Αυτοκαταστροφική επιπολαιότητα
Έλενα Μένεγου

Έλενα Μένεγου

Αυτοκαταστροφική επιπολαιότητα

Χαρακτηριστικό αυτής της περιόδου είναι ο σχηματισμός για μια ακόμα φορά του τετραγώνου Δία-Πλούτωνα, το οποίο αυτή την εποχή ωθεί σε μεγάλα αλλά επιπόλαια ανοίγματα που θα έχουν κόστος. Παράλληλα, συνεχίζει να είναι περίοδος επανασυνδέσεων

Στις 30/3 κορυφώνεται για δεύτερη φορά από πέρσι το φθινόπωρο (θα υπάρξει και τρίτη τον Αύγουστο) το επικίνδυνο και μακροχρόνιας επιρροής τετράγωνο Δία-Πλούτωνα, το οποίο μπορεί να μας κάνει όλους σε ένα επίπεδο να βασιζόμαστε υπερβολικά και λανθασμένα στην τύχη, ή να προχωρούμε σε ανοίγματα που θα έχουν κόστος σε βάθος χρόνου. Παράλληλα αυτή η όψη εφιστά τη προσοχή σε αμέλειες και σε επιπόλαιες κινήσεις που ίσως κοστίζουν και ζωές ή πολύ χρήμα. Η ασυνειδησία και η επιπολαιότητα που αντιμετωπίζονται σοβαρά προβλήματα, μπορεί να γίνει σκανδαλώδης. Χρειάζεται πολλή πειθαρχία και σύνεση για να “μαζευτεί” αυτή η επιρροή. Μεγάλες σπατάλες, ασυδοσία, κακή χρήση των πόρων και της σεξουαλικότητας.

Οι στερήσεις εντωμεταξύ συνεχίζονται, με το τετράγωνο Ήλιου-Κρόνου που κορυφώνεται στις 17/3 να φέρνει αυτές τις μέρες πιέσεις από άτομα εξουσίας αλλά και απορριπτικές συμπεριφορές. Μάς κάνει φανερά ορισμένα λάθη, ελλείψεις ή και αυταπάτες μας. Περιορισμοί, θλίψεις.

Θα βελτιωθεί όμως το κλίμα κατόπιν, με την αντίθεση Ερμή-Δία που κορυφώνεται στις 24/3 να φέρνει χιούμορ. Προσοχή όμως σε υπερβολικά λόγια, σε επικοινωνιακές γκάφες και σε αμέλεια λεπτομερειών. Την ίδια μέρα σχηματίζεται το τετράγωνο Ερμή-Πλούτωνα, που προκαλεί επικοινωνιακά μπλακ-άουτ και εμμονές τις μέρες εκείνες, ενώ δεν λείπουν οι θεωρίες συνωμοσίας. Ο λόγος μπορεί να χρησιμοποιείται χειριστικά κι εκβιαστικά.

Κλείσιμο
Ο Ήλιος συναντιέται με την ανάδρομη Αφροδίτη στον Κριό στις 25/3, και είναι μέρες με ερωτικές και άλλες επανασυνδέσεις, αλλά και με όμορφες γνωριμίες. Επιτέλους λίγη άνεση και απόλαυση. Οι επανασυνδέσεις ωστόσο θα είναι σε βάση πιο ελεύθερη – ο Κριός θέλει να κρατά την ανεξαρτησία του.

Στις 26/3 ο Ερμής συναντά τον “ηλεκτρικό” Ουρανό, μια σύνοδος που εκείνες τις μέρες φέρνει μεν πολλές εμπνεύσεις, ιδέες και λύσεις, φέρνει όμως και επικοινωνιακά απρόοπτα ή βλάβες. Ξαφνικές αλλαγές σε ραντεβού. Απρόοπτα και στις μετακινήσεις. Απρόσμενες συναντήσεις. Αρκετή νευρική ένταση, αϋπνία. Βλέπουμε τα πράγματα αλλιώς – καινούργιες πληροφορίες. Σοκαριστικά νεά. Προσοχή στον ηλεκτρισμό.

Εποικοδομητικό το τρίγωνο Ερμή-Κρόνου που κορυφώνεται στις 29/3, κι έτσι ο μήνας κλείνει με σταθεροποιητικές επιρροές. Μια όψη που δίνει την ευκαιρία για αξιόπιστες και σοβαρές συζητήσεις, συναντήσεις και συμφωνίες. Ο νους ωριμάζει, η επικοινωνία γίνεται πιο σωστά κι αποτελεσματικά. Επιτέλους λίγος ρεαλισμός.


Έλενα Μένεγου
elenastra@hotmail.com 


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK