Μπελογιάννης
danikas_dimitris

Δημήτρης Δανίκας

Μπελογιάννης

Και  κάτι  σχετικά με Νίκο Μπελογιάννη και με αφορμή το 20ο Συνέδριο του Κομμουνιστικού  Κόμματος Ελλάδος!

Οσοι  κομματικοί, μέλη και οπαδοί, εθελοντικά προσέρχονται στο  κομμουνστικό κόμμα.  Ουδείς  τους πιέζει, Να εξηγούμαστε!

Και  οι περισσότεροι  προσέρχονται όχι  για να μαντρώσουν  στα γκούλαγκ τους αντιπάλους τους. Ούτε για να επαναφέρουν το  φάντασμα του  Στάλιν στην Ελλάδα. Δηλαδή ο Μήτσος Κουτσούμπας σας κάνει  για Στάλιν; Κουταμάρες!

Οι περισσότεροι προσέρχονται με  μια ουτοπία  «εντοιχισμένη»  σε κάθε κύτταρο της κρυφής ελπίδας τους. Γιατί γνωρίζουν ότι «κομμουνισμός» δεν υπήρξε  ούτε  εφαρμόστηκε σε κανένα   γεωγραφικό  σημείο του  γήινου σύμπαντος!

Κλείσιμο
Γιατί επίσης γνωρίζουν ότι  η Επιστήμη και η Τεχνολογία  ίπτανται  προς το Διάστημα. Ομως η ανθρώπινη συνείδηση και συνειδητότητα έρπει στα έγκατα  της  γης

Γιατί   η μεν  θεωρία μπορεί να αγγίζει την τελειότητα  όμως ο Ανθρωπος  άπληστος,  εγωιστής, εγωπαθής, αχόρταγος και   καθυστερημένος!

Γιατί   καμία  από τις λεγόμενες  χώρες  του πρώην υπαρκτού σοσιαλισμού» δεν  ακολούθησε   τις  σταθερές του σοσιαλισμού. Μπόλικη  γραφειοκρατία. Μπόλικη μονολιθικότητα. Μπόλικος αυταρχισμός!

Γι αυτό κατέπεσαν, γκρεμίστηκαν,  σαρώθηκαν. Επειδή, αν και στα λόγια  υμνούσαν τον Ανθρωπο, στην πράξη ισοπέδωσαν   τις προσωπικότητες  και   εγκλώβισαν   τις συνειδήσεις. Γι αυτό!

Η ουτοπία  του κομμουνισμού  εντελώς αλλιώτικη. Γιατί  δεν  θα υπάρχει κρατική μηχανή.  Γιατί κάθε άτομο παντελώς  ελεύθερο και απελευθερωμένο από τα σημερινά  δεσμά. Της  «καταναγκαστικής»  εργασίας.  Φερ ειπείν Γιατί κάθα άτομο  με προχωρημένη, ανυψωμένη  συνείδηση. Γιατί κάθε άνθρωπος θα έχει πρόσβαση σε όλα τα  αγαθά. Και γιατί αχαλίνωτη  η φαντασία,  η δημιουργία, η έμπνευση, η αυτογνωσία!

Αυτή  είναι η κομμουνστική κοινωνία. Αυτή η επαγγελία  του Μαρξ. Αυτή η ουτοπία. Και σύμφωνα με όλα αυτά, ουδείς  σημερινός θνητός είναι   αληθινός κομμουνιστής!

Μπορεί αυτή η  ουτοπία να  συμβεί;  Ισως μετά από αρκετούς αιώνες. Ισως ποτέ. Είπαμε. Η θεωρία τέλεια ο άνθρωπος  ατελής!

Επομένως το ΚΚΕ, δεν είναι το κόμμα που θα  φέρει τον επίγειο παράδεισο του κομμουνισμού.  Δεν θα μπορούσε άλλωστα. Είναι η παράταξη που υποστηρίζει  τους φτωχούς, τους  εργαζομένους και τους ανθρώπους του μόχθου. Μερικές  φορές άτσαλα. Μερικές φορές εντελώς συντεχνιακά!

Και κάτι ακόμα. Σχετικά με τον Νίκο Μπελογιάννη.  Και όλη  αυτή τη φασαρία. Σ έναν εμφύλιο  συμβαίνουν  πράγματα τρομερά.  Φρικιαστικά. Από όλες τις εμπλεκόμενες  εμφυλιοπολεμικές παρατάξεις. Ακόμα και τις προσωπικές τους διαφορές  επιχειρούν να  τις ξεκαθαρίσουν με   ιδεολογικά  επιχειρήματα

Εγώ ένα πράγμα γνωρίζω. Οτι  η πλειοψηφία  των κατοίκων  της Αμαλιάδας, ακόμα και των  δεξιών, υποκλίνονται  στην προσωπικότητα, τον  χαρακτήρα και  την πολιτεία του Νίκου Μπελογιάννη. Καθόλου  τυχαίος ο θόρυβος  που προκλήθηκε παγκοσμίως  για  την  σωτηρία του από το εκτελεστικό απόσπασμα.  Αλλά ως γνωστόν οι νικητές γράφουν  την Ιστορία. Οι  νικημένοι με την  συκοφαντία!  

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ