Τα δύο «Κ», τα ολυμπιακά ιδεώδη και ο εμφύλιος
tsamopoulos_minas

Μηνάς Τσαμόπουλος

Τα δύο «Κ», τα ολυμπιακά ιδεώδη και ο εμφύλιος


Κόπασαν οι πανηγυρισμοί από τις επιτυχίες των  ελλλήνων αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο   και πριν «αλέκτωρ φωνήσαι»  βρεθήκαμε θεατές στην κόντρα για το ποιος θα βγει πρόεδρος της Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή.  Κάπραλος ή Κούβελος. Τα  δύο «Κ». Τελικά επικράτησε ο Καπράλος με 14 ομοσπονδίες υπέρ του ενώ οι άλλες 11,  που είχαν δικαίωμα ψήφου, απείχαν.   Τώρα ο Κούβελος θα πάει  στα Δικαστήρια.  Η υπόθεση έχει πολιτικές και όχι μόνο ουρές  αφού και τα δύο Κ.Κ. έχουν βαθιές ρίζες παντού ή σχεδόν παντού,  σε όλο το φάσμα της πολιτικο-οικονομικο-κοινωνικής  ζωής της χώρας.

Το θέμα βέβαια είναι ότι το ελληνικό ολυμπιακό κίνημα έχει χωριστεί στα  δύο και αυτό κάνει μόνο κακό στον ελληνικό αθλητισμό. Δεν μας φτάνει η οικονομική κρίση, δεν μας φθάνει που δεν υπάρχουν χώροι να  προπονηθούν οι αθλητές, δεν μας φθάνει, εν ολίγοις,  το μαύρο μας το χάλι,  έχουμε και τον εμφύλιο στην ΕΟΕ.
Στο εξωτερικό κουνάνε το κεφάλι τους. Γιατί στο βάθος αυτής της κόντρας υπάρχει ο διαγωνισμός μεταξύ των δύο «Κ» για το ποιόν θα χρήσει  «Αθάνατο»  η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή.    Διότι ναι μεν δεν είναι προϋπόθεση να είσαι πρόεδρος της Ολυμπιακής Επιτροπής της χώρας σου για να  γίνεις αθάνατος όμως, όπως μαθαίνω, υπάρχει σιωπηρή γραμμή από τη ΔΟΕ για την Ελλάδα.  Το προεδριλίκι συνεπάγεται Αθανασία. Η Ελλάδα δεν έχει πλέον εκπρόσωπο  αφού «συνταξιοδοτήθηκε» ο Λάμπης Νικολάου μόλις  συμπλήρωσε τα 80 χρόνια του. Γιατί  «Αθάνατος» είσαι μέχρι τα 80 σου. Μετά ξαναγίνεσαι… θνητός. Και «Αθάνατος» σημαίνει υπηρέτης  του…ολυμπιακού ιδεώδους!!! Όχι παίζουμε.

Πέρσι εμφανίστηκαν τέσσερις υποψήφιοι από την Ελλάδα  για τη θέση του «Αθάνατου» μεταξύ των οποίων οι δύο «Κ». Το είδαν αυτό από τη ΔΟΕ και ανέκρουσαν πρύμνα.  Που να μπλέκεις σκέφτηκαν… Ήταν και  ολυμπιακή χρονιά. Το πήγαν για αργότερα.  Και φθάσαμε εδώ που φθάσαμε.   Altius Citius Fortius…. «αμ πως»….

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK