Ταφόπλακα στον ΣΥΡΙΖΑ
danikas_dimitris

Δημήτρης Δανίκας

Ταφόπλακα στον ΣΥΡΙΖΑ

Η επικείμενη υπογραφή για το φινάλε της δεύτερης αξιολόγησης. Η ποσοτική χαλάρωση του Μάριο Ντράγκι. Η πιθανότατη μείωση στη φορολόγηση των επιχειρήσεων. Το «πούλημα» των «ασημικών» της δημόσιας περιουσίας. Το συνακόλουθο συνοικέσιο των funds με τα κόκκινα δάνεια. Η ρύθμιση του χρέους

Η σύνδεση των ηλεκτρονικών ταμείων με το Taxis, πράγμα που θα λειτουργήσει ευεργετικά για την αύξηση των κρατικών εσόδων. Η άνοδος του Χρηματιστηρίου. Και φυσικά η έξοδος της χώρας στις αγορές σε 18 μήνες. Δηλαδή το τέλος της επιτήρησης!

Ολες αυτές οι «στάσεις» συνθέτουν τον οδικό χάρτη του Αλέξη Τσίπρα και της κλειστής παρέας του από «αριστερούς» τεχνοκράτες. Αν συμβούν όλα αυτά, πράγμα πολύ πιθανό, γιατί κάθε άλλη πορεία οδηγεί σε ντουβάρι, τότε αυτός ο χάρτης μοιάζει με ταφόπλακα που θα σφραγίσει τον ΣΥΡΙΖΑ εφ’ όρου ζωής!

Εννοώ τον ΣΥΡΙΖΑ των ψευδαισθήσεων της Θεσσαλονίκης. Τον ΣΥΡΙΖΑ των ιδεοληψιών. Τον ΣΥΡΙΖΑ του Μαδούρο, του Κάστρο και του Λένιν. Τον ΣΥΡΙΖΑ του Ρομπέν των Φτωχών!

Σύντροφοι, τέρμα τα δίφραγκα. Γιατί σπάσατε τα μούτρα σας. Μαζί με τα δικά μας. Γιατί εντός Ευρωζώνης η πολιτική είναι μία. Αντε με ελάχιστες αποχρώσεις. Και γιατί το ευρωπαϊκό διευθυντήριο κάνει κουμάντο. Εσείς, αλλά και οι προηγούμενοι, όπως και οι επόμενοι, απλώς διαχειριστές! Επομένως κάθε αξιόπιστος διαχειριστής δύο επιλογές έχει μπροστά του. Είτε να εισπράττει τα κοινόχρηστα με βλέμμα κεντροδεξιό. Είτε να τα εισπράττει με βλέμμα κεντροαριστερό. Διάλεξε. Ο Αλέξης με το δεύτερο!
Κλείσιμο

Η πρώτη «αριστερή» ταφόπλακα θα παρασύρει μια δεύτερη. Που θα πέσει στην αντιπολιτευτική πολιτική του Κυριάκου Μητσοτάκη. Επειδή συγκοινωνούντα δοχεία τα δύο μεγάλα κόμματα. Επειδή η πολιτική του ενός επηρεάζει και σχεδόν καθορίζει την πολιτική του άλλου. Επειδή τον ίδιο οδικό χάρτη προτάσσει και η Νέα Δημοκρατία. Επειδή, όμως, ο ιδιοκτήτης αυτού του χάρτη και αυτών των «μεταρρυθμίσεων» θα φέρει το ονοματεπώνυμο Αλέξης Τσίπρας. Επειδή, έτσι ο ίδιος Τσίπρας θα παίζει μόνος του στο γήπεδο της Νέας Δημοκρατίας. Και επειδή στο κενό η στείρα αντιπολιτευτική στρατηγική που συμπυκνώνεται σε τρία επιχειρήματα: «Είσαι αρχιψεύτης» το πρώτο. «Είσαι ανίκανος», το δεύτερο. «Με τις καθυστερήσεις σου φορτώνεις πολλά βάρη στη χώρα» το τρίτο!

Αν επομένως υλοποιηθεί αυτός ο οδικός χάρτης τότε τι ακριβώς θα λέει ο Κυριάκος; Να μαζέψει ο Τσίπρας τον Πολάκη; Και τι ακριβώς θα καταγγέλλει; Το ξεπούλημα των «ασημικών»; Τις προσλήψεις των «αριστερών παιδιών»; Μα όλα αυτά, μπροστά στην έξοδο από την επιτήρηση μοιάζουν με παραπολιτικά καρφώματα. Με έναν λόγο, η ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων και ο ανοικτός ορίζοντας για μια στοιχειώδη επανεκκίνηση της οικονομίας είναι ο εφιάλτης του Μητσοτάκη!

Περίπου τα ίδια ισχύουν και στην περίπτωση της Φώφης Γεννηματά. Ισως και χειρότερα. Επειδή η ολοκλήρωση της μετακίνησης του Τσίπρα προς την Κεντροαριστερά μοιάζει με ωρολογιακή βόμβα τοποθετημένη κάτω από τον θώκο της. Και επειδή όσο οι συνιστώσες της Δημοκρατικής Συμπαράταξης αλληλοσπαράσσονται «για ένα πουκάμισο αδειανό, για μια καρέκλα» τόσο η συμπαγής ομοιογένεια των Συριζαίων θα μοιάζει με νεκρανάσταση του ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου!

Αν αυτή η «προφητεία» επαληθευτεί από τη ζωή, τότε οι τρεις αυτές κηδείες θα προκύψουν από έναν και μοναδικό γάμο. Του καταληψία Τσίπρα με τη δεξιά Μέρκελ, την επίσης δεξιά Κριστίν Λαγκάρντ και τις αχόρταγες διεθνείς αγορές του νεοφιλελευθερισμού. Ολα αλλάζουν ώστε επί της ουσίας να μην αλλάξει τίποτα!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ