Ο Τσίπρας της Rothchild δεν έχει να πληρώσει τα ομόλογα Σαμαρά!
pafilas_dimitris

Δημήτρης Παφίλας

Ο Τσίπρας της Rothchild δεν έχει να πληρώσει τα ομόλογα Σαμαρά!


Ειρωνεία της τύχης ;  Το 2015 ο Τσίπρας με την συνδρομή του «προοδευτικού» κ.  Φ. Κουβέλη, έριξε την κυβέρνηση Σαμαρά.

Δυο χρόνια μετά, ο Τσίπρας δεν έχει τα χρήματα να αποπληρώσει τα ομόλογα που εξέδωσε η κυβέρνηση Σαμαρά ( λήξεως Ιούλιου  2017 - 6,4 δισ. ευρώ ). Το θυμίζει ο αμερικανικός οίκος JP Morgan που επισημαίνει ότι, δίχως ενισχύσεις είναι απίθανο να πληρωθούν τα ομόλογα του Ιουλίου. Δηλαδή, δίχως δόση,  πάμε σε χρεοκοπία. 

Όπως έστρωσε, ας κοιμηθεί, μιας και αρέσκεται στις παροιμίες. Ας μην φόρτωνε στο χρέος 25 δισ. ευρώ για τις τράπεζες, ας μην τις έκλεινε, ας μην υπερφορολογούσε, ας μην έκανε προσλήψεις ώστε η οικονομία να παράγει τα χρήματα.
Κλείσιμο

Ο σημερινός πρωθυπουργός, όμως, ψεύδεται με κάθε ευκαιρία. Στις 25 Ιανουαρίου 2017 ( αν πιστέψουμε τον κ. Τζανακόπουλο) ο κ. Τσακαλώτος έδωσε εντολή στον ΟΔΔΗΧ  να επιλέξει σύμβουλο για το χρέος. Και επέλεξε μέσα σε δύο ημέρες!

Μεταξύ 27 -29 Ιανουαρίου 2017, ο Τσίπρας ταξίδεψε στο Παρίσι και συναντήθηκε με εκπροσώπους της Rothchild. Η τελευταία, υποστηρίζει ότι από το 2016 έχει αναλάβει σύμβουλος για τα 220 δισ. χρέους ( βλέπε ενημερωτικό δελτίο Rothchild ). Η Rothchild διαφημίζει επίσης ,στο track record της ( δουλειές που έχει κάνει ) ότι, ήταν  σύμβουλος του ΤΧΣ  και των 4 συστημικών ελληνικών τραπεζών.

Ποιος, λέει αλήθεια ; Ο μεσίτης από την Άρτα ή οι τοκογλύφοι που εδώ και 200 χρόνια δανείζουν τα κράτη και αναδιαρθρώνουν τα χρέη ; Και εν πάσει περιπτώσει, αφού πήγε στην Rothchild γιατί δεν βρίσκει τρόπους να μετακυλίσει τα ομόλογα; Θα τρίζουν τα κόκκαλα του Νεϊθαν Ρότσιλντ, αφού η εταιρεία του 200 χρόνια μετά δεν βρίσκει λύσεις. 
   
Υ.Γ Όταν είσαι διάφανο κράτος,  στους δανειστές, στους συμβούλους χρέους κλπ πηγαίνουν οι επίσημοι εκπρόσωποι του. Ο υπουργός Οικονομικών, ο υπεύθυνος του ΟΔΔΗΧ. ΠΟΤΕ δεν πηγαίνει ο πρωθυπουργός να κανονίσει το μπόνους της Rothchild, για την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές. Διότι αυτοί που απαιτούν μπόνους δίνουν και μπόνους όταν τα ποσά είναι μεγάλα, όπως στην περίπτωση μας.    

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK