Αρέσει ή δεν αρέσει η Μόνικα Μπελούτσι;
danikas_dimitris

Δημήτρης Δανίκας

Αρέσει ή δεν αρέσει η Μόνικα Μπελούτσι;

Ο  Νίκος  Μαραντζίδης λοιπόν. Μέγας ερευνητής.  Τεράστιος  δημοσκόπος. Και φυσικά καθηγητής  στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Προσέξτε  τώρα  ερωτήσεις. Από την τελευταία έρευνα που διεξήγαγε  για λογαριασμό ιδιωτικού καναλιού. Προσέξτε  χειραγώγηση των  ερωτηθέντων.

Οπως ας πούμε «σωστή  η λάθος  η πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση»;  Λάθος, λάθος, λάθος. Απάντησαν οι περισσότεροι. Και λίγοι είναι.  Κανονικά το  συνολικό ποσοστό έπρεπε να ήταν  της τάξεως Τσαουσέσκου της «σοσιαλιστικής» Ρουμανίας.  Περίπου  στο  98%.  Και  κάτι περισσότερο. Οι  υπόλοιποι να  ελεγχθούν και πίσω από τα σίδερα της  φυλακής να  εγκλωβιστούν!

Σα  να  ρωτάς    τους αρσενικούς της υφηλίου «σας αρέσει η δεν σας αρέσει η Μόνικα Μπελούτσι;»  Τέτοια  πράγματα. Προσέξτε δεύτερη ερώτηση.  Με την απάντηση αυτονόητη «Ο πρωθυπουργός έκανε τις διαπραγματεύσεις  για το καλό της χώρας η για να παραμείνει στην εξουσία;»

Τώρα τι  του λες του  μεγιστοτεράστιου  ερευνητή; Οτι ο Τσίπρας καθυστέρησε τόσο απελπιστικά  για το καλό της χώρας; Θα τεελαθούμε εντελώς. Ακόμα και ο Ανδρέας Παπανδέου να  ήταν πρωθυπουργός   οι μισοί  θα απαντούσαν «για  να παραμείνει στην εξουσία»!

Κλείσιμο
Μα  κύριε Μαραντζίδη μου   σε ποιούς απευθύνεστε;  Σε   «πρόβατα»;  Σε «πρόβατα». Μα  ποιοι ερευνητικοί εγκέφαλοι επινόησαν  αυτές τις  ερωτήσεις; Διπλωματούχοι του Χάρβαρντ, του Κέιμπριτζ και της Οξφόρδης; Και  γιατί δηλαδή   δεν  υποβάλατε  την  πιο δύσκολη ερώτηση που μόνο  ιδιοφυίες θα μπορούσαν να   διατυπώσουν;  Οπως ας πούμε «άραγε ο Αλέξης Τσίπρας  λέει  αλήθειες η   ψέματα;» Ελα ντε!

Και  γιατί μια ακόμα πιο  δύσκολη, όπως  «άραγε  η οικονομική  πολιτική  του Τσίπρα  στηρίζεται στις επενδύσεις  η στους φόρους;» Και  φυσικά  την ακόμα πιο πρωτότυπη ερώτηση «ο Τσίπρας  φοράει  η δεν φοράει γραβάτα;»

Το  συμπέρασμα  διπλό. Από τη μια κωμικό. Να σούρνεσαι από τα γέλια. Και να πιστεύεις ότι το  κανάλι  μπέρδεψε  τα θέματα. Και αντί για  τα  ειδησεογραφικά, επέλεξε  θέμα κατάλληλο   για την  σουρεαλιστική  εκπομπή «Οτιναναι». Χα χου χα μέχρι πρωίας!

Από την άλλη  το συμπέρασμα  εντελώς μελαγχολικό.  Γιατί  δεν είναι μόνο το δημόσιο. Δεν είναι μόνο  η ΕΡΤ. Δεν είναι μόνο η παραλυσία και αχρηστία των   φοροεισπρακτικών μηχανισμών.  Ακόμα και   σοβαρές περιπτώσεις έχουν αφομοιωθεί και προσαρμοστεί σ αυτή την απέραντη  γελοιότητα με την ονομασία  Hellas. Να  κλαις  και να γελάς!

Πράγμα που σημαίνει  ότι   κάθε  γελοιογραφία απαιτεί  δύο «χορευτές». Οπως το τάνγκο. Από τη μια  τον  καθηγητή, ιστορικό και  ερευνητή και από την άλλη  τους  θεατές. Που  χάσκουν  σαν παλιάλογα   χάφτοντας μύγες  παχουλές!

Και κάτι ακόμα. Προς το κανάλι. Που μάλιστα το παρακολουθώ  για αρκετές, ειδησεογραφικές και παρεμβατικές εκπομπές. Παιδιά δεν είναι ανάγκη να σπαταλάτε τα λεφτουδάκια σας. Δώστε  μου εμένα ένα χιλιάρικο και θα σας φέρω τις  ίδιες απαντήσεις. Περοερχόμενες από τις ίδιες και ακόμα  πιο «έξυπνες»  ερωτήσεις. Πολλά τα χίλια;  Εντάξει. Συμβιβάζομαι και με  τα μισά!

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ