PROTOTHEMA

Blogs

Με το ένα χέρι σε φτωχοποιούν και με το άλλο σου δίνουν... επίδομα

ΕκτύπωσηΑποστολήΜέγεθος κειμένου 

Σφαγή των συνταξιούχων. Με τα νέα μέτρα, περίπου ένα εκατομμύριο Έλληνες απόμαχοι της εργασίας θα χάσουν δύο, μπορεί και τρεις συντάξεις το χρόνο. Αυτά από το 2019.

Θυμάστε που ο Κατρούγκαλος διαβεβαίωνε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει μείωση συντάξεων κατηγορώντας το protothema για διασπορά ψευδών ειδήσεων; 
Καμία σχέση.


Τώρα, το υπουργείο Εργασίας παραδέχεται επισήμως ότι η μέση μείωση των συντάξεων θα είναι 9%. Και προσθέτουν οι διαπραγματευτές τύπου... Αχτσιόγλου ότι η ανώτατη μείωση των συντάξιμων αποδοχών θα φτάσει το 18%! Για να μην μπερδεύεστε, οι περικοπές θα ξεκινήσουν από τις χαμηλές συντάξεις των 486 ευρώ που θα χάσουν περίπου 50 ευρώ το μήνα. Κάποιος που παίρνει περίπου 1300 ευρώ σύνταξη και μια μικρή επικουρική, θα δει μείωση -κάθε μήνα- περίπου 300 ευρώ. Για τέτοια συμφωνία μιλάμε. 

Και πάνω στη σφαγή των αμνών, βγαίνουν και πανηγυρίζουν, χωρίς ντροπή. 

Μην ξεχνάτε και τη μείωση του αφορολόγητου που πέφτει από τα €8600 στα €5700 για τον άγαμο και από τα €9500 στα €6600 για τους τρίτεκνους και πολύτεκνους. Τι φέρνει η συμφωνία; Όσοι έμεναν ως τώρα αφορολόγητοι, με τα νέα μέτρα Τσακαλώτου-Τσίπρα θα χάσουν επιπλέον 600 ευρώ το χρόνο, δηλαδή σχεδόν έναν ολόκληρο μισθό... Αναρωτιέμαι: Τι κίνητρο έχει κάποιος να δουλεύει κανονικά και να μην παρακαλάει για μαύρη εργασία, αδιαφορώντας για το αν θα πληρώνει για σύνταξη και νοσοκομειακή περίθαλψη;

Κι όπως παραδέχθηκε ο Αλέξης Τσίπρας, σχεδόν αποθεώνοντας τον εαυτό του, δεν πρόκειται για μέτρα υπό αίρεση. Τα μέτρα αυτά θα νομοθετηθούν κανονικά... Τόσα ξέρουν, τόσα καταλαβαίνουν και πανηγυρίζουν κι από πάνω!

Τα μέτρα αυτά θα είναι η χαριστική βολή για τους Έλληνες. Το ξαναλέμε: Οποιος παίρνει σύνταξη περίπου 600 ευρώ, θα χάσει δύο μηνιάτικα τον χρόνο...

Βγαίνει και ο υπουργός Προπαγάνδας και σου λέει μην ανησυχείς, η συμφωνία είναι ισορροπημένη και βιώσιμη επειδή -λέει- θα έχει μηδενικό δημοσιονομικό αντίκτυπο!

Τι εννοεί;

Ότι μπορεί να μας φτωχοποιούν ακόμη περισσότερο, αλλά υπάρχουν και αντίμετρα. Που θα εφαρμοστούν αν η υπερφολόγηση του μεγάλου φορομπήχτη ξεπεράσει το 3,5% πρωτογενές πλεόνασμα. Και τότε, εσύ ο φτωχός πλην τίμιος -που περίμενες το σκίσιμο των μνημονίων- μπορεί να έχεις γίνει πένητας, όμως θα έχεις την τύχη να λάβεις επίδομα για να μην πεθάνεις στην ψάθα! Για τέτοια επιτυχία μιλάμε!

Απλά είναι τα πράγματα. Με το ένα χέρι μας φτωχοποιούν και με το άλλο μας δίνουν επίδομα φτώχειας. Κατάντια. 

Και οι ξένοι, ξέρετε γιατί ενδιαφέρονται; Για να περάσουν τα κόκκινα δάνεια στα funds. Να πουληθούν δηλαδή τα σπίτια που δεν μπορούν να αποπληρωθούν σε ξένους. Ακόμη και η πρώτη κατοικία. Την ίδια ώρα που οι ξένοι επενδυτές αγοράζουν λιμάνια, αεροδρόμια και ό,τι άλλο γουστάρουν κοψοχρονιά. Ετσι, για να ολοκληρωθεί η... περήφανη διαπραγμάτευση και ο αφελληνισμός της χώρας. Εθνική τραγωδία...

VAGANEMOS 03/05/201722:04

Υπάρχει μια μεγάλη περίπτωση όπως πάμε να γίνει τι εξής, στο άμεσο μέλλον θα υπάρξουν μεγάλες ανισότητες πάρα πολύ άνθρωποι θα έρθουν στο επίπεδο εξαθλίωσης, και πολύ λίγη θα γίνουν πολύ πλούσιοι και θα έχουν τι πάνω χέρι σε όλα καθώς και ελεγχόμενο το λαό, είναι ότι χειρότερο!

Απάντηση
Λούλης 03/05/201715:45

Να χάσουν κι αυτοί ναι. Κάποιος που βγάζει 30.000 ευρώ τον χρόνο, στο τέλος τον αφήνουν με 10.000 ευρώ καθαρά. Ενώ κάποιος που βγάζει 10.000 ευρώ τον χρόνο, δεν τον φορολογούν καθόλου! Με λίγα λόγια, ο πρώτος είναι το κορόιδο ενώ ο δεύτερος είναι ο έξυπνος; Αμ δε.

Απάντηση
Α.Γ.Κ.03/05/201714:33

Το κρίσιμο σημείο όμως είναι ότι αυτός που θα φορολογηθεί και αυτός που θα πάρει το "επίδομα" δεν είναι το ίδιο άτομο! Ο πρώτος είναι ο "εχθρός", δηλαδή αυτός που παράγει κάτι, και ο δεύτερος είναι ο ψηφοφόρος μας...

Απάντηση
ΟΡΕΣΤΗΣ03/05/201713:38

Σήμερα είναι η επέτειος γέννησης του Μακιαβέλι ο οποίος είπε πριν από 500 χρόνια περίπου: "Οι άνθρωποι είναι τόσο αφελείς και τόσο έτοιμοι να υπακούσουν, ώστε ποτέ δεν θα λείψουν τα θύματα σε έναν αχρείο για να κάνει τις απάτες του." Αφιερωμένο στον Τσίπρα και στο λαό του. Όσοι ακόμα μπορούν ας μεταναστεύσουν σωτηρία δεν υπάρχει.

Απάντηση

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

2500  χαρακτήρες απομένουν

* Υποχρεωτικά πεδία