“Ευχές” στους μελλοθάνατους και “γωνίες” στα γαλακτομπούρεκα
pafilas_dimitris

Δημήτρης Παφίλας

“Ευχές” στους μελλοθάνατους και “γωνίες” στα γαλακτομπούρεκα

Απελπιστική η κατάσταση, αλλά, όπως είναι γνωστό θα μπορούσε να είναι και χειρότερα. Κυριολεκτικά σε πιάνει απελπισία όταν ο πρωθυπουργός γράφει στους Wall Street Journal λέγοντας “Αφήστε χώρο στην Ελλάδα να αναπνεύσει”.

Τι μπορείς να περιμένεις από το άρθρο ; Να σε λυπηθεί η κα Λανγκάρντ ή να σε διαβάσει ο υπουργός Οικονομικών κ. Σοϊμπλε στο θέρετρο του στην Βόρειο θάλασσα ; Ή στέλνεις μήνυμα στους ξένους επενδυτές του οποίους έχεις κοροϊδέψει  και τους έχεις ζημιώσει με τις τράπεζες και τα warrants ; Τα ίδια, όμως, πράττει καθημερινά ο έγκλειστος του Μαξίμου. Στο πασχαλιάτικο μήνυμα του μεταξύ άλλων είπε “ Και να ευχηθούμε ότι η χώρα μας να  τα καταφέρει”. Αν ήταν έτσι ας καθόταν στην Κουμουνδούρου και να μην έλεγε καθημερινά ψέμματα.

Τις ευχές τις δίνουμε σε έναν βαριά άρρωστο ή μελλοθάνατο. Δεν μπορεί να τις δίνει ένας πρωθυπουργός. Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και ο αρχηγός της αξιωματικής αντοπολίτευσης “ Η Ελλάδα θα ζήσει καλύτερες ημέρες γιατί τις αξίζει”. Γιατί τις αξίζει η Ελλάδα και δεν τις αξίζει λ.χ η Ρουμανία όπου τα κόμματα και πολίτες ευθυγραμμίστηκαν και ακολούθησαν τις εντολές των δανειστών; 

Απο τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης όλοι περιμένουν περισσότερα. Να εκφράσει την νέα δυναμική που διαμορφώνεται υπόγεια σ όλα τα στρώματα της ελληνικής κοινωνίας. Αν θέλει να γίνει κύμα που θα σαρώσει τα πάντα στο διάβα του και να εκφράσει κάτι νέο, πρέπει να αφήσει τις “γωνίες” για το Δημόσιο και τους υπαλλήλους του.  Κερδίζονται οι ψήφοι με τις γωνίες, αλλά δεν κερδίζεται η αξιοπιστία.  Άλλωστε “γωνίες” υπάρχουν μόνο στα γαλακτομπούρεκο. Ας πάρει το πρόγραμμα του Κων. Μητσοτάκη του 1992. Σε διαφορετική περίπτωση και η ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη  θα είναι μια κυβέρνηση που θα ψηφιστεί γιατί όλοι απηύδισαν με τον έγκλειστο.    
  
Κλείσιμο
 Δεν γίνεται συνεπώς ο ιδιωτικός τομέας να στενάζει και το κράτος να διατηρεί αχρείαστους οργανισμούς και Επιτροπές κληροδοτημάτων που σπαταλούν χρήματα φορολογουμένων. Δεν μπορεί επίσης να μιλάς σαν λογιστής ( θα σας κόψω 30% τον ΕΝΦΙΑ). Η Ελλάδα και οι Έλληνες χρειάζονται να βλέπουν μια προοπτική για να υπομένουν τις θυσίες και φόρους.
Από την άλλη πλευρά, αντίθετα το καταγέλαστο ΚΕΦΟΜΕΠ  ζητά με τακτικούς ελέγχους τα έγγραφα τραπεζών που έχουν κλείσει για υποθέσεις 15ετίας. Η νέα όποια κυβέρνηση πρέπει να αρπάξει ένα “σφουγγάρι” και να πει “Ο. Κ Δεν χρωστάτε φέρτε τα χρήματα απο το εξωτερικό και παμε απο την αρχή” .Προσοχή όχι για όλους ,όχι για τους παράνομους και τους επιχειρηματίες που κρατούν τα χρήματα στο εξωτερικό σ αυτή την περίοδο. Άλλωστε το κράτος παραμένει κράτος και μετά απο ένα διάστημα μπορεί να τους φορολογήσει. Τώρα πρέπει να έλθουν πίσω τα χρήματα και να δοθούν κίνητρα να επενδυθούν και όχι λιμνάζουν στο εξωτερικό δίνοντας κέρδη σε ξένες τράπεζες.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ