Μάιος 2017 – Επιτέλους πρόοδος
Έλενα Μένεγου

Έλενα Μένεγου

Μάιος 2017 – Επιτέλους πρόοδος

Ξεμπλοκάρουν πολλά θέματα μέσα στο Μάιο, κι έτσι ξεπερνάμε το δύσκολο δίμηνο Μαρτίου-Απριλίου που έφερε πολλές καθυστερήσεις και οικονομικές κι αισθηματικές δοκιμασίες. Θα παρουσιαστεί πρόοδος και θα είναι ένας αρκετά εποικοδομητικός μήνας, με εξαίρεση το τέλος του που αναμένονται εμπόδια, προσοχή όμως και σε εξαπατήσεις στο πρώτο δεκαπενθήμερο

Στις 3 Μαΐου ο Ερμής επιστρέφει σε ορθή πορεία, οπότε οι ρυθμοί της καθημερινότητας σταδιακά θ’ αρχίσουν να επιταχύνουν και καθημερινά θέματα και συναλλαγές θ’ αρχίσουν να προχωρούν, ενώ το πεδίο από κει και πέρα είναι πλέον ελεύθερο για ξεκινήματα και συμβόλαια.

Μια πολύ αναγεννητική επιρροή είναι το τρίγωνο Ήλιου-Πλούτωνα που κορυφώνεται στις 9/5, μια όψη που προσφέρει αναζωογόνηση των δυνάμεων, της δημιουργικότητας και του ερωτισμού μας, ενώ ενισχύει και τους πόρους μας. Ενισχύει και θέματα επαγγελματικά. Μια επιρροή που ευνοεί τα ξεκινήματα τις μέρες εκείνες. Άτομα εξουσίας λειτουργούν υποστηρικτικά. Η μοίρα βοηθά.

Η εντατική σύνοδος Ερμή-Ουρανού σχηματίζεται με ακρίβεια στις 10/5 για τελευταία φορά απ’ τον Μάρτιο, μια όψη που αυτή την εποχή φέρνει αρκετή νευρική υπερδιέγερση, αϋπνία, απρόοπτα σε επικοινωνία και μετακινήσεις, βλάβες, αλλά και πολλές νέες ιδέες και πληροφορίες, έμπνευση, διαύγεια νου και ενδιαφέρουσες ή και προκλητικές συζητήσεις. Πολλές συνειδητοποιήσεις. Ευνοεί τα νέα μαθήματα και σεμινάρια, ειδικά σε ό,τι εναλλακτικό και περίεργο.

Κλείσιμο
Επίσης στις 10/5 κορυφώνεται η επιρροή της πανσελήνου στον Σκορπιό, η οποία είναι κι αυτή αναγεννητική, ερωτική, ενισχυτική οικονομικά και συναισθηματικά, όμως, όπως κάθε χρόνο την εποχή αυτής της πανσελήνου, αυξάνουν πολύ τα εγκλήματα και τα “δράματα”.

Στις 11/5 ο Ερμής σχηματίζει πολύ καλή όψη τριγώνου με τον Κρόνο, η οποία αυτές τις μέρες μας βοηθά να κάνουμε αξιόπιστες κι εποικοδομητικές συζητήσεις, επαφές και γνωριμίες, κι επιτυχημένες συμφωνίες. Ο νους και η επικοινωνία ωριμάζουν και επικρατεί περισσότερος ρεαλισμός και κοινή λογική. Κι αυτό θα είναι το αντίβαρο στην ύπουλη όψη Άρη-Ποσειδώνα που κορυφώνεται την ίδια μέρα, και η οποία ήδη απ’ τις αρχές του μήνα εφιστά τη προσοχή σε εξαπατήσεις, παραπλανήσεις, αυταπάτες, απογοητεύσεις. Αυξημένη τάση για δηλητηριάσεις, τοξίνωση του οργανισμού – προσοχή σε χημικά, φάρμακα, ουσίες, αλκοόλ.

Το εξαιρετικό τρίγωνο Άρη-Δία που κορυφώνεται στις 12/5 μας βοηθά αυτή την εποχή να προχωρήσουμε σε ανοίγματα, να διευρύνουμε τη ζωή μας και να προοδεύσουμε, ενώ δίνει σημαντική ώθηση, προσφέρει θάρρος, αυτοπεποίθηση και τύχη. Άλλη μια επιρροή που ευνοεί τα ξεκινήματα και φέρνει τύχη σε αυτά. Φέρνει επίτευξη στόχων και άλλες επιτυχίες, όπως και αρκετό ενθουσιασμό και σωματική δύναμη.

Η Αφροδίτη για όλο το μήνα θα διατρέχει τον Κριό και θα φέρνει νέες σχέσεις και συνεργασίες στη ζωή μας, όμως χρειάζεται προσοχή στον εγωισμό και την ανυπομονησία στις σχέσεις, όπως και στους κακούς κι απότομους τρόπους. Προσοχή επίσης στην απερίσκεπτη και βιαστική οικονομική διαχείριση.



Έλενα Μένεγου 
elenastra@hotmail.com 


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ