Το «αμπαλάζ» των νέων μέτρων
kasimatis_aleksandros

Αλέξανδρος Κασιμάτης

Το «αμπαλάζ» των νέων μέτρων

Το πιο εντυπωσιακό εύρημα της τελευταίας δημοσκόπησης που πραγματοποίησε το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας είναι ότι το 78,5% των ερωτηθέντων  πιστεύει πως η Κυβέρνηση θα ολοκληρώσει τη αξιολόγηση με νέα πρόσθετα μέτρα.

 Μόνον το 6,5%  απάντησε ότι θα ολοκληρωθεί χωρίς μέτρα, ενώ υπάρχει και 6,5%  που πιστεύει ότι δεν θα ολοκληρωθεί η  αξιολόγηση. Οι απαντήσεις στο συγκεκριμένο ερώτημα δείχνουν ότι η αναξιοπιστία της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σπάει κάθε ρεκόρ.

Λίγο πολύ οι οκτώ στους δέκα έλληνες ξέρουν ποια θα είναι η κατάληξη της διαπραγμάτευσης. Η Κυβέρνηση οχυρώνεται πίσω από την υπέρβαση των στόχων  για το πλεόνασμα που είναι αποτέλεσμα κυρίως της υπερφορολόγησης και υποστηρίζει ότι  διαπραγματεύεται μια συμφωνία χωρίς ούτε ένα ευρώ μέτρα. Όμως η καθυστέρηση της δεύτερης αξιολόγησης του προγράμματος διάσωσης, σε συνδυασμό με τον εκλογικό κύκλο στην Ευρώπη που ξεκινά στις 15 Μαρτίου και την έλλειψη ομοφωνίας μεταξύ των πιστωτών για τη βιωσιμότητα του χρέους, μπορεί να φέρει  μεγαλύτερη καθυστέρηση και να προσθέσει και άλλα μέτρα στο λογαριασμό.

Όπως προκύπτει από τη δημοσκόπηση οι  πολίτες  γνωρίζουν την κατάληξη  της διαπραγμάτευσης. Είναι επίσης  βέβαιο ότι η Κυβέρνηση, όπως άλλωστε και οι δανειστές γνωρίζουν και την ημερομηνία λήξης των αντοχών της ελληνικής πλευράς. Στις 17 Ιουλίου πρέπει η Ελλάδα να πληρώσει  2,08 δις. ευρώ σε ιδιώτες επενδυτές. Στις 18/7 πρέπει να πληρώσουμε 290 εκατ. στο ΔΝΤ, στις 20 /7 έχουμε δύο πληρωμές στην Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα,  όπου η μια είναι 2,4 δις. και η άλλη 1,45 δις. Προφανώς λοιπόν τα όσα ζούμε αυτό το διάστημα με την πολιτική διαπραγμάτευση, δεν είναι παρά το «αμπαλάζ» στο πακέτο των 3,6 δις. μέτρων.  
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ