Τα «καλά» λόγια του ΣΥΡΙΖΑ και των δανειστών
pafilas_dimitris

Δημήτρης Παφίλας

Τα «καλά» λόγια του ΣΥΡΙΖΑ και των δανειστών

Όλοι τους τα έλεγαν, αλλά ήταν εχθροί. Είτε πρόκειται για ξένους επενδυτές, είτε για εφημερίδες ξένες ή ελληνικές.

Ο κάθε λογικός παρατηρητής της ελληνικής κρίσης τους έλεγε ότι, δεν πρόκειται να βγεί το τρίτο Μνημόνιο με τους υπέρογκους φόρους. Στου κουφού την πόρτα, όμως, όσο θέλεις βρόντα. Ενω έβλεπαν ότι, οι δανειστές τους έφερναν προς υπογραφή, ολοένα και περισσότερα μέτρα, στην Ελλάδα τα non paper πανηγύριζαν για το πλεόνασμα, που ήταν αποτέλεσμα των χαρατσιών στους Έλληνες φορολογούμενους. Μ ΄άλλα λόγια, όταν οι δανειστές συνεχίζουν να είναι τιμωρητικοί απέναντι στην Ελλάδα, εσυ συνεχίζεις να πιστεύεις ότι, θα κλείσεις την αξιολόγηση πολιτικά. Επειδή θα πει μια κουβέντα ο Ολλανδός με το πλαστό πτυχίο ή ο Γάλλος Σαπέν. Όταν το πιστεύεις αυτό ή είσαι αφελής ή απατεώνας.  

Και το ψέμα πήγαινε σύννεφο. Στις 5 Δεκεμβρίου θα κλείσει η αξιολόγηση, μετά τον Ιανουάριο θα δοθεί ο «οδικός» χάρτης, και τον Φεβρουάριο ( όπου ο μήνας έχει 28) το αργότερο θα κλείσει η αξιολόγηση. Ύστερα απο το χθεσινό ναυάγιο του Eurogroup ο  απόφοιτος του πανεπιστημίου Ηττον, ο υπουργός Οικονομικών κ. Τσακαλώτος έμοιαζε όπως ένας χαμένος χαρτοπαίκτης, που ανακαλύπτει ότι οι υπόλοιποι έχουν 5 άσσους αντί για 4.

Όπως είπε,  « τα πρόσθετα μέτρα είναι αντίθετα με τις ευρωπαϊκές αξίες.». Ο ίδιος πιστός στις ευρωπαϊκές αξίες της σοσιαλδημοκρατίας έφερε τόσους φόρους, όσο κανένας άλλος υπουργός. Ακόμη και ο Βαρουφάκης μοιάζει πρόσκοπος μπροστά του, διότι είχε πιο προχωρημένο σχέδιο. Θα είχαμε 12 μήνες αποκριές στην Ελλάδα, και οι εφοριακοί θα ήταν καλωδιωμένοι απο τα Καμίνια έως τις παραλίες της Μυκόνου. Ποιό ήταν το σχέδιο χθες στο Eurogroup ; Κανένα.

Κλείσιμο
 Μοναδικό μέλημα όλους τους μήνες ήταν η εξαφάνιση οποιασδήποτε φωνής στην αντιπολίτευση, για να διορίζει απρόσκοπτα η κυβέρνηση. Το σχέδιο Σύριζα είναι όσο το δυνατόν περισσότεροι ψήφοι για να μείνει το «συνοθύλευμα», έστω και τραυματισμένο, στο «παιχνίδι» της εξουσίας. Εντάξει, δεν θα υπάρχει η Γεροβασίλη ως βουλευτής, αλλά ας είναι καλά ο αξονικός τομογράφος της. Δεν τελειώνει, όμως, η κόλαση εδω για την Ελλάδα.

Όταν η Ισπανία μείωνει την ανεργία στο 18% και εσυ την «κρύβεις» με τεχνάσματα θα συνεχίσεις να εξαρτάσαι απο τους δανειστές. Όταν η κα Φωτίου πανηγυρίζει γιατί θα δώσει 750 εκατ. ευρώ κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης, τότε είμαστε χαμένοι απο χέρι. Μαγειρεύοντας τα γεμιστά, δεν έχει μάθει ή ακούσει ότι 750 εκατ. ευρώ στην αγορά θα είχαν πολλαπλάσια αποτελέσματα απο τα βοηθήματα. Η εξουσία των Σύριζα- Ανελ, όπως κάθε εξουσία, καταλαμβάνεται από πανικό όταν τα ψέματα καταρρέουν. Το κόμμα του Σύριζα θα περάσει στην ιστορία ως το πιο ύπουλο κόμμα της «Αριστεράς».

Που πέρασε τα χειρότερα μέτρα, υποσχόμενο την ελπίδα και ταυτόχρονα, εξυπηρέτησε βαθιά τους δανειστές. Πως αλλιώς θα μπορούσε να περάσει ένα τρίτο Μνημόνιο που σου άρπαξε τις τράπεζες και την περιουσία απο τα «χέρια» ; Γιατί τις ζημιές τις παθαίνεις μόνο όταν πιστεύεις στα «καλά» λόγια. Έτσι αποκοιμήθηκε τώρα και ο Σύριζα, ο πρωθυπουργός και το Μαξίμου. Με τα «καλά» λόγια των δανειστών. 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ