Ο ΣΥΡΙΖΑ τελειώνει τον ελληνικό τρόπο ζωής
antipas

Γιάννης Αντύπας

Ο ΣΥΡΙΖΑ τελειώνει τον ελληνικό τρόπο ζωής

Με τις ασφαλιστικές εισφορές στα μπλοκάκια ο ΣΥΡΙΖΑ τελειώνει μια ακόμη βρώμικη δουλειά για λογαριασμό των δανειστών: την εξαφάνιση των αυτοαπασχολουμένων, που στην Ελλάδα είναι (ήταν πλέον) σε εξαιρετικά υψηλό ποσοστό σε σχέση με την υπόλοιπη ΕΕ. Ξέρετε την υπερήφανη εκείνη τάξη που έλεγε «δε θέλω να έχω αφεντικό πάνω από κεφάλι μου». Τελείωσε αυτό. Διαλέγεις: Αφεντικό ή ανεργία!

Και κάτι τραγικό: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κλείνει τους κλέφτες, αυτούς που δέκα ευρώ έβαζαν στην τσέπη και για ένα (και αν) έκοβαν και κόβουν απόδειξη. Κλείνει τα σπίτια των νόμιμων που δήλωναν ότι έβγαζαν. Των πολιτών που δεν θέλουν ή δεν μπορούν να κρύψουν τα εισοδήματά τους. Κλείνει εκείνους που πλήρωναν. Δηλαδή, στερεί έσοδα από τα δημόσια ταμεία.  

Προ κρίσης πολλοί είχαν μισθολόγιο, πλήρωναν ΙΚΑ πχ, και έχοντας μπλοκ ενίσχυαν το εισόδημά τους και το κράτος, πληρώνοντας έξτρα φόρο εισοδήματος, ΦΠΑ, έκτακτη εισφορά, εισφορά αλληλεγγύης κοκ. Με το νέο καθεστώς θα έχουν κρατήσεις στο μισθολόγιό τους, θα πληρώνουν και ΟΑΕΕ, χωρίς κάποιος έξτρα δικαίωμα. Να μειωθεί βρε παιδί μου η συμμετοχή τους στα φάρμακα. Τίποτα!

Ο ΣΥΡΙΖΑ από την πίσω πόρτα και με άλλοθι την τρύπα στα ασφαλιστικά ταμεία καταργεί το αφορολόγητο.

Αν κάποιος φοιτητής πληροφορικής έπαιρνε 100 ευρώ τον μήνα νόμιμα, με απόδειξη επαγγελματικής δαπάνης, για να συντηρεί τους υπολογιστές σε κάποιο μίνι μάρκετ τώρα θα πληρώνει εισφορά στον ΟΑΕΕ. Με εισόδημα 1200 ευρώ! Προβλέπεται ελάχιστη εισφορά, που ξεπερνά το εισόδημα του παραδείγματος! Και παρότι ασφαλιστικά ο νέος είναι ακόμη ως φοιτητής καλυμμένος από τους γονείς του.

Αλλά για να μην κατηγορηθούμε για άρνηση να δεχθούμε ότι κάθε δουλειά πρέπει να έχει φόρο και εισφορές. Όλα είναι θέμα «μεγέθους» τελικά. Βάλε ένα όριο: Φόρος, εισφορές, έξτρα φόρος και έξτρα εισφορές να φθάνουν στο 50% του εισοδήματος. Όχι στο 85% που είμαστε τώρα. Πείτε μου αγαπητοί αναγνώστες, είναι σωστό κάποιος να πληρώνει στο κράτος το 85% του κόπου του;
Κλείσιμο

Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να κλείσει τους νόμιμους; Γιατί θέλει να τους κάνει παράνομους. Γιατί εκεί τους οδηγεί: στα μαύρα και στην απόλυτη εξάρτηση από τον ένα και μοναδικό εργοδότη που θα αποκτήσει κυρίαρχο ρόλο στις ζωές τους. Με τόσους περιορισμούς στην αγορά δε θα μπορούμε πλέον να λέμε υπάρχουν και αλλού πορτοκαλιές που κάνουν πορτοκάλια. Και θα σκύβουμε το κεφάλι. Θα παίρνουμε όσα «πορτοκάλια» μας δίνουν και ας έχουν μέσα σκουληκάκια. Θα το δεχθούμε αυτό;
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ