Πουλάνε ψυγείο στους Εσκιμώους...
hiotis_vasilis

Βασίλης Χιώτης

Πουλάνε ψυγείο στους Εσκιμώους...

Αν υπάρχει κάτι, στο οποίο αυτή τη κυβέρνηση, είναι ασυναγώνιστη, αυτό είναι η ικανότητά της να πουλάει φύκια για μεταξωτές κορδέλες!!

“Αυτοί μάτια μου, πουλάνε παγάκια στους Εσκιμώους και άμμο στους Βεδουίνους”, έλεγε την περασμένη εβδομάδα στη Βουλή, πρώην βουλευτής που έχει θητεύσει δίπλα σε πολλούς “λαοπλάνους”.

Ούτε μια βδομάδα δεν έχει περάσει από τότε που οι κυβερνητικοί βουλευτές ψήφισαν το τέταρτο μνημόνιο κι αν τους ακούσεις τι λένε στις δημόσιες παρεμβάσεις τους, νομίζεις πως υπέγραψαν συμφωνία ανάλογη με αυτή που υπέγραψαν οι Αμερικανοί με τους Άραβες.

Χθες για παράδειγμα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος μιλούσε στους Έλληνες επιχειρηματίες. Κι αν τον άκουγε κανείς, θα νόμιζε οτι μιλούσε για άλλη χώρα.

Κλείσιμο
***“Διαμορφώνεται ένα ασφαλές και σταθερό περιβάλλον, που είναι θεμελιώδες στοιχείο για να πετύχει η Ελλάδα υψηλούς και βιώσιμους ρυθμούς ανάπτυξης στα επόμενα χρόνια” τόνισε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης, που την περασμένη εβδομάδα ψήφισε πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% ως το 2021 εκμηδενίζοντας κάθε πιθανότητα πραγματικής ανάπτυξης.

***“Οι δυνατότητες είναι πολλές και το ενδιαφέρον τόσο εντός όσο και εκτός της χώρας είναι μεγάλο” επισήμανε ο κ, Τζανακόπουλος. Και το λέει για μια χώρα στην οποία το Ελληνικό γίνεται τη μια δάσος και την άλλη αρχαιολογικός χώρος. Για μια χώρα που οι επιχειρήσεις η μια μετά την άλλη την κοπανάνε στο εξωτερικό, για να γλυτώσουν την παράλογη φορολογία.


***“Μια ματιά στις τιμές των ελληνικών ομολόγων, τα οποία βρίσκονται σε χαμηλό επταετίας, αποδεικνύει τις θετικές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και το εύρος των δυνατοτήτων που αυτή έχει το επόμενο διάστημα» σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Πράγματι τα επιτόκια των δεκαετών ομολόγων βρισκόταν χθες στο 5,65%, όσο δηλαδή ήταν και το 2010, πριν την υπογραφή του πρώτου μνημονίου. Αλλά αυτό που αποσιωπά ο κ. Τζανακόπουλος, είναι πως τόσα ήταν τα επιτόκια και τον Ιανουάριο του 2015 που ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ανέλαβε την εξουσία και μάλιστα χωρίς να έχουμε capital controls.

Αλλά από το 5,65% η κυβέρνηση το έφτασε στο 15,5% με το δημοψήφισμα του Ιουλίου. Χάθηκαν δισεκατομμύρια με τα “πίσω – μπρος” και τα “πήγαινε – έλα”.

Υπέγραψε δύο μνημόνια, τσεκούρωσε τις συντάξεις, πολλαπλασίασε τις ασφαλιστικές εισφορές και τώρα επαίρεται οτι επανέφερε η κυβέρνησή του τα επιτόκια, εκεί που ήταν 28 μήνες νωρίτερα!.

Είναι σαν να σου δίνουν ένα αυτοκίνητο να το οδηγήσεις. Εσύ το τρακάρεις επί δύο χρόνια όπου υπάρχει κολώνα και τώρα καμαρώνεις που το ξαναβγάζεις από το συνεργείο. Κι ενώ έχει βγάλει τα μάτια του ο φαναρτζής για να μαζέψει τα βουλιάγματα, εσύ το εμφανίζεις σαν καινούργιο!

Μωρέ και ψυγείο θα πουλούσανε στους Εσκιμώους...
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ