Τα Οσκαρ και εμείς
danikas_dimitris

Δημήτρης Δανίκας

Τα Οσκαρ και εμείς

Το τελικό συμπέρασμα από την τελετή των απονομής των Οσκαρ: Θύμωσαν, συσπειρώθηκαν, τον μαύρισαν!

Οι λόγοι πολλοί. Μερικοί, οι βασικοί: Επειδή ένας στους δύο του Χόλιγουντ και την βιομηχανίας Θεάματος και Ψυχαγωγίας προέρχεται από κάποια άλλη χώρα. Από παντού. Ακόμα και από την Ελλάδα. Οπως ο Λάνθιμος. Επομένως εντελώς εξοικειωμένοι με το Melting Pot. Με το χωνευτήρι όλων των φυλών. Ουδεμία σημασία η καταγωγή σου, το θρήσκευμά σου, τα πιστεύω σου. Σημασία η αρτιότητα, η αξιοσύνη, η εργασιομανία σου και το ταλέντο σου!

Επειδή το Χόλιγουντ ιδρύθηκε, μεγάλωσε και μεγαλούργησε κυρίως από μετανάστες Ανατολικών, Ευρωπαικών χωρών. Αυτοί ήταν οι σκαπανείς της κινούμενης εικόνας. Αυτοί οι πρωτοπόροι της παραγωγής. Παράδειγμα ο Τσάρλι Τσάπλιν. Ισως η μεγαλύτερη κινηματογραφική ευφυία του παγκόσμιου κινηματογράφου. Ο άνθρωπος που τα έκανε όλα μόνος του. Σενάριο, σκηνοθεσία, ερμηνεία, μουσική, ακόμα και μοντάζ. Κι όμως ήταν σχεδόν αγράμματος Κι όμως λούμπεν προλετάριος της Μ. Βρετανίας. Τι να λέμε τώρα. Κι όμως αριστερός. Κι όμως, γι αυτό το λόγο, εκδιώχτηκε από το Μακαρθικό κυνήγι των Μαγισσών!

Επειδή, ακόμα οι αμερικανικές παραγωγές πωλούνται σε όλα τα μήκη και πλάτη της Υφηλίου. Φυσικά και στις «μιασματικές» χώρες της μεταναστευτικής οδηγίας του Τραμπάκουλα. Φανταστείτε ότι τα μισά και πλέον έσοδα του ετήσιου τζίρου της βιομηχανίας του θεάματος προέρχονται από όλες τις «ξένες» χώρες. Επομένως τι να πουν οι άνθρωποι; Σας πουλάμε αλλά δεν θέλουμε να σας βλέπουμε; Αγοράστε από εμάς αλλά να ξέρετε ότι σας θεωρούμε τρομοκράτες; Γι αυτό ο παρουσιαστής της τελετής είπε ότι με την στάση μας (εννοούσε του γελοίου προέδρου μας) διακόσιες και πλέον χώρες μας μισούν!

Κλείσιμο
Επειδή λοιπόν το Χόλιγουντ μαζί με όλο το ανθρώπινο δυναμικό του λειτουργεί εντελώς πολυδιάστατα. Για οικονομικούς λόγους. Αλλά και για δημιουργικούς. Επειδή από εκεί αντλεί τις δυνάμεις του. Επειδή από εκεί προέρχονται τα εισιτήριά του. Από εκεί οι ανθρώπινοι και χρηματικοί πόροι του. Επειδή, τέλος, το Σινεμά, όπως κάθε μορφή Τέχνης είναι ταυτισμένο με την παγκοσμιοποίηση, τον διεθνισμό και με την ενότητα όλων των Λαών. Στις σκοτεινές αίθουσες ενώνονται οι ανάσες Ορθόδοξων, Καθολικών, Βουδιστών, Μουσουλμάνων, Παγανιστών, Αθεων, δεξιών, αριστερών, των πάντων. Η ισχύς της Τέχνης η ενότητα όλων των Ανθρώπων!

Γι αυτό τα φετινά Οσκαρ ήταν Αφροαμερικανικά. Γι αυτό το Οσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας πήγε στο Ιραν. Αυτό που ο πορτοκαλοΤραμπ επιχειρεί να γκρεμίσει, αυτό προσπαθεί το Χόλιγουντ να ξανακτίσει!

Κι εμείς; Εμείς που πιστεύουμε ότι το Χόλιγουντ είναι ένα ατελείωτο χα χα χου χα. Εμείς που πιστεύαμε ότι οι αστέρες και όλοι οι σκηνοθέτες και τεχικοί του Χόλιγουντ και τον περίξ, αναλώνονται σε πασαρέλες και «κοιτάτε μας γειτόνοι». Εμείς που πιστεύουμε ότι στην Αμερική μόνο λούστρο, βιτρίνα και καριέρα. Εμείς οι τάχα μου πολιτικοποιημένοι, συνειδητοποιημένοι, οι μάγκες και οι προοδευτικοί. Εμείς οι καναπεδάρχες. Εκείνοι οι «αφασικοί» με πολιτικά αντανακλαστικά που ούτε τα φανταζόμαστε εμείς. Ενας Τραμπ την ημέρα μπορεί να κάνει την μακακία πέρα. Ενας Τσίπρας την ημέρα κάνει την αυτοπροστασία πέρα!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ