Τσίπρας και επενδύσεις
Tasos_karamitsos4

Τάσος Καραμήτσος

Τσίπρας και επενδύσεις

Αίσθηση προκάλεσε η φωτογραφία του Τσίπρα που εγκαινίαζε τους αυτοκινητόδρομους μαζί με τους εργολάβους και λίγο μετά μια άλλη στην οποία πόζαρε δίπλα στον επικεφαλής της γερμανικής Fraport, που πήρε 14 περιφερειακά αεροδρόμια της Ελλάδας.

Τον τρόλαραν οι πολιτικοί του αντίπαλοι, ξένισε και τους δικούς του, αφού τόσα χρόνια κατήγγελλε τις μίζες των εργολάβων (με τέτοιες... διαδικασίες προέκυψε ενδεχομένως και το έργο στα Τέμπη όπου έκοψε προχθές την κορδέλα) και έταζε την... υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα των αεροδρομίων.

Δεν έχει νόημα να αναλύσουμε αν όντως κορόιδευε ή αν ήταν απλώς ένας τυπικός ρομαντικός αριστερός εκτός τόπου και χρόνου. Ο κόσμος τελικά δεν είναι και τόσο χαζός. Είναι σίγουρο ότι όταν έρθει η ώρα του θα τον κρίνει. Στο κάτω-κάτω της γραφής ας πάει να εξομολογηθεί, μέρες που ’ναι, σε κάνα ιερέα (εξάλλου είναι κολλητός με την κορυφή της Εκκλησίας) για να μεταμεληθεί είτε γι’ αυτά που έλεγε τότε, είτε γι’ αυτά που λέει και κάνει τώρα.

Το ζήτημα για τη χώρα είναι αλλού. Σήμερα στην πρώτη σελίδα του «Πρώτου Θέματος» γράφουμε για 140.000 μορφωμένους Ελληνες που έφυγαν από τη χώρα κατά τη διάρκεια της κρίσης (από το 2010). Επίσης, ότι βρίσκονται στα πρόθυρα της χρεοκοπίας μία από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες επεξεργασίας καπνού στον κόσμο, η Καπνική Μιχαηλίδης, μετά από 131 χρόνια ζωής στη Μακεδονία, αλλά και τα πολύ αξιόλογα Εκπαιδευτήρια Ζηρίδη.

Κάθε μήνας που περνάει κλείνουν χιλιάδες μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις και φυσικά αυτό που μετράει πάνω απ’ όλα είναι η ανάπτυξη και όχι το πρωτογενές πλεόνασμα που βγαίνει λόγω της υπερφορολόγησης και της παρακράτησης κεφαλαίων που οφείλονται στον ιδιωτικό τομέα.

Αυτά όλα, όμως, δυστυχώς, περνάνε στα ψιλά της δημοσιότητας γιατί ασχολούμαστε με το αν πρέπει να μεταφερθεί ή όχι το Αγιο Φως με αεροπλάνο (αυτό μας μάρανε) ή αν σημαδεύουμε απλώς τους εχθρούς μας με Εξεταστικές Επιτροπές για να τους τρομοκρατήσουμε.

Ας είναι λοιπόν... Ελπίζουμε να τους φωτίσει το Αγιο Φως και αφού κλείσουν τη συμφωνία, να ασχοληθούν λιγάκι με τη μία και μοναδική δουλειά που παγκοσμίως προσπαθούν να επιτύχουν οι κανονικές δημοκρατικές κυβερνήσεις, ήτοι την προσέλκυση επενδύσεων. Μια επένδυση 100.000 ευρώ με δέκα νέες θέσεις εργασίας είναι πολύ πιο σημαντική από οτιδήποτε άλλο απασχολεί κάθε μέρα το Μέγαρο Μαξίμου. Θα το καταλάβει αυτό ποτέ ο Τσίπρας;
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ