Μυαλό κουgucci
danikas_dimitris

Δημήτρης Δανίκας

Μυαλό κουgucci

Ντελίριο Εκκλησιαστικής Ορθόδοξης Αρχαιοπληξίας. Ποιος ισχυρίζεται ότι είμαστε απόγονοι των Αρχαίων Ελλήνων; Βλαχομπαροκόβιοι ναι.

 Υποκριτές οπωσδήποτε. Επαρχιώτες Οθωμανικής Σουλτανίας φυσικά. Ομως Περικλής και Νεοέλληνες πράγματα ασυμβίβαστα. Σε οριστικό διαζύγιο!

Μα ο Μεγαλέξανδρος διατηρούσε ερωτική σχέση με τον Ηφαιστίωνα. Ποιος το λέει αυτό; Μόνο οι ορκισμένοι ανθέλληνες. Επομένως απαγορεύεται στον Ολιβερ Στόουν να κάνει τα γυρίσματα της ιστορικής, επικής του περιπέτειας, επί μακεδονικού εδάφους!

Γιατί; Μα φυσικά επειδή ο Ανθιμος μετά δεκάδων χιλιάδων θεουσών και φυσικά πελατών των κομμάτων θα έβγαιναν στους δρόμους και θα επιδίδονταν σε ανελέητους αφορισμούς εναντίον εκείνου του πολιτικού που επέτρεψε σε αυτόν τον αντίχριστο Αμερικανό σκηνοθέτη να ασελγεί στη μνήμη του Μακεδόνα στρατηλάτη!

Το ίδιο και με τη σχεδόν αυτόματη αρνητική αντίδραση των μελών του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου. Να επιτρέψουμε εμείς του αρχαιοελληνικού φωτός να σουλατσάρουν στις ιερές πέτρες όλες αυτές οι ημίγυμνες γλάστρες του Gucci; Ποτέ των ποτών. Πρέπει πρώτα να περάσουν πάνω απ’ τα πτώματά μας!

Μα, ρε παιδιά, οι πρόγονοί σας ήταν οι πρώτοι που ανύψωσαν το καλλίγραμμο ανθρώπινο σώμα σε ύψιστη, αισθητική αξία. Μα, ρε παιδιά, οι πρόγονοί σας ήταν οι πρώτοι στον κόσμο που λάτρεψαν το κάλλος και τη συμμετρική αναλογία. Μα, ρε παιδιά, η ιστορία του ενδύματος άρχισε εδώ, ακριβώς σ’ αυτό το υπέρτατο αρχαίο μνημείο!
Κλείσιμο

Ποιος το λέει αυτό; Μόνο οι έμποροι, οι καρχαρίες που εμπορευματοποιούν κάθε ίχνος ανθρώπινης δραστηριότητας. Για την προβολή τους. Για το κέρδος. Να επενδύσουν αρχαιοελληνικό κύρος στα προϊόντα τους. Να ταυτίσουν την πιο δημιουργική εποχή του Περικλή με έναν οίκο μόδας. Με το lifestyle. Ντροπή μόνο που το σκέφτεσαι!

Αυτονόητη, επομένως, η άρνηση του ΚΑΣ. Το συλλογικό υποσυνείδητο εξοικειωμένο μ’ αυτή τη βλαχομπαρόκ απαγορευτική λογική. Ο Παρθενώνας έχει μεταμορφωθεί σε εκκλησία. Αποκομμένος από την ιστορική πραγματικότητα. Από το ήθος και τη σκέψη των Αρχαίων Αθηναίων. Επιλεκτική η σχέση μας με το ιστορικό παρελθόν μας. Παίρνουμε ό,τι βολεύει τον χριστιανικό συντηρητισμό μας. Ο,τι βολεύει την υποκρισία μας. Ο,τι πορεύεται μαζί με τον επαρχιωτισμό μας. Ο,τι συμφέρει τον χριστιανικό πουριτανισμό μας!

Και οι Γάλλοι; Και το Λούβρο που διαρκώς φιλοξενεί εκθέσεις μόδας; Και οι Ιταλοί του Διαφωτισμού και της Αναγέννησης; Και το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης της Νέας Υόρκης; Και η θρυλική Ελληνίδα φωτογράφος Νέλλη Σουγιουλτζόγλου που το 1929 απαθανάτισε το θεόγυμνο κορμί της Ρωσίδας χορεύτριας Μόνα Πάεβα υπό τη σκιά της Ακροπόλεως; Και αρκετοί του styling που θεωρούνται μέγιστοι δημιουργοί; Και που πολλές φορές εμπνέονται από την αισθητική των αρχαίων προγόνων; Ολοι αυτοί εκπορνευμένοι και αλλοτριωμένοι. Και η δωρεάν διαφήμιση του Ιερού Βράχου; Τίποτα. Οι άνθρωποι που επινόησαν και έφτιαξαν τον Παρθενώνα μεγαλούργησαν. Οι σημερινοί που έχουν αναλάβει την προστασία του ενταφιάζουν το πνεύμα του και την Ιστορία του. Οπως συμβαίνει με τους πολιτικούς που έχουν αναλάβει την προστασία μας, δηλαδή την καταστροφή μας!

Σ’ αυτόν τον ευλογημένο τόπο περισσεύει ο ήλιος. Περισσεύει το φως. Περισσεύσει ο φιλοσοφικός στοχασμός. Περισσεύουν η τόλμη, η πρωτοπορία, η χειραφέτηση, η αισθητική συμμετρία. Ολα αυτά που κληρονομήσαμε. Σ’ αυτόν τον τόπο η κοινή λογική είναι εχθρός. Αμ πώς νομίζετε ότι φτάσαμε εδώ που καταλήξαμε; Μα, φυσικά, επειδή μυαλό κουgucci!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ