Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου
danikas_dimitris

Δημήτρης Δανίκας

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου

Ταραγμένος. Τρομοκρατημένος. Ανυπεράσπιστος. Σχεδόν «τελειωμένος».  Απ όλες τις μπάντες. Από  εσωτερικούς «φίλους» και εξωτερικούς «εχθρούς».

Ουδεμία ελπίδα σωτηρίας.  Πουθενά χείρα  βοηθείας. Ολες οι πόρτες κλειστές. Ακόμα και οι χαραμάδες. Help φωνάζεις. Ουδείς  ακούει!

Οι  δύο  μονομάχοι επιδίδονται στο γνωστό σπορ  της  ατέρμονης σκανδαλολογίας. Ο Γεωργιάδης να  ωρύεται  για τον πρωθυπουργικό αεροσκάφος που  προσγειώθηκε στο Παρίσι.  Οι  σύμβουλοι  του Τσίπρα να  ωρύονται κι αυτοί  για τα δύο-τραπεζικά- εκατομμύρια  του «Κήρυκα»  των Χανίων  της οικογένειας Μητσοτάκη. Μία σου και  μία μου. Και  φτου από την αρχή!


Και  την ίδια στιγμή,  εσύ με την   αβεβαιότητα στην ψυχούλα  σου,  με τον   πανικό στην  θρυμματισμένη καρδούλα σου και με την κομμένη  ανάσα σου, να λιώνεις ανάμεσα στις μυλόπετρες  των δανειστών.  Ο δολοφόνος με το πριόνι εντοιχισμένος  στα κύτταρά  σου. Ο αφιλόξενος  επισκέπτης!
Κλείσιμο

Οι έλληνες πολιτικοί  σωτήρες  σου κατασκεύασαν και προμήθευσαν το  σχοινί  της κρεμάλας σου. Και  οι δανειστές  ανταγνωνίζονται ποιος  εξ αυτών  θα σε αποτελειώσει στο  ικρίωμα με την ονομασία  «Δυτικός πολιτισμός»!


Το  Διεθνές Νομισματικό  Ταμείο προεξοφλεί  το  μαρτύριό  σου. Το  ατελείωτο. Το  βασανιστικό. Γιατί, λέει,  χωρίς  σοβαρή ρύθμιση  χρέους και χωρίς  χαμηλά πλεονάσματα  η  Ελλάδα θα πορεύεται προς την οριστική και αμετάκλητη καταστροφή της!

Ο  Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, οριζοντίως και καθέτως, αρνείται κάθε συζήτηση   για ρύθμιση  χρέους και  για χαμηλά πλεονάσματα!

Και ο Ντράγκι με απασφαλισμένη   χειροβομβίδα τα κάνει όλα λαμπόγυλο. Αν  το χρέος δεν είναι βιώσιμο ούτε μισό  ευρώ από την «ποσοτική χαλάραση»  προς  την Σωρρακώσταινα!

Επομένως,  ακόμα και  οι συντάξεις να ροκανιστούν.  Ακόμα και οι μισθοί κι άλλο να «κουρευτούν». Ακόμα και  το αφορολόγητο να γκρεμιστεί στα  τρία χιλιάρικα, ακόμα και κωλοτούμπες να κάνω, ακόμα και γελωτοποιός στο  σαλόνι   του Σόιμπλε να γίνω, ακόμα  και   την  γυναίκα  μου να  «παραχωρήσω»  ελπίδα  καμία!

Επομένως  έχουν  δίκιο οι   οικονομικοί  σύμβουλοι  του Τραμπ(άκουλα). Επομένως έχουν  δίκιο  που προτείνουν έξοδο από την  ευρωζώνη.  Επομένως δίκιο  έχει ο Λαπαβίτσας, ο Λαφαζάνης, η Κωνσταντοπούλου. Επομένως όλοι αυτοί που  εγώ τους θεωρούσα «τρελούς»  αποδεικνύονται   πιο λογικοί!

Επομένως και  εκ των πραγμάτων    συγκροτείται μια τερατώδης «συμμαχία». Των  δραχμιστών. Ανάμεσα στους αμερικανούς  δεξιούς, να μην  τους πω τώρα  ακροδεξιούς, και στους φανατικούς αριστερούς που εγκατέλειψαν τον «προδότη» Τσίπρα. Ο Πάνος Λαφαζάνης «παρέα»  με τον Ντόναλντ Τραμπ. Θεέ μου  δεν με πιστεύω. Ουρλιάζεις. Τι άλλο  θα δουν τα μάτια μου και θ ακούσουν τ αυτιά μου!

Και δεν είναι μόνο  οι  Τραμπ(άκουλοι)  είναι και ο  Σόιμπλε που πλαγίως σε σπρώχνει προς την έξοδο από την ευρωζώνη. Είναι και η  Ανγκελα Μέρκελ  με  τη  «Ευρώπη των πολλών ταχυτήτων»!

Και  πριν  γκρεμιστείς. Και πριν  βυθιστείς  στον πάτο της απελπισίας. Ενα πράγμα,  φευγαλέα, περνάει από το μυαλό σου.  Ενα πράγμα που σε κάνει ν  αρπάξεις κλούβια αβγά, πέτρες και  σάπια  ζαρζαβατικά!

Ρε άθλιοι, η Ελλάδα    λιώνει μέσα  στις μυλόπετρες κι  εσείς με τον χαβά  σας! Μας  «εξαερώνουν»  ρεεεε κι  εσείς με την Μαρέβα,  τον «Κήρυκα»  και το πρωθυπουργικό αεροσκάφος!  Τι πρέπει να  γίνει  για να συνέλθετε;  Να  καταστραφεί ολότελα  η  χώρα;

Το  υβρεολόγιο  εξαντλήθηκε.  Οι κατάρες  εξαντλήθηκαν. Οι περιγραφές και οι αναλύσεις ανακυκλώνονται.  Τώρα ήρθε η ώρα  για  δράση και αγώνα. Γιατί να  ξέρεις. Αν   η κοινωνία  δεν βγει στους  δρόμους μία η προφητεία: Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου!

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK