Βγάζω τα μάτια μου για να δω
danikas_dimitris

Δημήτρης Δανίκας

Βγάζω τα μάτια μου για να δω


Η μεγάλη   επιτυχία που  κατάντησε μεγάλη απιτυχία.  Η  μεγάλη κερδοφορία που  κατέληξε   τρομερό  βαρίδι για την ελληνική οικονομία.

Το θωρακισμένο και υπερ-προστατευμένο μονοπώλιο που  πρόκειται να εκποιηθεί  σε τιμή  ευκαιρίας. Και  η ενέργεια που  έγινε περίγελος  της ευρωπαικής ολιγαρχίας!

Μα φυσικά  «είδες  η  ΔΕΗ».  Είδαμε, είδανε και  είδα. Οι   διακόπτες πρόκειται να  πέσουν. Τα χρέη μέχρι  τα μπατζάκια μας να τρέχουν. Και  οι  αρχηγοί,  με πρώτο και καλύτερο τον Αλέξη Τσίπρα,  ασθμαίνων και καταιδρωμένος προκειμένου  τις επαναστατικές του υποσχεσεις,  τώρα να  τις μαζεύει, να τις ακυρώνει και να  τις  διαστρέφει!

Ποιος ο υπεύθυνος  αυτής της τρομερής κατρακύλας; Να τους πάρω με την  σειρά:

Κλείσιμο
Πρώτα   το πελατειακό κράτος. Δηλαδή τα τετρακόσια  χρόνια Οθωμανικής «συνουσίας». Δεύτερο, οι  μεταπολεμικές  κυβερνήσεις της Δεξιάς και κατόπιν το σύνθημα «ΕΟΚ και ΝΑΤΟ  το ίδιο  συνδικάτο». Λέγε με Ανδρέα Παπανδρέου.  Υστερα η  παντάχρονη «φιλολαική» παρένθεση  του Κώστα Καραμανλή. Εκεί να δεις  διορισμούς  μέχρι τ αυτιά  του σημερινού προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας!

Και  στον πάτο όλων  αυτών  ο «μπολσεβίκος» Αλέξης Τσίπρας. Που εκτόξευε μύδρους.   Με υποσχέσεις προς όλους  για όλα. Και που σήμερα με την ουρά κάτω από τα σκέλια παριστάνει τον  σωτήρα!

Μόνο αυτοί;  Οχι  φυσικά. Από κοντά και  μεγάλο μέρος της κοινωνίας. Που ξεροστάλιαζε  στα γραφεία προυχόντων και προεστών της πολιτικής  ζωής της Σωρρακώσταινας. Και με ύφος  παρακλητικό αλλά και υπογείως  απειλητικό προειδοποιούσε «έτσι και  δεν   βάλεις το παιδί μου  στην ΔΕΗ  η τον ΟΤΕ  εγώ  θα   ψηφίσω τα κομμούνια» (προφανώς «κομμούνια»  εννοούσε είτε   τους πράσινους είτε τους ροζ)

Μόνο  αυτοί; Οχι φυσικά.  Από κοντά και οι  συνδικαλιστές με την επωνυμία «Fotopoulos». Εκεί να δεις απειλές. Εκεί να «δεις ΔΕΗ» με βροντές και αστραπές.  Εν τέλει ποιος κυβερνούσε  αυτή την «μεγάλη επιτυχία που κατάντησε μεγιστοτεράστια αποτυχία»;  Φυσικά «Φωτόπουλος ΑΕ»

Μόνο  αυτοί;  Οχι  φυσικά.  Είμαστε κι  εμείς. Οχι όλοι  αλλά κάμποσοι. Που  έχουν λεφτά. Που είναι ματσωμένοι. Που μισούν τον Τσίπρα. Αλλά παρ όλα αυτά ακολουθούν την  δική του συμβουλή. Το δικό  του αντιμνημονιακό μονόδρομο. Την δική του επαναστατική επωνυμία «δεν πληρώνω»!

Αποτέλεσμα;  Τρία με τέσσερα  δισεκατομμύρια  τα  χρέη. Αποτέλεσμα;  Η Χρηματιστηριακή  αξία από εφτά  κατέπεσε στο ένα  δισεκατομμύριο. Κι αν!

Εν ολίγοις  πολιτικό προσωπικό,  κυβερνήσεις,  συνδικαλιστές και μεγάλο μερίδιο της κοινωνίας  έβαλαν και  βάζουν πλάτες να  γκρεμιστεί  η ΔΕΗ. Τόσο απλά!

Πιο  το  χειρότερο;  Οτι  όλοι αυτοί  που με λόγια, με κινητοποιήσεις, με απεργίες υπεραμύνονταν  του  δημόσιου χαρακτήρα της ΔΕΗ, αποδειχτήκαν με  τις πράξεις τους οι καλύτεροι  σύμμαχοι  για την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας!

Και το ακόμα χειρότερο; Αντί  η ιδιωτικοποίηση  να γίνει οργανωμένα και μεθοδευμένα,  όταν  η μετοχή της εταιρείας υπερίπτατο  στον ουρανό,  αναγκαζόμαστε  τώρα, να  την εκποιήσουμε για «φραγκοδίφραγκα»!

Που σημαίνει ότι η  Ελλάδα πρωταθλήτρια στο  τρελό  σπορ «βγάζω τα μάτια μου για να δω»!

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ