Ιδιαίτερα πιεστικός για τα οικονομικά ο Απρίλιος
Έλενα Μένεγου

Έλενα Μένεγου

Ιδιαίτερα πιεστικός για τα οικονομικά ο Απρίλιος

Δύσκολος για τα οικονομικά ο Απρίλιος, με την εντατική όψη Αφροδίτης-Κρόνου να επαναφέρει ένα σκηνικό παρόμοιο με την εποχή που μπήκαν τα capital controls. Μια επιρροή που δοκιμάζει και τους δεσμούς

Στις 8 και 21 Απριλίου κορυφώνεται λοιπόν το δυσμενές τετράγωνο Αφροδίτης-Κρόνου, μια όψη που “στεγνώνει” τη ροή του χρήματος, και την οποία είχαμε δει και το καλοκαίρι του 2015 με τα capital controls να μπλοκάρουν τις οικονομικές συναλλαγές. Εκτός όμως από πιέσεις οικονομικές, η όψη αυτή τεστάρει σχέσεις και συνεργασίες, ο ένας κρίνει αυστηρά τον άλλον, κι έτσι θα κριθεί η πορεία αρκετών δεσμών. Συντηρητικά ήθη με πιο φιλελεύθερα ήθη συγκρούονται. Πολλές συνεργασίες ή σχέσεις σπάνε λόγω διαφοράς αξιών. Οι δεσμοί με γερά θεμέλια όμως κρατιούνται.

Στις 6/4 ωστόσο κορυφώνεται μια ευεργετική όψη, το τρίγωνο Άρη-Πλούτωνα, το οποίο αυτές τις μέρες αναγεννά τις δυνάμεις μας και μάς βοηθά να πάρουμε καίριες πρωτοβουλίες, ενώ ευνοεί τα ξεκινήματα. 

Καλό είναι να γίνουν τώρα νέα πράγματα, γιατί στις 10/4 ο Ερμής γυρνά ανάδρομος και δεν θα ευνοεί τα ξεκινήματα και τα συμβόλαια, έως τις 3/5. Ο ανάδρομος Ερμής απ’ τον Ταύρο δε, θα είναι μια ακόμα πηγή οικονομικών καθυστερήσεων, και φυσικά επικοινωνιακών αναβολών και ταλαιπωριών.

Η αντίθεση Ήλιου-Δία που κορυφώνεται στις 7/4 ωθεί σε αρκετές ακρότητες, ακόμα και σε φανατισμό, τουλάχιστον όμως προσφέρει χιούμορ κι ευδιαθεσία, ενώ δεν λείπουν και κάποιες καλές εξελίξεις τις μέρες εκείνες.

Στις 9/4 το τετράγωνο Ήλιου-Πλούτωνα προκαλεί ένα “βύθισμα” και αρκετές εμμονές, ενώ άτομα εξουσίας είναι απόλυτα και χειριστικά. Δεν λείπουν οι εκβιασμοί.
Κλείσιμο

Δυνατή και ακραία η πανσέληνος στις 11/4, απ’ τη μία προσφέρει ευκαιρίες και ανοίγει πόρτες, απ’ την άλλη ωθεί σε πολλές επιπόλαιες κινήσεις, σε υπερβολές κι αμέλεια. Δύσκολες οι ισορροπίες στις σχέσεις και στην ψυχολογία μας. Η επιρροή της ενεργοποιεί το ισχυρό Ταυ Δία-Ουρανού-Πλούτωνα, που φέρνει ακραία φαινόμενα, φανατισμό και τάση για τρομοκρατία, βία αλλά και για καταστροφικά επιπόλαιες κινήσεις και ανοίγματα. Χρειάζεται περισσότερος έλεγχος και ισορροπία.

Τις μέρες κοντά στις 14/4 η σύνοδος Ήλιου-Ουρανού εφιστά τη προσοχή σε απρόοπτα και βλάβες. Μια όψη πολύ νευρική, η οποία ωθεί σε επαναστάσεις και αντιδραστικότητα. Αρκετά σοκ. Ωστόσο κάνουμε και καινούργια ξεκινήματα και ξεκολλάμε απ’ το παρελθόν. Πολλές συνειδητοποιήσεις και “φλας” επιγνώσεων.



Έλενα Μένεγου
elenastra@hotmail.com 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ