Ο Αλέξης Τσίπρας και οι βασανιστές των μαύρων...
antipas

Γιάννης Αντύπας

Ο Αλέξης Τσίπρας και οι βασανιστές των μαύρων...

Κάποτε, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ξεκινούσε την ημέρα του διαβάζοντας τις εφημερίδες της αντιπολίτευσης.

 Τώρα, ο Αλέξης Τσίπρας ξενυχτά διαβάζοντας τα... πόθεν έσχες των δημοσιογράφων. Και τους οποίους κρεμά στα μανταλάκια, από το βήμα της Βουλής! Χωρίς, μάλιστα, να τους αποδίδει κάποια παράνομη πράξη. 

Μιλά για καταθέσεις και σκάφη, τα οποία μεγαλώνει κιόλας, για να αποδείξει τι; Τίποτα. Δεν τον ενδιαφέρει να αποδείξει τίποτα. Να δημιουργήσει εντυπώσεις θέλει. Υπόνοιες. Αυτές τον εξυπηρετούν. Για να μπορεί να κόβει μισθούς και συντάξεις. Για να ρίχνει την ευθύνη στους άλλους. Για να δικαιολογεί την αριστερή ευνοιοκρατία.

Αλήθεια, τα στελέχη του ΑΔΜΗΕ που φέρονται (εμείς θα περιμένουμε την απάντηση της κυβέρνησης στη Βουλή) να έδωσαν  αύξηση 20.000 ευρώ τον μήνα στους εαυτούς τους σε πόσους μήνες δουλειάς θα έχουν καταθέσεις εκατομμυρίων και σκάφη στις δηλώσεις τους; Σε μήνες, όχι σε χρόνια. Σε κάθε περίπτωση: δεν είναι δουλειά του πρωθυπουργού να διαβάζει δηλώσεις πόθεν έσχες. 

Αν οι δηλώσεις πόθεν έσχες δημοσιογράφων ή πολιτικών έχουν κάποιο πρόβλημα υπάρχουν οι αρμόδιες αρχές. Αν οι αρμόδιες αρχές καταλήξουν σε πόρισμα, τότε αυτό μπορεί να αποτελέσει επιχείρημα. Αλλά, το να χρησιμοποιεί κανείς τη δήλωση του άλλου, ως απόδειξη μιας αόριστης θεωρίας είναι άλλο πράγμα: Λέγεται μισαλλοδοξία. 

Και η κατάσταση γίνεται χειρότερη, από τη στιγμή που ο καταγγέλλων δεν έχει άλλο σκοπό από το να δικαιολογήσει ένα λουκέτο σε μία εφημερίδα. Το μαύρο δεν έχει τιμή. Και η τιμή δεν έχει τιμή και χαρά στον που την έχει, λέει ο λαός. 
Κλείσιμο

Είναι πραγματικά αδιανόητο ο πρωθυπουργός της χώρας να συμπεριφέρεται σαν το κακό παιδί στα παιδικά πάρτυ. Που δείχνει τα άλλα παιδάκια για όποια ζαβολιά και αν του ζητήσουν τον λόγο οι μεγάλοι. Για να αποτινάξει τις δικές του ευθύνες. Να κρύψει τις δικές του ζαβολιές. 

Χαρακτηριστικό παράδειγμα της κυβερνητικής τακτικής είναι η εξεταστική επιτροπή για τα δάνεια ΜΜΕ και κομμάτων, που ολοκλήρωσε τις εργασίες της την προηγούμενη εβδομάδα. Χιλιάδες σελίδες, χιλιάδες μισόλογα, κατηγορία με βάση νομικά επιχειρήματα καμία. 

Το μόνο που αποδείχθηκε είναι ότι ΣΥΡΙΖΑ και Αυγή κάνουν ότι έκαναν και οι προηγούμενοι. Λειτουργούν με δάνεια από τις τράπεζες και διαφημίσεις από τους κρατικούς φορείς. 

Κάθε μέρα που περνά η τακτική της κυβέρνησης για να δικαιολογεί τις «αδυναμίες» της θυμίζει το γνωστό και εσείς βασανίζατε τους μαύρους. Μόνο που ο Αλέξης Τσίπρας ήρθε στην κυβέρνηση για να τους απελευθερώσει (τους μαύρους) και όχι για να τους βασανίζει και αυτός. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ