Θα σε δω στην δίκη των 6
danikas_dimitris

Δημήτρης Δανίκας

Θα σε δω στην δίκη των 6

Εύστοχη η  αντίδραση του Σταύρου Θεοδωράκη  στον Δραχμικό οίστρο του Νίκου Ξυδάκη με την  ρητορική, σαρκαστική  ερώτηση «μήπως προτείνει και τον χορό του Ζαλόγγου;»

Οι   σκηνές ενός  τέτοιου  εφιαλτικού  σεναρίου  πολύ  γνωστές. Η κάθοδος  της χώρας στα τάρταρα. Το μαζικό  ξεπούλημα μεγάλων  και μικρών περιουσιών έναντι  φραγκοδίφραγκων. Η ολοσχερής  φτωχοποίηση του μεγαλύτερου μέρους των  πολιτών. Το  ασυγκράτητο πλιάτσικο  σε  καταστήματα  τροφίμων και ηλεκτρονικών ειδών. Ο «τυφλός»  εμφύλιος ανάμεσα στους  δραχμιστές και τους ευρωπαιστές. Και   φυσικά το ανεξέλεγκτο αρχέγονο ένστικτο που όπως τα κοράκια θα οσφρίζεται και  θα ορμάει να ρουφήξει αίμα  ζεστό και  πολιτικό!

Αγαπητέ Νίκο να είσαι   βέβαιος για ένα πράγμα. Οι πρώτοι  που θα κινδυνεύσουν  και  το πιθανότερο να καταλήξουν  σε αυτοσχέδια λαικά δικαστήρια στην πλατεία  Συντάγματος, θα είναι οι   τελευταίοι που θα έχουν κλείσει την πόρτα στο euro και θα την έχουν ανοίξει στην  δραχμή και το παράλληλο νόμισμα.  Δηλαδή εσύ με την   παρέα  του Τσίπρα μαζί με   όλους τους  βουλευτές  του!

Και εκτιμώ  ότι  κάτω από τέτοιες «καυτές», άναρχες και ασύμμετρες αντιδράσεις καθόλου απίθανο να επαναληφθεί το ίδιο έργο  που επιφύλαξε  η Ιστορία  για τους τελευταίους υπαίτιους της  Μικρασιατικής  καταστροφής στην   δίκη των  έξι!

Αγαπητέ Νίκο  μπορεί  στα   δικά σου  χαρτιά και στις προσωπικές  σου θεωρίες, μια  τέτοια  εξέλιξη να  μην έχει υπολογιστεί. Γιατί όλα αυτά   περί «συντεταγμένης και οργανωμένης επιστροφής»  μοιάζει με σενάριο επιστημονικής φαντασίας!

Εχεις, άραγε  σκεφτεί, ότι κάθε εργαζόμενος που θα λαμβάνει   μηνιαίο μισθό  των  χιλιάδων   δραχμών  που  θα ισοδυναμούν με  πενήντα, άντε εκατό ευρώ,  τι μπορεί μέσα στην μούρλια του να κάνει;
Κλείσιμο

Εχεις, άραγε σκεφτεί  την αντίδραση   εκατοντάδων χιλιάδων   χαμηλοσυνταξιούχων; Και έχεις  σκεφτεί  ότι  εσύ  καθώς και άπαντες  του πολιτικού προσωπικού, κυρίως οι αυτοπροσδιοριζόμενοι  ως αριστεροί, θα αναγκαστείτε να  ακολουθήσετε  την πορεία του Κωνσταντίνου Γλίξμπουγκ, τότε που ο Παπαδόπουλος τον καταδίωκε από χωρίον  εις  χωρίον;

Τρία  τινά συμβαίνουν. Το πρώτο, ότι λειτουργείς  ως εντεταλμένος του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Αυτός, άλλωστε, ο  αρχιερέας  εξόδου της Σωρρακώσταινας από το  euro. Αυτό το  δεδομένο  δεν θέλω να το πιστέψω,  επομένως το  αποκλείω. Το δεύτερο ότι όλα  αυτά είναι  σκηνοθετημένα από  τον εσωτερικό  κύκλο του Μαξίμου. Εσύ να  στρώνεις χαλί  για την  δραχμή και κάποιοι άλλοι να βγαίνουν και να  σε  αποστομώνουν. Πες  πες κάτι  στο τέλος θα  μείνει. Αυτό το  δεδομένο  το θεωρώ  πολύ πιθανό  επειδή «κουμπώνει»  με τον   βίο και  την πολιτεία του κόμματός  σου!

Και το τρίτο  ότι έχεις  τρελαθεί. Και κάτι  ακόμα.  Η Δραχμή ο  χειρότερος  εχθρός των   φτωχών. Η  Δραχμή ο καλύτερος  φίλος  των πλουσίων. Σωστά; Ε  τότε πως είναι δυνατόν εσύ  ο αριστερός, ο  φιλολαικός, ο ευαίσθητος και προοδευτικός να  συντάσσεσαι και να πριμοδοτείς τα  συμφέροντα  του μεταπρατικού, αεριτζίδικου  κεφαλαίου; Στη θέση σου θα πρόσεχα. Γιατί όπως έλεγαν οι  γιαγιάδες μας «παιδάκι  μου όλα εδώ πληρώνονται»! 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ