Ο Τσίπρας και οι πελάτες του!
Tasos_karamitsos4

Τάσος Καραμήτσος

Ο Τσίπρας και οι πελάτες του!

Το θέμα ανήκει πλέον στην Ιστορία και φυσικά δεν είναι του παρόντος αν και το επανέφερε ο τέως αρχηγός της Ν.Δ. Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Τι θα είχε συμβεί, λοιπόν, εκείνο το μοιραίο καλοκαίρι του 2015 αν δεν είχε ψηφίσει η αντιπολίτευση της Ν.Δ., του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού το τρίτο μνημόνιο, μαζί φυσικά με 118 βουλευτές από τους 162 του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝ.ΕΛ.;

Το βέβαιο είναι ότι θα είχε πέσει η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. και θα είχαν προκηρυχθεί εκλογές σε 20-30 ημέρες. Το ερώτημα είναι αν οι ξένοι δανειστές θα πέταγαν τη χώρα έξω λέγοντας στα πολιτικά κόμματα της Ελλάδας ότι αφού δεν ψηφίζετε το τρίτο μνημόνιο επιτόπου τότε δεν περιμένουμε την επόμενη κυβέρνηση και εκκινούμε διαδικασίες έξωσης της χώρας από την Ευρωζώνη.

Η απάντηση, κατά τη γνώμη μου, είναι απολύτως αρνητική. Οι δανειστές δεν θα έκαναν τίποτα παραπάνω από το να αναμένουν τη νέα λαϊκή ετυμηγορία αφού φυσικά μέσα σε 20-30 ημέρες δεν θα μπορούσαν τεχνικά να εξωθήσουν μια χώρα-μέλος από την Ευρωζώνη. Ειδικά όταν η χώρα αυτή θα βρισκόταν σε εκλογική διαδικασία και ενδεχομένως σε αλλαγή κυβέρνησης και πολιτικής κατεύθυνσης.

Ποιο θα ήταν το αποτέλεσμα αν είχαμε εκλογές αμέσως με φορτισμένο κλίμα από τα γεγονότα σε σύγκριση με το αποτέλεσμα των εκλογών του Σεπτεμβρίου του ίδιου έτους δεν μπορεί κανείς να το ξέρει. Πάντως το να έπαιρναν λιγότερο απ’ ό,τι πήρε στις εκλογές ο κ. Μεϊμαράκης και περισσότερο ο κ. Τσίπρας μού φαίνεται αδύνατον.

Αυτή είναι η ήπια εκδοχή των πραγμάτων για τον κ. Μεϊμαράκη, η ομαλή και αρκούντως... συμπαθητική οπτική. Γιατί για όλη την αντιπολίτευση του Μεϊμαράκη, της Φώφης και του Θεοδωράκη υπάρχει και η θεωρία που λέει ότι δυστυχώς ο Τσίπρας τούς... έπιασε πελάτες.
Τους έβαλε στο γκιζέρι, όπως θα έλεγε και ο συμπαθής τέως πρόεδρος της Ν.Δ. Βαγγέλας, ψήφισαν όλοι μαζί τα σκληρά μέτρα και διαχύθηκε η ευθύνη. Αλλωστε τους το κοπανάει πού και πού ακόμα και σήμερα ο πρωθυπουργός θυμίζοντάς τους ότι και αυτοί συναίνεσαν στο τρίτο μνημόνιο. Και μετά πήγε ο κοσμάκης για τα μπάνια του ήσυχος ότι καθάρισε από την κρίση και όταν γύρισε... είχε μηδενιστεί το κοντέρ. Αντε, ίσως να θυμόταν ότι έφταιγε κάποιος Βαρουφάκης που εξαφανίστηκε στον δρόμο.

Αρα, λοιπόν, ας μην εξάπτεται ο τέως πρόεδρος της Ν.Δ. γιατί μπορεί και να μην έκανε μαζί με το υπόλοιπο κόμμα του το σωστό. Αλλωστε εκ του αποτελέσματος κρίνονται όλα και το αποτέλεσμα στις εκλογές για τη Ν.Δ. ήταν τραγικό. Πρώτη φορά στη Νεότερη Ελληνική Ιστορία συνέβη τέτοιο πολιτικό παπατζιλίκι. Δημοψήφισμα να βγάζει «Οχι» κι εσύ να το κάνεις «Ναι», το κόμμα σου να σε μαυρίζει, αλλά να σε ψηφίζουν τα άλλα κόμματα και μετά να τους ξανακερδίζεις τις εκλογές; Θεός ο Αλέξης, ΟΚ, αλλά όχι να ζητάει και τα ρέστα ο Μεϊμαράκης σήμερα!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ