Ο καλύτερος φίλος των απανταχού Σαϊλοκ *
pafilas_dimitris

Δημήτρης Παφίλας

Ο καλύτερος φίλος των απανταχού Σαϊλοκ *


Ο καλύτερος συνεργάτης των δανειστών και όλων όσοι θέλουν να αγοράσουν φθηνά  είναι ο πρωθυπουργός κ. Α. Τσίπρας, όπως ήδη έχουν αντιληφθεί οι Έλληνες από το καλοκαίρι του 2015. Όσο πιο αδύνατη είναι η Ελλάδα και απλώνει συνεχώς το χέρι, τόσο καλύτερα για την ισχυρή Γερμανία, τα ομόλογα της, τους τόκους. Όσο περνά ο χρόνος, δίχως να γίνεται τίποτα, ακόμα καλύτερα.

Η καγκελάριος Μέρκελ και ο υπουργός Οικονομικών Σοϊμπλε θα πάνε στις εκλογές τους μη έχοντας δώσει την λύση του χρέους στην Ελλάδα. Η δουλειά τους, θα έχει επιτευχθεί στο ακέραιο.  
 
Στο γυάλινο κόσμο του Μαξίμου, η καθυστέρηση της αξιολόγησης δίνει στον “έγκλειστο”,  την ψευδαίσθηση πως θα συνεχιστεί η άλωση του Δημοσίου με συνέπεια τον περιορισμό των όποιων εκλογικών απωλειών. Άλλωστε, ελπίζει δε να εκδώσει και 2-3 ομόλογα- εφόσον λάβει την ποσοτική χαλάρωση- προκειμένου να προχωρήσει σε νέες παροχές. Είναι τόσο σίγουρος δε ότι, θα κάνει και ανατροπή στις εκλογές και επαίρεται στο twitter. (σ.σ Άραγε αφού οι εκλογές  θα γίνουν το 2019 γιατί τις έχει στο μυαλό ;) Ας δούμε, όμως, και πως βλέπουν οι ξένοι επενδυτές που βάζουν τα λεφτά.

Μας έχουν “κουνήσει” μαντήλι, όπως δείχνει το χρηματιστήριο και τα ομόλογα. Γνωρίζουν ότι, η ελάφρυνση χρέους έχει παραπεμφθεί  κάπου μέσα το 2018 και ότι, το ΔΝΤ δεν θα συμμετάσχει, αν δεν προχωρήσει η μείωση του χρέους. Το πολύ- πολύ να  μας δώσει ένα δάνειο. Μέχρι το 2018-2019 λοιπόν μας χαιρέτησαν οι ξένοι.   

Μέχρι τότε  λοιπόν οι ξένοι θα αποκτούν εταιρείες μέσω των κόκκινων δανείων- αν και μέχρι σήμερα δεν έχει ξεκινήσει η ουσιαστική μείωση των κόκκινων δανείων.
Κλείσιμο

Διότι οι ελληνικές τράπεζες δεν αποδέχονται εύκολα τις ζημιές και οι αποδόσεις είναι χαμηλές για τα Funds. Όσο, όμως, δεν κλείνει η αξιολόγηση τόσο χειρότερα για τις ελληνικές τράπεζες. Άρα θα εξαναγκαστούν να πάνε στις τιμές που τους λένε.

Κανένα πρόβλημα δεν έχουν για τις επενδύσεις τόσο ο πρωθυπουργός όσο και το οικονομικό επιτελείο. Το ουσιαστικό θέμα για τα στελέχη του Σύριζα είναι να επιμηκύνεται η εξουσία. Λ.χ  Η κα Πέτη Πέρκα να αλλάζει τις γραμματείες όπως βάφει τα μαλλιά, και οι υπόλοιποι να αυξάνουν τους μισθούς σε οποιαδήποτε κρατική οντότητα.  Αναπόδραστα όσοι έχουν αξία (επιχειρήσεις, άνθρωποι) θα συνεχίσουν να αναζητούν την έξοδο.    


* Ο έμπορος της Βενετίας.- Ο. Σαίξπηρ 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ