Η εποχή της καταστροφής και τα ψέματα εξωραϊσμού της
papadopoulos_thanos

Θάνος Παπαδόπουλος

Η εποχή της καταστροφής και τα ψέματα εξωραϊσμού της

Οι άνθρωποι που χρεοκόπησαν την Ελλάδα κι έβαλαν την ταφόπλακα της κρίσης χρέους, βγήκαν τώρα από τα υπόγεια όπου κρύβονταν – όχι από ντροπή – και ζητούν άφεση αμαρτιών με τη δικαιολογία ότι για τα εγκλήματα, τα σκάνδαλα και τα λάθη τους φταίνε οι… άλλοι! Ασπάλακες

Ο Θοδωρής Ρουσσόπουλος, κυβερνητικός εκπρόσωπος, δηλαδή επίσημος ψεύτης στην κυβέρνηση του Κωστάκη Καραμανλή κατηγόρησε τον Κώστα Σημίτη για τα δανεικά και τα χρέη που φόρτωσαν στα 5,5 χρόνια που κυβέρνησαν την Ελλάδα. Μόνο που ξεχνούσε τη μια μέρα τι ψέματα έλεγε την προηγουμένη:

-Στην «Καθημερινή» διάβασα δήλωσή του ότι τα εξοπλιστικά προγράμματα του Σημίτη τους επιβάρυναν κοντά 8,5 δισ. ευρώ.

-Στις «Ειδήσεις» τρεις μέρες αργότερα δεκαπλασίασε το ποσό στα 85,5 δισ. ευρώ που τους φόρτωσαν οι Κ. Σημίτης-Γ. Παπανδρέου. Σε άλλες δηλώσεις του θα είπε άλλα ποσά.

Ποια είναι η πραγματικότητα λοιπόν;

Το χρέος που φόρτωσαν στην Ελλάδα οι κυβερνήσεις του Κωστάκη Καραμανλή είναι 135 δισ. ευρώ. Ναι! 135 δισ. ευρώ σε 5,5 χρόνια. Αυτά λένε τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, της AMECO, της Eurostat και του Πανεπιστημίου Harvard, που έκανε ειδική έρευνα για την κρίση στην Ελλάδα.
Κλείσιμο

Αλλά γιατί δανείστηκαν τέτοια ποσά;

Τι τα έκαναν; Εδώ βρίσκεται η αλήθεια και η απάντηση του μυστηρίου. Τα θυμίζουμε για να μην τα ξεχνούν:

-Αύξησαν τους ανθρώπους που πλήρωνε το κράτος (Γενική Κυβέρνηση) από λιγότερους από 800.000 το 2003 σε 1.135.000 το 2009. (Ο Κ. Σημίτης είχε το σύστημα 1 πρόσληψη για κάθε 5 αποχωρήσεις). Επίσημη έρευνα που έγινε από τις Αρχές το 2013 αποκάλυψε ότι το 2009 το κράτος πλήρωνε 1.120.000 ανθρώπους, αλλά σ’ αυτούς δεν περιλαμβάνονταν οι υπάλληλοι 500 ΔΕΚΟ και κρατικών ΑΕ που δεν έστειλαν στοιχεία στις Αρχές. Για λεπτομέρειες ας ρωτήσει τον κ. Πρ. Παυλόπουλο…

-Η δημόσια φαρμακευτική δαπάνη το 2009 σκαρφάλωσε στα 5,8 δισ. ευρώ από 2,5 δισ. € το 2003. Τη διαφορά κάθε χρόνο τη βάζανε στο ταμείο τους εισαγωγείς φαρμάκων, φαρμακοβιομηχανίες, φαρμακαποθήκες, φαρμακεία, γιατροί, ιατρικοί επισκέπτες κι άλλοι κλάδοι και παρακλάδοι της δημόσιας υγείας. Η συνολική δαπάνη για να χειροτερεύσει η δημόσια υγεία ξεπέρασε τα 14 δισ. ευρώ το 2009 ενώ το 2003 δεν άγγιζε ούτε τα 9 δισ. ε.

-Οι δαπάνες κοινωνικής πρόνοιας έφτασαν τα 6,5 δισ. € το 2009 από 4,5 δισ. € το 2003 για να παίρνουν επιδόματα οι τυφλοί… τερματοφύλακες και ταξιτζήδες, οι έγκυοι… παπάδες και οι γυναίκες που γεννούσαν κάθε 3-4 μήνες κατά παράβαση των νόμων της φύσης! Συνολικά οι δαπάνες κοινωνικής προστασίας έφτασαν τα 53 δισ. ευρώ όταν τα έσοδα του προϋπολογισμού ήταν λιγότερα από … 50 δισ. Ευρώ. Έτσι δεν έμεναν χρήματα για πληρωμή μισθών και άλλες δαπάνες: άμυνας, δικαιοσύνης, εκπαίδευσης ή επενδύσεις. 

-Η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Έργων το 2003, που όλα τα μεγάλα έργα και τα ολυμπιακά έργα βρίσκονταν στο τέλος τους, πλήρωνε 8 εκατ. ευρώ το μήνα για οδοιπορικά. Το 2009 που κανένα έργο δεν γινόταν στην Ελλάδα, επειδή η κυβέρνηση αδιαφορούσε για το ΕΣΠΑ (Δ’ ΚΠΣ), η ίδια Γραμματεία πλήρωνε 28 εκατ. ευρώ τον μήνα… οδοιπορικά! Χάρη στον κ. Μπάμπη που μάζευε τις αποδείξεις από τα διόδια και τις πωλούσε μαζικά στους μηχανικούς του Δημοσίου. Μ’ αυτά και μ’ αυτά χάσαμε 25 δισ. ευρώ από την Ευρώπη τζάμπα (δωρεάν) λεφτά για έργα. Αλλά δανειζόμασταν για… οδοιπορικά!

-Οι παράνομες χρηματοδοτήσεις αγροτών, εργολάβων, εμπόρων, γιατρών, δικηγόρων κλπ. κόστισαν αρκετά δισ. ευρώ σε δανεικά. Χαρακτηριστικό παράδειγμα τα 500 εκατ. € που ο Σ. Χατζηγάκης έδωσε στους αγρότες της Λάρισας με μια υπογραφή: «Όλα τα κιλά, όλα τα λεφτά»! Για να πληρωθούν και οι… πέτρες.

Χρειάζονται κατάλογοι πολλών χιλιομέτρων για να περιληφθούν όλες οι δαπάνες που χρηματοδοτήθηκαν από τα 135 δισ. του δημοσίου χρέους που έβαλαν μέσα σε 5,5 χρόνια οι κυβερνήσεις του Κωστάκη Καραμανλή. Υπάρχει όμως ένα ερώτημα: 

Αφού η μέθοδος του Κ. Σημίτη για τα εξοπλιστικά προγράμματα ήταν λάθος, γιατί την εφάρμοσε και η κυβέρνησή τους στις παραγγελίες των δικών της εξοπλιστικών προγραμμάτων; Και φυσικά ποτέ δεν πληροφορήθηκαν - αν και κυβέρνηση – ότι το 2006 η Ευρωπαϊκή Επιτροπή καθιέρωσε τη μέθοδο Σημίτη ως τη μοναδικά σωστή, καταργώντας τη δεύτερη, για όλες τις χώρες της Ευρώπης…

Συμπέρασμα η «Απογραφή» Αλογοσκούφη ήταν μία απάτη, μια πλαστογραφία. Και δεν ήταν η μόνη. Στην αναθεώρηση του ΑΕΠ έστειλε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και στην Eurostat στοιχεία ότι την περίοδο του Κ. Σημίτη το ΑΕΠ της Ελλάδας ήταν 25% μεγαλύτερο, χάρη στα εισοδήματα των... ιερόδουλων ( οι «πουτάνες» της Σίας Αναγνωστοπούλου)! Μ’ αυτά και μ’ αυτά έκανε τους γραφειοκράτες των Βρυξελλών να γελάνε με τα Greek statistics! Και τους φοιτητές του London School of Economics να πετάνε γιούχα και αυγά στον Αλογοσκούφη…

Όσο για το σκάνδαλο Βατοπεδίου, δεν αθωώθηκε κανένας πολιτικός και καμία πολιτική, επειδή δεν πήγαν σε δίκη λόγω… παραγραφής! Αθωώθηκαν κάτι πονηροί καλόγεροι και δημόσιοι υπάλληλοι με αστείες δικαιολογίες, που εκθέτουν τη Δικαιοσύνη της χώρας μας.

Το περίεργο είναι ότι σ’ αυτή την εξαπάτηση συμμετέχει και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, επίσημος ψεύτης της σημερινής κυβέρνησης και άλλα στελέχη ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Φαίνεται ότι δεν αντέχουν την αλήθεια ακόμη και όταν αφορά άλλες κυβερνήσεις κι άλλα κόμματα. Φυσικό δεν είναι; Είναι οι άνθρωποι που, ενώ σκίζανε τα μνημόνια, στο τέλος υπέγραψαν το Γ΄ Μνημόνιο που φόρτωσε την εθνική οικονομία με άλλα 100 δισ. ευρώ βάρος. Οι ίδιοι άνθρωποι που μεταμόρφωσαν το δικό τους 62% Όχι σε 100%  Ναι!

Σημείωση: Περισσότερα στο βιβλίο «Θάνος Παπαδόπουλος: Ποιοι και Πώς μας οδήγησαν στη χρεοκοπία – Ιστορία της Μεταπολίτευσης. “Gutenbeng”, σελ. 103 – 139.

*Ο Θάνος Παπαδόπουλος είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ