Βγάλε τον Σκασμό
danikas_dimitris

Δημήτρης Δανίκας

Βγάλε τον Σκασμό

Η  μπουρδολογία πάει  σύννεφο.  Το κοινοβούλιο έχει μετατραπεί σε  θεατρική σκηνή. Οι ρήτορες σε  πρωταγωνιστές  ερασιτεχνικού θιάσου Γαστούνης. Και οι βουλευτές σε  κομπάρσους!

Πλείστοι όσοι  κομπάρσοι και ατάλαντοι  ηθοποιοί  επιδόθηκαν  στο μάδημα της μαργαρίτας. Αραγε  υπάρχει η δεν υπάρχει διαπλοκή;  Ο κόσμος  το χει τούμπανο και  εκείνοι κρυφό καμάρι!

Μα  ο  πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ  Γιώργος Παπανδρέου είχε αποκαλύψει το μέγεθος του  σκανδαλώδους και μη  εξυπηρετούμενου δανείου προς το  κόμμα  του. Νίπτοντας τας χείρας  του!

Μα ο  σημερινός  αρχηγός της γαλάζιας παράταξης, προκειμένου να μηδενίσει το κοντέρ, αναγκάστηκε να μετακομίσει  το αρχηγείο της Νέας Δημοκρατίας!

Μα  ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη  έχει  εισπράξει  δάνεια-και   σχεδόν  καθόλου  εξυπηρετούμενα-του  εφιαλτικού μεγέθους των διακοσίων εκατομμυρίων  ευρώ!

Ο  κατάλογος μακροσκελής. Μακροσκελέστατος.  Ο κατάλογος  συγκροτημένος  και διαθέσιμος απ όλες  τις  τραπεζικές πηγές. Και  η λίστα  των θαλασσοδανείων επίσης  γνωστή!
Κλείσιμο

Προς τι  όλο  αυτό  το θέατρο; Μα  φυσικά  για να  κανιβαλίσουμε  την φρικτή πραγματικότητα. Μα  φυσικά  για να πετάξουμε την μπάλα στην εξέδρα. Μα  φυσικά  για να θολώσουμε  τα νερά. Μα φυσικά  για να αποπροσανατολίσουμε. Μα  φυσικά  για να ρίχνουν ο ένας στον άλλον  τις ευθύνες!

Οχι εγώ  αλλά  εσύ. Οχι εγώ αλλά εσύ. Οχι εγώ  αλλά εσύ. Εν  ολίγοις  «τα φάγαμε  όλοι μαζί».  Δια της εξισώσεως. Δια του  συμψηφισμού. Εσύ που παριστάνεις τον αριστερό και  τον καθαρό  έχεις  ράμματα για την «Αυγή», τον Καλογρίτσα και  τα θαλασσοδάνεια  του κόμματός  σου!

Πριτς! Εσύ  έχεις   στην καμπούρα σου  τον ΔΟΛ και  τα  θαλασσοδάνεια του κόμματός  σου. Παιδιά μην  τσακωνόσαστε. Σας  καταλάβαμε.  Οι  πρώην  εταίροι-γαλάζιοι και πράσινοι-με τα περισσότερα θαλασσοδάνεια λόγω μεγάλου χρόνου παραμονής στην εξουσία. Και  οι σημερινοί με λιγότερα  λόγω μικρότερου χρόνου στην  εξουσία!

Το  συμπέρασμα  γνωστό. Καμία συνεδρίαση και καμία κοινοβουλευτική  διαδικασία. Αφού οι  λίστες είναι γνωστές. Αφού τα ποσά  επίσης   γνωστά. Και αφού τα ονόματα  των μπεταχτσήδων  επίσης  πασίγνωστα και  τρανταχτά. Τι μένει;

Απλώς το  νεύμα  του  ανακριτή.  Για έλα εδώ παιδάκι μου και πες μου  ποιος ο νόμος  εκείνος που  σου επέτρεψε να   χορηγήσεις τόσα δάνεια   χωρίς εγγυήσεις;

Εγινε;  Οχι! Θα γίνει; Μπορεί. Αλλά δεν ελπίζω σε κάθαρση κανονική. Το αποτέλεσμα τραγικό. Τα  θαλασσοδάνεια  δημιουργούν τρύπες. Οι τρύπες καταλήγουν  στα ταμεία των τραπεζών. Οι  τράπεζες, με τέτοιες  τρύπες, τραμπαλίζονται μεταξύ  φθοράς και αφθαρσίας. Και  στο  τέλος να τι πετιέται. Μια ακόμα  ανακεφαλαιοποίηση!

Πρέπει να γίνει  σου λέει.  Δεν μας επιτρέπεται να εγκαταλείψουμε τις  τράπεζες  στην   χρεοκοπία.  Που πάει να πει ότι  τα δάνεια  για την ανακεφαλαιοποίηση  των τραπεζών  θα τα πληρώσουν τα συνήθη υποζύγια!

Και  ερωτώ.  Ολους τους αρχηγούς των  θαλασσοπαρατάξεων.  Ποια λογική λέει ότι  οι  πολίτες, και μάλιστα  εκείνοι που  δεν  σας έχουν  ψηφίσει,  πρέπει να πληρώσουν  τα  δικά  σας  κοματικάγλέντια; 

Δύο πράγματα  πρέπει να  γίνουν. Αλλά δεν θα γίνουν. Τα σπασμένα να  τα πληρώσουν από την  δική τους περιουσία.  Των  προέδρων, των  υπουργών και  των  βουλευτών. Το πρώτο αυτό. Και για μια πιο  διευρυμένη διαδικασία να  πληρώσουν, και οι   ψηφοφόροι  που  τους εμπιστεύτηκαν και που τους ψήφισαν. Είσαι  γαλαζοπράσινος; Είσαι  ροζ; Πλήρωσε και βγάλε τον σκασμό!

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ