα στη ζωή ενός άνδρα». Δυστυχώς ο Αλέξης Τσίπρας δεν θέλησε να μάθει τα μυστικά της γραβάτας. Με την ευκολία ενός ανοικτού πουκάμισου, δεν θέλησε να ενηλικιωθεί. Να κάνει αυτό το κατά Ουάιλντ «σοβαρό βήμα».

«Ακομβίωτος» -για να δανειστώ τη στιλιστική επίσης στρατιωτική ορολογία- για μία ακόμη φορά περί τα διεθνή πολιτικά, έπεσε στη φάκα καθώς ψήφισε μέτρα, ψήφισε περικοπές, ψήφισε 4ο Μνημόνιο, όμως λύση για το χρέος δεν πήρε. Και η γραβάτα που είχε προαναγγείλει ως ένδειξη του θριάμβου του ξεκάθαρα πλέον εξελίσσεται στη θηλιά του. Ή πιο σωστά γίνεται το σύμβολο της προχειρότητας και της κακής ανάλυσης των δεδομένων από πλευράς του. Είναι σαν την εκτίμηση του Πάνου Καμμένου πως «το Πάσχα βγαίνουμε από τα Μνημόνια» ένα πράγμα.

Και είναι πραγματικά κρίμα.
Κλείσιμο

ΟΚ. Τη μια φορά δεν του έκατσαν τα νταούλια. Την επόμενη έκανε λάθος με τη στόχευση στην περίφημη «συμμαχία του Νότου». Γιαλατζί και οι PODEMOS που τάχα θα κυβερνούσαν την Ισπανία και μαζί τους θα δημιουργούσαμε το Ελληνο-ισπανικό μπλόκο στα σχέδια των Γερμανών. Φόλα φάγαμε και με τον …Καγκελάριο Μάρτιν Σουλτς που δήθεν πήγαινε σφαίρα να κερδίσει τις εκλογές στη Γερμανία και θα βοηθούσε ως Σοσιαλιστής που είναι τη χώρα μας.

Κακή η ανάλυση για τις εκλογές σε Ολλανδία και Γαλλία όπου κάποιοι ποντάριζαν σε Ευρω-μπάχαλο με Βίλντερς και Λε Πεν. Άστοχο και το ποντάρισμα στους Δημοκρατικούς και τη Χίλαρι Κλίντον με τον Ντόναλντ Τραμπ τελικά να κερδίζει. Λάθη, λάθη, λάθη. Κακές εκτιμήσεις. Προχειρότητα.

Ας πει λοιπόν κανένας σύμβουλος στον πρωθυπουργό μας πως «οι μεταξωτές γραβάτες θέλουν κι επιδέξιους …πρωθυπουργούς». Πολιτικούς με βάθος κι ανάλυση. Όχι ταβλαδόρους που σε λογική «όπου κάτσει η μπίλια» χαράσσουν στρατηγικές.

Γιατί η γραβάτα δεν είναι κάτι απλό. Θέλει τέχνη.

Τέλος να θυμίσουμε στους εκπροσώπους του Μαξίμου αυτό που έλεγε ο ιατρός Γουίλιαμ Μπάτι. Πως «στυλ σημαίνει να σε φυγαδεύουν από την πόλη και να το κάνεις να μοιάζει λες και ηγείσαι της παρέλασης». Ας δώσουν λοιπόν έστω στον πρωθυπουργό αυτή την ευκαιρία. Να φύγει μετά από τόσες και τόσες αποτυχίες που κοστίζουν σε όλους μας όρθιος και με αξιοπρέπεια.  

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK