Ελληνικό Δημόσιο εναντίον στίβου και ιστιοπλοίας
tsamopoulos_minas

Μηνάς Τσαμόπουλος

Ελληνικό Δημόσιο εναντίον στίβου και ιστιοπλοίας

Ενώ στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή ο διχασμός μεταξύ των μελών-ομοσπονδιών «ζει και βασιλεύει»,  με αφορμή τις εκλογές που έγιναν για την προεδρία και ενώ  κάποιοι πρόεδροι ομοσπονδιών ισχυρίζονται ότι δέχθηκαν στο κινητό τους τηλέφωνο απειλητικά μηνύματα, απόρροια του κλίματος που έχει δημιουργηθεί και  ενώ οι χαμένοι των εκλογών έχουν προσφύγει στο ΣτΕ,  την ίδια ώρα το ελληνικό αθλητικό  σύστημα μπάζει  από παντού.    

Η γραφειοκρατία τρώει από μέσα αθλήματα που έχουν προσφέρει μεγάλες δόξες στην Ελλάδα και μάλιστα όχι στο μακρινό παρελθόν αλλά και στο πολύ πρόσφατο από το Ρίο, μέχρι και εχθές στο Βελιγράδι με το αργυρό μετάλλιο και πανελλήνιο ρεκόρ επί κοντώ κλειστού στίβου από τον Κώστα Φιλιππίδη. 

Στο στίβο οι έλληνες πρωταθλητές συμμετέχουν στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κλειστού που διεξάγεται στο Βελιγράδι, με πολλές ελπίδες για διακρίσεις. Όμως δεν υπάρχει κλειστό στάδιο για να μπορούν να προπονηθούν  και να μπορεί και ο ΣΕΓΑΣ να διεξάγει πρωταθλήματα. Υπάρχει το κλειστό της Παιανίας, το οποίο φτιάχτηκε πριν  τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004. Είναι όμως …αυθαίρετο!!! Τώρα μην ρωτήσετε τι και πως… Εδώ είναι Ελλάδα.

 Εγκαταλείφτηκε,  έμεινε αφύλαχτο, λεηλατήθηκε και σήμερα  δεσπόζει στην περιοχή σαν εγκατάσταση-φάντασμα.  Χρειάζεται νομοθετική ρύθμιση για να νομιμοποιηθεί.   Ο προηγούμενος  υφυπουργός αθλητισμού, ο κος Κοντονής είχε ετοιμάσει νομοσχέδιο, έγινε όμως ανασχηματισμός και το θέμα παρέμεινε στο… βάλτο  του, λες και ήταν πρόβλημα που έπρεπε να το  λύσει συγκεκριμένο πολιτικό  πρόσωπο και όχι γενικότερο.  Όπως λένε οι στιβικοί ο νυν  υφυπουργός, ο  κος Βασιλειάδης το εξετάζει. Η δε περιφέρεια έχει δεσμεύσει ποσό για να γίνουν εργασίες. Η ουσία είναι ότι θέμα το οποίο θα έπρεπε να λυθεί…χθες , καρκινοβατεί. Και οι έλληνες αθλητές κάνουν προετοιμασία μετ’ εμποδίων ή όποιοι μπορούν πάνε στο εξωτερικό.      Δεν αντέχουμε άλλη μια χρονιά χωρίς κλειστό» δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Κώστας Παναγόπουλος.

Κλείσιμο
Σε ένα άλλο άθλημα που έφερε ολυμπιακό μετάλλιο,  στην ιστιοπλοία υπάρχει  πρόβλημα με  την Κτηματική Υπηρεσία. «Τεράστια προβλήματα αντιμετωπίζουν οι ναυτικοί  όμιλοι με το ανελέητο κυνηγητό της Κτηματικής Υπηρεσίας του Δημοσίου» δήλωσε πρόσφατα στη μεγάλη γιορτή των ιστιοπλόων ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Αντώνης Δημητρακόπουλος. Τα πρόστιμα πέφτουν βροχή και είναι ύψους δεκάδων χιλιάδων ευρώ γιατί οι όμιλοι χρησιμοποιούν «γλίστρες» για να ρίχνουν τα σκάφη από την εκάστοτε παραλία στη θάλασσα. «Πρέπει κάποιοι να καταλάβουν  ότι το σκάφος δεν είναι  μπάλα του μπάσκετ να το πιάσεις, να το σηκώσεις στον αέρα  και να το πετάξεις στο νερό» είπε ο πρόεδρος.  Και εδώ χρειάζεται νομοθετική ρύθμιση.

 Όλοι τάζουν ότι θα βρουν λύση αλλά επί της ουσίας δεν γίνεται τίποτα και τρέχουν οι  πρόεδροι των Ομίλων  στα δικαστήρια, ως κατηγορούμενοι, ξανά και ξανά.

Και αν αντιμετωπίζουν τέτοια σοβαρά προβλήματα αθλήματα με ολυμπιακές διακρίσεις βάλτε με το νου σας τι γίνεται πιο πέρα….
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ