Στις σήραγγες κάτω από τα 1.000 ευρώ
pafilas_dimitris

Δημήτρης Παφίλας

Στις σήραγγες κάτω από τα 1.000 ευρώ

Πριν εκλεγεί ο έγκλειστος του Μαξίμου έλεγε με ύφος έμπειρου πολιτικού ότι. “Οι οικονομολόγοι φταίνε γιατί μας έφθασαν εκεί που μας έφθασαν”

Στη συνέχεια, βεβαίως το ξέχασε, όπως και κάθε υπόσχεση που έδωσε. Εμπιστεύθηκε λοιπόν τον οικονομολόγο της “θεωρίας των παιγνίων” κ. Βαρουφάκη και ύστερα από 6-7 μήνες οι δανειστές είχαν αυτό που ήθελαν, δηλαδή ένα τρίτο Μνημόνιο και κλειστές τράπεζες – για να αυξηθεί και το χρέος. Τώρα που νομίζει ότι, έχει “εδραιωθεί” ο έγκλειστος -όπως όλες οι εξουσίες- έχει ξεκινήσει τα εγκαίνια στους δρόμους. Εμπιστεύεται υπουργούς όπως τον κ. Σπίρτζη που είναι δοκιμασμένος από την εποχή της Τράπεζας Αττικής, όταν διαλύθηκε μια τράπεζα για να δανειοδοτηθούν  οι εκλεκτοί του Σύριζα. 

Δεν έχει καμία σημασία για την κυβέρνηση και τον έγκλειστο να δοθούν χαμηλά κόστη ενέργειας  στις βιομηχανίες, στις επιχειρήσεις. Δεν έχουν σημασία για την ανταγωνιστικότητα οι φόροι ισχυρίζεται  ο υπουργός οικονομίας κ. Παπαδημητρίου -όπως ισχυρίζονται λανθασμένα και ορισμένοι Γερμανοί οικονομολόγοι που νομίζουν ότι έχουν να κάνουν με μια μεγάλη οικονομία. Δεν έχει καμία σημασία να ενισχυθούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις με μια μείωση φόρων. 
Καμία σημασία δεν έχει να επιστρέψουν χρήματα των ομογενών ή των Ελλήνων. Καμία σημασία δεν έχει να δοθούν,  κίνητρα όπως αποσβέσεις σε μεγαλύτερη χρονική περίοδο. Όλα αυτά δεν έχουν καμία σημασία.

Αυτό που μένει είναι η ονοματοδοσία στις σήραγγες, για να διχάσουμε τους ΄Ελληνες. Τα ονόματα του Καπετάν Νικήτα και του Τεμπονέρα. Διότι η ζωή στα κομμουνιστικά καθεστώτα είναι απλή. Η ηγεσία θα διαθέτει τον πλούτο και τα προνόμια και οι υπόλοιποι θα βρίσκονται σε  μια ευθεία γραμμή. Κάτω από τα χίλια ευρώ, διότι εκεί βρίσκεται το κοινό και οι ψηφοφόροι, όπως μαρτυρούσε ο Π. Λαφαζάνης. Καμία σημασία δεν έχει που ο έγκλειστος και ο υπουργός Σπίρτζης δεν έχουν καμία γνώση ή εμπειρία. Μπορούν να ισχυρίζονται στους λόγους τους στα εγκαίνια ότι, θέλουν. Άλλωστε, η αλήθεια με τον έγκλειστο κρατά λιγότερο από 11-12 ώρες, όπως αποδείχθηκε προχθές σχετικά με την ιδιωτικοποίηση των εταιρειών νερού σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.   
Κλείσιμο

Καλή Ανάσταση 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK