Φιλί ζωής
danikas_dimitris

Δημήτρης Δανίκας

Φιλί ζωής

Τα  ετερόκλητα έλκονται. Μια  τερατώδης  συμμαχία εύχεται, επιθυμεί και έχει  βαλθεί-με κάθε τρόπο και κάθε μέσο-να γκρεμιστεί η  Ευρωπαική Ενωση. Και  με την έξοδο της Ελλάδας  να  αρχίσει το  ξήλωμα  της ευρωζώνης!

Μια  ετερόκλητη συμμαχία  που αρχίζει από τον Ντάναλντ Τραμπ και  τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε,  ακολουθούμενη  από  ποικίλους  αρθρογράφους και  οικονομολόγους, αμερικανούς και άγγλους και  καταλήγει στην  Ζωή Κωνσταντοπούλου και τον Παναγιώτη Λαφαζάνη!

Αυτή   είναι η πρώτη  εικόνα.  Η ορατή.  Η δεύτερη   έχει να κάνει με τον Αλέξη Τσίπρα και  το κοκκαλάκι της νυχτεριδας. Γιατί όσο  ο Τραμπ    ακονίζει  τα  μαχαίρια του, πανέτοιμος να καταβροχθίσει την ενωμένη   Ευρώπη, τόσο το  ιερατείο,  Βερολίνου και Βρυξελών, σχεδιάζει και  μάλλον  θα το αποφασίσει να  κάνει κάποιες  υποχωρήσεις  σ  αυτούς  τους «αδιόρθωτους Ελληνες που  δεν λένε να  βάλουν μυαλό»!

Με απλά λόγια ευεργετική  η εκλογή  του Τραμπ. Προσωρινά. Ευεργετικό και το Brexit.  Ευεργετική  κάθε   συζήτηση περί  Grexit. Οσο πληθαίνουν  οι  φωνές και  οι προβλέψεις  περί  εξόδου,  τόσο το ιερατείο ανησυχεί και   την  Σωρρακώσταινα προσέχει!

Κλείσιμο
Ουδέν  κακόν  αμιγές  καλού. Και κάτι ακόμα.  Σχετικά  με την στρατηγική του Τσίπρα  για την ολοκλήρωση της  δεύτερης  αξιολόγησης. Στην πραγματικότητα το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο  έχει  δίκιο. Η Λαγκάρντ διατυπώνει ολόκληρη την αλήθεια. Η Λαγκάρντ θα έπρεπε να  είναι ο βασικός μας σύμμαχος.  Γιατί  το ΔΝΤ επιμένει ότι  το  χρέος δεν είναι  βιώσιμο.  Καθόλου μάλιστα. Και ότι πρωτογενή πλεονάσματα της τάξεως του 3.5%  είναι  σενάριο  για ταινία επιστημονικής  φαντασίας. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Αλλωστε αυτές είναι  οι δύο  βασικές  αρχές πάνω στις οποίες όλα  τα ελληνικά κόμματα, του ευρωπαικού τόξου, έχουν  χαράξει την   στρατηγική  τους.  Σοβαρή απομείωση του  χρέους και  χαμηλά πλεονάσματα!

Που πάει να πει, ότι οι προβλεπόμενες υποχωρήσεις  του  ευρωπαικού ιερατείου είναι  εντελώς κοντόφθαλμες  και εύθραυστες.  Κάτι  σαν  φιλί  ζωής. Το ίδιο  φιλί  ζωής και στην  ελληνική οικονομία. Το ίδιο   φιλί   ζωής και στην  κυβέρνηση του Τσίπρα!

Τουτέστιν η ολοκλήρωση της δεύτερης  αξιολόγησης μάλλον  θα «στεφθεί με  επιτυχία». Αλλά επιτυχία για ποιον;  Για τον Τσίπρα οπωσδήποτε. Για τους Συριζανέλ  φυσικά. Για  τα  εσωτερικά παιχνίδια αρκετών χωρών  της ευρωζώνης οπωσδήποτε. Για το κυρίαρχο σύστημα  των Γάλλων  που τρέμουν με το φάντασμα της Μαρί Λεπέν, σίγουρα. Ομως μια  τέτοια «πολιτική λύση»  δεν   εξασφαλίζει  την  ανόρθωση της ελληνικής οικονομίας και  την  θωράκιση της ευρωζώνης

Το πρόβλημα θα επανέλθει   δριμύτερα. Το ίδιο  και  το Grexit. Το ίδιο και ο τρόμος στις  ψυχές όλων  των  ελλήνων. Που πάει να πει ότι το  ιερατείο λειτουργεί με όρους προσωρινότητας, «τυφλώσης», «επικοινωνιακής  διαχείρησης». Το πρόβλημα  δεν το λύνουμε. Το πρόβλημα  το παρακάμπτουμε. Το χώνουμε κάτω από το  χαλί και  αύριο  βλέπουμε. Το  πρόβλημα  το  ξορκίζουμε. Ομως  ο «καρκίνος» θα  επιστρέψει. Δριμύτερος. Κι αυτή   τη  φορά η κατάληξη οριστική και αμετάκλητη. Φιλί  ζωής, κηδεία ευρωζώνης!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ