Και μην ξεχνάμε, τα μέτρα αυτά δεν είναι ορφανά!
stefanakidis

Βασίλης Στεφανακίδης

Και μην ξεχνάμε, τα μέτρα αυτά δεν είναι ορφανά!

Τους ακούς  κι είναι σα να απευθύνονται σε  ανθρώπους χωρίς κρίση, χωρίς σκέψη και βούληση.

Ανεβαίνουν στο βήμα της Βουλής ή στα τηλεοπτικά παράθυρα και απαγγέλλουν το ίδιο ποίημα που αποφάσισε το επικοινωνιακό επιτελείο του κόμματος τους, για να διαστρέψει για άλλη μια φορά την πραγματικότητα που δεν βολεύει. 

Αφιερώνουν το  το 80-90% της ρητορικής τους στο εφεύρημα των αντίμετρων τα οποία διαρκώς και αυξάνουν και μάλιστα ζητούν τα ρέστα και μέμφονται την αντιπολίτευση γιατί δεν τα ψηφίζει!Αντίμετρα, ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι, τα οποία αμφιβάλλω αν υπάρχει κάποιος σοβαρός που να πιστεύει πως θα υλοποιηθούν ποτέ, με τις ανυπέρβλητες προϋποθέσεις που έχουν βάλει οι δανειστές. Την ίδια στιγμή, αποφεύγουν να συζητήσουν και να υπεραμυνθούν των μέτρων που θα ισχύσουν -ο κόσμος να έρθει ανάποδα- από τώρα και εφεξής και μάλιστα στην μετα-ΣΥΡΙΖΑ εποχή.

Ουδείς φαντάζομαι από την αντιπολίτευση, εδώ που φθάσαμε, έχει αντίρρηση να δοθούν σάντουιτς στα σχολεία ή  να μειωθεί η συμμετοχή στα φάρμακα των χαμηλοσυνταξιούχων ή στα λαϊκά συσσίτια που θα αυξηθούν μοιραία μετά και τις νέες περικοπές που επιβάλλει το  το νέο πακέτο των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Κλείσιμο
 Όμως το σωστό και έντιμο θα ήταν οι περικοπές και τα ούτως ή άλλως νεφελώδη αντίμετρα  θα έπρεπε να διαχωριστούν σε διαφορετικά νομοσχέδια και όχι εκβιαστικά στο ίδιο νομοσχέδιο των 961 σελίδων και στη γελοία εικόνα βουλευτών που θα δηλώνουν ναι στα άρθρα τάδε και τάδε και όχι στα άρθρα  δείνα.

 Κι είναι επίσης φθηνός λαϊκισμός να εισάγουν σε αυτό ειδικά το νομοσχέδιο που παρατείνει για μια τουλάχιστον πενταετία ακόμα την καταδίκη της χώρας και των πολιτών, την φορολογική εξομοίωση των βουλευτών με τους υπόλοιπους φορολογούμενους. 

Θες να το κάνεις; Μπορούσες να το κάνεις από την πρώτη στιγμή που ανέλαβες ή  αργότερα με μια απλή τροπολογία και να μετρήσεις ποιοι από τους 300 συμμερίζονται την ανέχεια της κοινωνίας και αισθάνονται την ανάγκη να μην κρατούν προνόμια  για τον εαυτό τους. 
Όχι όμως τώρα που εισάγεις ένα τόσο σκληρό πακέτο μέτρων, γιατί θεωρείς πως με αυτό το τρικ θα ανακτήσεις τα χαμένο σου ηθικό πλεονέκτημα έναντι των πολιτικών σου αντιπάλων, στα μάτια  της κοινής γνώμης.

Όλα αυτά βέβαια, δεν μπορούν ούτε να απαλύνουν ούτε να αντιστρέψουν την πραγματική εικόνα. Οι 153 βουλευτές των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, ψηφίζουν  σήμερα  και καταδικάζουν την κοινωνία με όλα εκείνα που κατήγγειλαν στη Βουλή και 47 εκπρόσωποι συλλογικών επαγγελματικών και επιστημονικών φορέων της χώρας. 

Ένας βαρύτατος λογαριασμός που ακόμα να δικαιολογήσουν γιατί μας τον έφεραν μετά από 15μηνες διαπραγματεύσεις όταν ακόμα και οι δανειστές ομολογούν πως αν έκλεινε γρήγορα η διαπραγμάτευση μπορεί τα περισσότερα από τα μέτρα που τώρα μας επέβαλλαν να μην χρειάζονταν! 

Τι τελικά κέρδισαν λοιπόν από αυτή την άσκοπη ολιγωρία, πέραν  της παράτασης παραμονής τους  στην εξουσία βεβαίως-βεβαίως; Μα τη ρύθμιση του χρέους θα αναφωνήσουν εξεγερμένοι οι του στενού πυρήνα της κυβέρνησης. Κυριακή κοντή γιορτή θα μπορούσαμε να απαντήσουμε. Την ερχόμενη Δευτέρα στο Eurogroup θα μάθουμε και γι αυτή τους την “επιτυχία”. 
Κι αν  ακούσουμε όπως πληροφορούμαστε  άλλη μια γενικόλογη τοποθέτηση περί οδικού χάρτη ρύθμισης από το 2018 και μετά, με επιμήκυνση αποπληρωμής και μείωση επιτοκίων σε κάποια ομόλογα λήξης του 2030 και του 2040, δεν νομίζω να πετάξουμε τη σκούφια μας από τη χαρά και την ανακούφιση. Αυτά τα ακούμε από το 2012 και μέχρι σήμερα στην πράξη δεν είδαμε τίποτα παρά μόνο φόρους και φόρους επί των φόρων.

Συνεχώς υφεσιακά μέτρα και φτωχοποίηση όλων και περισσότερων Ελλήνων και κυρίως θρυμματισμός της ελπίδας πως κάποια στιγμή θα πιάσουμε πάτο και θα σταματήσει αυτό το ανυπόφορο μαρτύριο. 

Αυτό  όμως πρέπει να έχουμε κατά νου, είναι όπως και τα μέτρα αυτά, έχουν ονοματεπώνυμο κι είναι συγκεκριμένα, έτσι συγκεκριμένοι και με ονοματεπώνυμο είναι κι αυτοί που μας τα επιβάλλουν  και να μην το ξεχνάμε!


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα