Mπορείς!
danikas_dimitris

Δημήτρης Δανίκας

Mπορείς!

Ο θρίαμβος της Μπάρτσα! Η επική ανατροπή του αιώνα. Επιβεβαιώνει   για μια ακόμα  φορά μια ιστορική αλήθεια. Οτι όλα πιθανά και  δυνατά. Το  αδύνατο πραγματοποιήσιμο. Το  απίστευτο αληθινό. Το  φανταστικό  ρεαλιστικό. Η ουτοπία και το όνειρο είναι  εδώ!

Against All Odds. Κόντρα σε όλες τις πιθανότητες. Κόντρα  στο ποτάμι. Κόντρα στα στοιχήματα. Κόντρα στην  τρέχουσα λογική!

Και στην προσωπική μας  ζωή. Και στην κοινωνία. Και στην πολιτική. Αρκεί να το πιστέψεις. Αρκεί να το οργανώσεις. Αρκεί να πεισμώσεις. Αρκεί να το  παλέψεις!

Ο  καλύτερος  δρόμος προς τον κατήφορο περνάει μέσα από τον συμβιβασμό,  την  χαμηλή  αυτοεκτίμηση, την  δουλοπρέπεια, το φαντασιακό, την  τσάμπα μαγκιά και  την υποταγή!


Προσέξτε την  στρατηγική  της Μπάρτσα. Το ίδιο και στην  προσωπική, αλλά και την κοινωνική,  ζωή. Διαρκής πίεση του αντιπάλου. Σε βαθμό  ασφυξίας.  Ετσι εκείνος, όσο  ικανός και να είναι, όσο οπλισμένος και να είναι, από την ασφυκτική πίεση  κάποια στιγμή θα σκοντάψει πάνω στα λάθη του. Κάποια στιγμή θα απωλέσει  αρκετά ίχνη αυτοπεποίθησης. Και στο τέλος θα είναι όμηρος του πανικού του!

Κλείσιμο
Με  την διαρκή,  ασφυκτική πίεση, καλά οργανωμένη. Με ανελέητη και διαρκή επίθεση, το πρόβλημα και το άγχος μεταβιβάζεται στον αντίπαλο. Ετσι και  χωρίς να το καταλάβεις,   η πλάστιγγα  γέρνει προς το μέρος  σου. Το σύμπαν συνωμοτεί εναντίον του αντιπάλου σου. Η  τύχη με το  νικητή. Ολα  με το νικητή. Και με τα λάθη του αντιπάλου σου και με την  σφυρίχτρα του  διαιτητή!

Ετσι ο  χτεσινός μελλοθάνατος  αναδεικνύεται σε  σημερινό θριαμβευτή. Το  τέλος η αρχή. Και  τότε η  ψυχολογία στα ύψη. Τότε ακόμα και ο νάνος μεταμορφώνεται σε  γίγαντα.  Τότε και ο μέτριος άξιος. Και ο  ασήμαντος σημαντικός.  Τότε όλοι οι δείκτες καλπάζουν προς τον ουρανό!

Αυτή  η στρατηγική και  τακτική της ρήξης και της αλλαγής. Αυτή η έξοδος από  την προδιαγεγραμμένη μοίρα σου. Η εκτίναξη από το τέλμα  σου. Και ότι μοιάζουν ακατόρθωτα  γίνονται κατορθωτά. Και αλλαγές που   θα χρειαστούν   πολλά  χρόνια για να γίνουν μπορεί να πραγματοποιηιθούν σε μερικά λεπτά. Οπως η Μπάρτσα που μέσα σε οκτώ μόλις λεπτά έβαλε  τρεις γκολάρες και έστειλε  την PSG    στα «θυμαράκια»!

Ρήξη με το παρελθόν  σου. Με την μιζέρια σου.  Με την ακινησία σου. Με τις ψευδαισθήσεις σου. Με το καφενείο σου.  Με τις κοινοτοπίες σου. Με τις φαντασιώσεις σου. Με τους σωτήρες  σου. Με την  τριτοκοσμική εξαθλίωσή  σου!

Αυτό  το  αληθινό,  το πιο  χρηστικό, το πιο σπουδαίο Μνημόνιο  της ύπαρξής σου. Με την  δική σου υπογραφή. Χωρίς  τρόικα, χωρίς κουαρτέτο,  χωρίς θεσμούς,  χωρίς Μέρκελ, Σόιμπλε και Λαγκάρντ. Χωρίς  κανένα πρόστάτη,  σωτήρα και αφέντη!

Το Μνημόνιο  της  αυτοκάθαρσης και  αυτορρύθμισής  σου. Που θα γράφει με κεφαλαία γράμματα μία μόνο λέξη: ΜΠΟΡΩ!

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ