Οι Τούρκοι μαζεύουν όπλα κι εμείς... τους κάνουμε σχολεία!
anastasiadis_themos

Θέμος Αναστασιάδης

Οι Τούρκοι μαζεύουν όπλα κι εμείς... τους κάνουμε σχολεία!

Υπάρχουν Ελληνες ικανοί να (προ)δώσουν τη Θράκη; Θυμίζει την ιστορία με τη Μακεδονία 


Από πότε δηλαδή όταν ανακαλύπτεις ολόκληρο οπλοστάσιο στα χέρια είτε ποινικού είτε εξτρεμιστή, ή αριστερός είναι αυτός ή δεξιός, ή  χριστιανός ή μουσουλμάνος, δεν τον ρίχνεις στη φυλακή μέχρι να βρεις τι στο καλό συμβαίνει, όπως με τον μουφτή της Θράκης; Εξάλλου, όλοι τα ίδια λένε όταν πιάνονται στα πράσα: Δεν ξέρω τίποτα, κάποιος άλλος τα έβαλε... κ.λπ. κ.λπ. Εκτός κι αν η άβουλη και μοιραία εξουσία ισχυριστεί ότι τον άφησε να κυκλοφορεί ελεύθερος και ωραίος για να τον παρακολουθεί κι έτσι να την οδηγήσει στους συνωμομοϊδεάτες του! Τι κάνει νιάου-νιάου στα κεραμίδια της Ξάνθης και της Κομοτηνής; Τα κουνέλια Αγκύρας!

Αν αρχίσουμε να θεωρούμε απροσπέλαστους ιερούς χώρους τα τεμένη όπου όλα αυτά τα φανατικά «θρησκευτικά» άτομα κρύβουν, για τον έναν ή τον άλλον λόγο, οπλισμό, τότε πώς θα ελέγχεται το... τζαμί της Αθήνας; Ποιος μας διασφαλίζει ότι δεν θα γίνει κέντρο πυρήνων ισλαμικής (με ή χωρίς εισαγωγικά) τρομοκρατίας, όπου θα μαζεύουν όπλα, μαχαίρια, βόμβες και χημικά - για να μην πω τίποτα χειρότερο, έως ότου αρχίσουν και στην Ελλάδα, μεμονωμένα ή μαζικά, τα τυφλά χτυπήματα; Ακόμα κι αν ο συγκεκριμένος ήταν... άνθρωπος του Θεού και του τα έβαλαν τίποτα υποτακτικοί του Ερντογάν, του Γκιουλέν ή... του «σατανά», το ίδιο μου κάνει! Οταν βρίσκεις όπλα σε άντρο ΤΕΤΟΙΩΝ, ειδικά σε χώρους λατρείας, επιβάλλεται να σημάνεις συναγερμό. Αυτό βέβαια ισχύει για νορμάλ υπουργούς και όχι για... τον Τόσκα που μπορεί να το θεωρεί ασήμαντο περιστατικό! Σαν την εγκληματικότητα, επειδή, λέει, τα θύματά της είναι λιγότερα από εκείνα των τροχαίων. Επονται ληστείες, σφαγές, απαγωγές… Εάν ο μουφτής ήταν κάνα παιδί των Εξαρχείων, τότε για τα μάτια του κόσμου και του Λάμπρου θα είχε κρατηθεί το πολύ μέχρι να περάσει Αυτόφωρο. Κι όμως, τον άφησαν, έντρομοι, ελεύθερο.



Από πότε αλήθεια μπορούν να κυκλοφορούν κανονικά συμμορίες μουσουλμάνων, τάχα μου Ελλήνων ή και ορίτζιναλ Τούρκων, και να απειλούν, επιδεικνύοντας τον οπλισμό τους σε ντόπιους κατοίκους -σύμφωνα πάντα με τόσες και τόσες μαρτυρίες και καταγγελίες- και δεν τους έχουν κλείσει ακόμα στη στενή; «Α, καλά, εδώ και πολύ καιρό», είναι η απάντηση. Οχι ότι προ ΣΥΡΙΖΑ επικρατούσε «σιδηρούς» Νόμος και τάξη, όπως θα έπρεπε δηλαδή σε αυτή την ιδιαίτερα ευαίσθητη περιοχή, αλλά ειδικά με την παρούσα κυβέρνηση είναι γνωστό τοις πάσι (ειδικά σε όσους κατοικούν στη... θρακική Ιερουσαλήμ) ότι σχεδόν συγκυβερνάται. Οι Συριζαίοι μουσουλμάνοι (τι... καραπατριωτικός συνδυασμός!) κάνουν ό,τι γουστάρουν με την ανοχή των ελληνικών αρχών, πλην ολίγων αξιοπρεπών αξιωματούχων, αστυνομικών, δικαστικών, στρατιωτικών και άλλων λειτουργών, οι οποίοι όταν φτάνουν στο αμήν... ζητούν μετάθεση - με αυτού του είδους τα περιστατικά να είναι πολλά. Το κάνουν για να νιώθουν αθώοι του αίματος, αφού βλέπουν ότι το δήθεν επίσημο κράτος που υποδύεται το σημερινό καθεστώς αφήνει χαλαράαα την «τουρκοποίηση».


Μην πάτε μακριά, αρκεί να ρίξετε μια ματιά στην περίπτωση Γαβρόγλου, ο οποίος προωθεί συστηματικά την καθιέρωση-επιβολή της τουρκικής γλώσσας στα ευαίσθητα σχολεία, εφαρμόζοντας στην πράξη πολιτική εθνικής μειοδοσίας χειρότερη και από εκείνη του Φίλη ή της Ρεπούση, μια που είναι πιο «επιστήμονας» στις μεθόδους που ακολουθεί, ενώ έχει και βαρύ βιογραφικό! Να δείτε που στο τέλος η τύχη του σε σχέση με τους προαναφερθέντες θα είναι ίδια ή και χειρότερη, καθότι... την «προδοσία» πολλοί αγάπησαν, τους «προδότες» ουδείς. Μέχρι τότε, όμως, θα έχει κάνει και αυτός τη ζημιά του. 


Από πότε δηλαδή είναι ανεκτή η δεδηλωμένη και φανερή ύπαρξη ΤΟΥΡΚΟΦΙΛΩΝ -κατά την επιεικέστερη εκδοχή- πολιτικών, συμβούλων και λοιπών παραγόντων σε ανώτατο δυνατό επίπεδο; (Αλήθεια, το Πάσχα το γιορτάζει κανονικά το γνωστό ελληνοτουρκικό ζευγάρι διπλωματών ή προτιμά το Ραμαζάνι;) Αν δεν ήταν και η ιδιάζουσα περίπτωση των ΑΝ.ΕΛ., οι οποίοι κρατάνε όχι μόνο τα προσχήματα, αλλά και... τα τελευταία οχυρά κατά του τουρκικού εισοδισμού, θα μιλάγαμε πλέον για κυβέρνηση παθολογικά ραγιάδων και εθελοντών... ΓΕΝΙΤΣΑΡΩΝ! Αυτό συνάδει με μια περίεργη διαχρονικά αντίληψη της Αριστεράς τόσο για τη Μακεδονία παλαιότερα όσο και για τη Θράκη τώρα, όπου στο μπερδεμένο μυαλό τους (διότι το να είσαι αριστερός ΣΗΜΕΡΑ σημαίνει ότι είσαι ή μπερδεμένος ή πονηρός διορισμένος) τα δήθεν δικαιώματα των μειονοτήτων είναι ένα ακόμη ξεκάρφωμα για να κουκουλώσουν... τη σφαγή των Ελλήνων συνταξιούχων! (Κάπως σαν το... Μουσείο του -αμφιλεγόμενου έτσι κι αλλιώς-Νίκου Μπελογιάννη, μια απαράδεκτη πράξη αναζωπύρωσης των εμφυλίων παθών, η οποία έρχεται σε αντίθεση με τον Νόμο και το Σύνταγμα.)

Και ο μεν ΣΥΡΙΖΑ, με την τρικυμία εν κρανίω που έχει, ή, πολύ χειρότερα, τον καιροσκοπισμό που τον διακρίνει, μπορεί να λέει και να κάνει ό,τι θέλει ελαφρά τη καρδία, ωστόσο το καθεστώς Ερντογάν ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ για πολύ πιο επικίνδυνα πράγματα. Το είπε και ο εξόριστος διευθυντής της «Zaman», μιας από τις πιο σημαντικές τουρκικές εφημερίδες, τα ξέρουμε κι εμείς, τα γράφουμε, αλλά ποιος μας ακούει. 


Εδώ, ειλικρινά, παίζουν με τη ΦΩΤΙΑ. Ευχόμαστε να είναι μεμονωμένο το κρούσμα και μέσα στον σκοτεινό και εθνικά προβληματικό κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ να μη μάθουμε με οδυνηρό τρόπο ότι υπάρχουν «Ελληνες» πολιτικοί που θεωρούν ότι στην ελληνική Θράκη υφίστανται «κοινότητες» και «συλλογικότητες» που δικαιούνται να έχουν ειδικά προνόμια, αναγνώριση και τα συναφή. Γιατί δεν ξεχνάμε ότι οι αριστεροί πολιτικοί διαχρονικά έχουν ανάλογη ένοχη προϊστορία τάσης μειοδοσίας με τη Μακεδονία, τα Σκόπια και τη Βουλγαρία. Στην περίπτωση δηλαδή Συριζαίου πολιτικού Θράκης πρέπει να προτρέχει η πεποίθηση ότι είναι κατά βάση ύποπτος  και βαλτός έως ότου αποδειχθεί απλό πιόνι ή χρήσιμος ηλίθιος. Ή ίσως όχι και τόσο ηλίθιος, αφού υπάρχει χοντρή κονόμα εκεί πάνω! Και ο εκλεγμένος ή ο διορισμένος Συριζαίος για την κονόμα και τη θέση πουλάει ακόμα και τη μάνα του, όπως δείχνουν οι «153» και η Κίνηση των «53+» μαζί. Πόσο μάλλον τη χώρα του.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ