Ας είναι καλά οι δανειστές
danikas_dimitris

Δημήτρης Δανίκας

Ας είναι καλά οι δανειστές

Υποκρίνεται ο Τσίπρας.  Υποκρίνεται ο Τσακαλώτος. Υποκρίνονται  πως δεν  θα εκποιήσουν την ΔΕΗ. Υποκρίνονται  ότι δεν θα  πριονίσουν   συντάξεις και μεροκάματα. Υποκρίνονται ότι δεν  θα κάνουν δεξιά  στροφή.  Υποκρίνονται  σε όλα. Παλιά μου τέχνη κόσκινο!

Υποκρίνεται και η κοινωνία. Που περίμενε τον Τσίπρα να σκίσει  τα μνημόνια.  Υποκρίνεται  επειδή οι περισσότεροι εξ αυτών, με τις δοσοληψίες  τραπεζικών  δανείων,  γνωρίζουν  πολύ καλά ότι  ο  δανειστής έχει το πάνω  χέρι και αν δεν πληρώσεις θα σου πάρει το κεφάλι!

Υποκρίνεται και η  γαλάζια παράταξη. Που θριαμβολογεί   για την αθωωτική δικαστική απόφαση των μοναχών και  των άλλων γνωστών. Υποκρίνεται  ότι  μ αυτή την απόφαση  δικαιώθηκε η παράταξη. Υποκρίνεται χάριν  εσωτερικών ισορροπιών. Υποκρίνεται χάριν   κολλητικής ουσίας ανάμεσα στα  τζάκια τους βαρόνους, τους Καραμανλικούς και τους άλλους!

Υποκρίνεται και για την  εσωτερική μεταρρύθμιση του κομματικού  μηχανισμού. Υποκρίνεται  για την δική της αλλαγή.  Υποκρίνεται ο Κυριάκος.  Πως  δηλαδή  δεν πορεύεται με τα παλιά, παραδοσιακά βαρίδια!
Κλείσιμο

Υποκρίνεται και η Φώφη  Γεννηματά. Επειδή  δηλαδή έπραξε τα δέοντα και   ψήφισε  για την παραπομπή του Γιάννου Παπαντωνίου. Σάμπως μπορούσε να κάνει αλλιώτικα; Υποκρίνεται κι αυτή την εσωτερική αλλαγή. Την εσωτερική μεταρρύθμιση. Την εσωτερική αυτοκάθαρση!

Ολοι, σχεδόν, πορεύονται, όπως παλιά. Από την κομμουνιστική  αριστερά  μέχρι  την  φασίζουσα ακροδεξιά. Ελάχιστα πράγματα  άλλαξαν  στα έδρανα της Βουλής. Με τα ίδια μυαλά  το  πολιτικό προσωπικό. Με τις ίδιες μπηχτές εναντίον των  δανειστών. Με τις ίδιες αντιλήψεις και τις ίδιες ιδεοληψίες. Ουδείς  τολμηρός να  αρθρώσει  λόγο με    ειλικρίνεια και  αλήθεια!

Και όλοι  υποκρίνονται  πως είναι υπέρμαχοι  της   αλλαγής και της μετακίνησης της χώρας προς την ευρωπαική  κανονικότητα. Ομως ελάχιστα κάνουν  προς αυτή την κατεύθυνση. Ολοι.  Με ελάχιστες αποχρώσεις!

Γιατί αν   πραγματικά ήθελαν θα  είχαν  εξορθολογίσει την  κρατική μηχανή. Ελεος έχουν περάσει  σχεδόν οκτώ ολόκληρα  χρόνια. Τα έξι   χωρίς Τσίπρα. Γιατί αν πραγματικά ήθελαν  να περιορίσουν την   φοροδιαφυγή  θα  είχαν  εφαρμόσει  σκληρούς, τιμωρητικούς νόμους. Και θα είχαν αναδιαρθώσει   τους  φοροεισπρακτικούς μηχανισμούς. Και αν δεν μπορούσαν  τότε  θα έπρεπε να είχαν μισθώσει   ξένους μηχανισμούς!

Γιατί αν πραγματικά ήθελαν θα είχαν απορρίψει τη μέθοδο της οριζόντιας  λογικής. Θα είχαν  καταφέρει να εισπράξουν αρκετά  από τους μπεχτατζήδες της πρώτης κατοικίας αλλά και των κόκκινων δανείων!

Γιατί αν πραγματικά ήθελαν  θα είχαν οργανώσει πλάνο διάσωσης της ΔΕΗ και πώλησης «κομματιών» σε καλύτερη  τιμή!

Γιατί αν  πραγματικά ήθελαν θα είχαν  ελευθερώσει όλα τα επαγγέλματα.  Από την εποχή του Γιώργου Παπανδρέου μέχρι σήμερα!

Με απλά λόγια υποκρίνονται  τους μεταρρυθμιστές, τους σωτήρες, τους  ευρωπαιστές,  τους εκσυγχρονιαστές. Τίποτα απ  όλα αυτά. Και να ξέρεις κάτι.  Σε σένα το λέω που μέσα  στην περιδίνηση της υποκρισίας σου τη μια  φορά με Γιωργκάη, την άλλη με Αλεξάκη και τώρα  με τον  Μητσοτάκη. Να  ξέρεις λοιπόν Τα ελάχιστα που έγιναν,  με το σπρώξιμο, τις απειλές και τις ατελείωτες συνεδριάσεις τα καταφέραμε!

Κα ίσως, ύστερα από πολλά χρόνια, αν φυσικά η Σωρρακώσταινα  συμμορφωθεί,  μπορεί να ευγνωμονούμε  την ώρα και τη  στιγμή που  μπήκαμε στο  πρόγραμμα. Γιατί ουδέν κακόν  αμιγές καλού!

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK