Η τέχνη του patchwork
tsaousis_kostas

Κώστας Τσαούσης

Η τέχνη του patchwork

Βρέχει εγκυκλίους - ή για την ακρίβεια μας απειλούν με βροχή εγκυκλίων.

Εγκύκλιοι για το πως χτίζεται το αφορολόγητο και για το τι θα ισχύσει με τις συναλλαγές με τις κάρτες – χρεωστικές, πιστωτικές, προπληρωμένες και πάει λέγοντας. Εγκύκλιοι για τις εισφορές των "μπλοκάκηδων", των ελευθέρων επαγγελματιών και των αυτοαπασχολουμένων επιστημόνων. Εγκύκλιοι... Εγκύκλιοι να φάνε και οι κότες...

Τις εγκυκλίους τις αναμένουμε – εδώ και μήνες είναι η πρώτη και βασική αλήθεια- και εγκυκλίους δεν βλέπουμε. Βεβαίως, το θέμα δεν είναι το πότε θα βγουν οι αργοπορημένες εγκύκλιοι αλλά το περιεχόμενο τους. Το τελευταίο τις περισσότερες φορές αντί να ξεκαθαρίζει πλήρως το τοπίο θολώνει κι άλλο τα πράγματα. Αποτέλεσμα, να έχουμε μια πολύ καλή συλλογή εγκυκλίων που στην καλύτερη περίπτωση μπορεί να συνθέσουν ένα ευφάνταστο patchwork. Ένα ασφαλιστικό και φορολογικό patchwork.

Η κυβέρνηση Τσίπρα και τα μέλη της – ειδικά οι επικεφαλής των υπουργείων Οικονομικών και Εργασίας- συσσωρεύει με τις πολιτικές της ρυθμίσεις επί ρυθμίσεων που επιβαρύνουν ολοένα και περισσότερο το κόστος της άσκησης οποιαδήποτε επιχειρηματικής δραστηριότητας που βρίσκεται μακριά από το Κράτος. Και αυτό είναι το πιο καίριο ζήτημα των ημερών μας.

Κλείσιμο
Ουδείς από την κυβέρνηση ενδιαφέρεται για τις συνέπειες των κάθε λογής ρυθμίσεων που περιέχονται στις εγκυκλίους που πέφτουν σαν βροχή στα γυμνά κεφάλαια των επαγγελματιών, των αυτοαπασχολούμενων επαγγελματιών, των μικρών και μεσαίων επιχειρηματιών.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ