Ο Άη Σόιμπλε νά’ναι καλά...
plantzos_kostas

Κωστής Πλάντζος

Ο Άη Σόιμπλε νά’ναι καλά...

Άγιες μέρες και κάποιοι λεγόμενοι «μαρξιστές» μπήκαν και αυτοί στο πνεύμα των Χριστουγέννων.

Όχι φυσικά κατά τρόπο χριστιανικό, αλλά σαν «τρολ» των ημερών, για να «τρολάρουν» τον Σόιμπλε και τους σκληρούς δανειστές μας.
 
Αντί ευχετήριας κάρτας, μια τέτοια μέρα που οι χριστιανοί την θεωρούν ιερή, οι επιτελείς του κυρίου Τσακαλώτου έγιναν "viral" (και σε διεθνή ΜΜΕ) επειδή βρήκαν την ευκαιρία  να τα «χώσουν» στους "Σκρουτζ" αυτού του πλανήτη.

Αγνοώντας όμως την πραγματικότητα ή επειδή δεν βόλευε (ή και για πλακίτσα τύπου Λάκη Λαζόπουλου) κάνουν πως ξεχνάνε ότι οι «Σκρουτζ» αυτού του κόσμου, έδωσαν  ήδη 2 δανεια στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, πέρυσι και φέτος.
Κλείσιμο
 
Δεν ξέρω πολλούς «Σκρουτζ» που να δανείζουν κάποιον 260 δισ. ευρώ και ...να τους υπόσχονται και να τους κάνουν ελάφρυνση.
 
 
Φυσικά βάζουνε και όρους. Δηλαδή τι έπρεπε να πει ο Σόιμπλε;  Να μας δώσει δανειο πχ 1000 δισ. ευρώ, και μετα να μας τα χαρισει; Ή να πει «να τα χαίρεστε και να τα μοιράζετε αλλά, αν κάποτε θέλετε και μπορέσετε, μας τα επιστρέφετε»;
 
Αυτά τα παραμυθια, ούτε ο Κάρολος Ντίκενς δεν θα τα’γραφε! Μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ.
 
 
Όχι φυσικά ότι οι δανειστές είναι ο ....Άη-Σόιμπλε με τα δώρα. Αλλά αυτό δεν δίνει το δικαίωμα και στους δικούς αυτόκλητους «Μεσσίες» να υπόσχονται «θαύματα» χωρίς θυσίες, ούτε και να "θυματοποιούν" ξανά και ξανά τους εαυτούς τους και μια ολόκληρη κοινωνία, όποτε οι «δυνάμεις του σκότους» απειλούν την Ελλάδα, την Ευρώπη και την Πλάση ολόκληρη.
 
 
Αν θυμηθώ μάλιστα ότι αυτοί που κάποτε φώναζαν για την γενιά των 700 ευρώ είναι οι ίδιοι που τώρα, πριν δέκα μέρες μόλις, ψήφισαν και νόμο που κόβει και άλλα 12 ευρώ από τους νέους κάτω των 25 ετών που αμείβονται με τα 510 ευρώ μικτά (διαβάστε και  καμιά εφημερίδα, όχι μόνον παραμύθια) τείνω να πιστέψω ότι εμείς έχουμε για ηγέτες τον άτυχο και γκαφατζή Ντόναλντ Ντακ, ενώ κάποιοι άλλοι έχουν τον ... Γκαστόνε.
 
 
Φυσικά δεν ζούμε σε κόμιξ, ούτε είναι θέμα τύχης ή φαντασίας, όσα μας έλαχε να ζούμε. Είναι αποτέλεσμα άσχετων και επικίνδυνων ηγεσιών.
 
 
 
Για να μην το κουράσω, θεωρώ αυταπόδεικτο για την ευφυίας των κυβερνώντων μας, δύο πολύ-πολύ πρόσφατα παραδείγματα:
 
1.  Στις 19 Δεκεμβρίου ψήφισαν ένα «μποναμά» προς τους συνταξιούχους, τον οποίο έλεγαν «ακατάσχετο και αφορολόγητο». Κάποιοι φωνάζαμε «δεν είναι»  και γινόμασταν κακοί. Γιατί; Γιατί δεν βάλανε στον νόμο την σχετική πρόβλεψη. Ούτε αυτοί που το ψηφίσανε ζήτησαν να αλλάξει όσες μέρες ήταν στη Βουλή. Μόνον στις 20 Δεκεμβρίου, σε άλλο νόμο που ψηφίστηκε τελικά στις 21 του μηνός -μια μέρα πριν δοθούν τα λεφτά- καταθέσανε ξεκάρφωτη (σαν προσθήκη στον προγούμενο νόμο) την πρόβλεψη «ακατάσχετο και αφορολόγητο».
 
 
Κρίμα που φωνάξαμε, τους ξυπνήσαμε και το έφτιαξαν. Θα έπεφτε γέλιο αν τους τα έτρωγε τα λεφτά καμιά Τράπεζα ή κάποιο ασφαλιστικό ταμείο –αν όχι η ίδια η εφορία- για 1 ευρώ χρέος που μπορεί να είχαν οι δικαιούχοι του «μποναμά».
 
Παρόλα αυτά, για την παράλειψη στον νόμο δεν φταίει η Τρόικα, αφού αυτή δεν ερωτήθηκε καν. Απλώς δεν ένοιαξε κάποιους Έλληνες «εγκεφάλους» να είναι αφορολόγητο και ακατάσχετο το 300άρι -μέχρι που τους «έκραξαν» πάλι οι δημοσιογράφοι.
 
2.   Οι ίδιοι ή άλλοι «εγκέφαλοι» (τους έψαξα αλλά δεν ακόμα τους βρήκα γιατί ο ένας τα ρίχνει στον άλλον), την Τρίτη τα μεσάνυχτα, λίγη ώρα μόλις πριν ψηφιστεί το πολυνομοσχέδιο για το «πλαστικό χρήμα», πέταξαν και μιαν άλλη τροπολογία προς ψήφιση.
 
Και τι σκέφτηκαν οι πανέξυπνοι;
 

Δεν φτάνει που από 1.1.2017 θα μας ζητάνε να πληρώνουμε όλοι με κάρτες, δεν φτάνει που απαγόρευσαν τα μετρητά για αγορές 500 ευρώ και άνω, έβαλαν και τους βαριά ανάπηρους πάνω από 80% να προσκομίζουν χάρτινες αποδείξεις.
 
 
Τι σχέση έχουν όμως οι χάρτινες αποδείξεις με την διάδοση του πλαστικού χρήματος; Τι αποδείξεις να προσκομίσει ένας κατάκοιτος ή ολικά τυφλός (δεν μιλάμε για αναπήρους 50%-80% αλλά για τους πάνω από 80%); Γιατί να τσακώνεται ένας ανάπηρος για αποδείξεις που ακόμα και οι υγιείς πολλές φορές δεν «κοτάνε» να ζητήσουν (πχ από γιατρούς που χειρουργούν, ηλεκτρολόγους ζητάνε τα διπλά αν κόψουν απόδειξη κλπ); Γιατί τους απειλούν με πρόστιμα 22% και με τεκμήρια, ενώ εδώ και χρόνια πια δεν χρειάζεται κανείς να μαζεύει αποδείεξεις; Γιατί κάνουν καψόνια σε άτομα που έπρεπε να εξαιρούνται πλήρως από τέτοιες υποχρεώσεις -όπως ο νόμος προβλέπει για έγκλειστους σε φυλακές και ιδρύματα- αφού κάποιοι εξ αυτών ζουν δυστυχώς καθηλωμένοι για πάντα σε ένα δωμάτιο σαν ζωντανοί-νεκροί;
 
Για την διάταξη αυτή  όμως, θα έπρεπε να τους «τρολάρει» ο ίδιος ο Σόιμπλε. Για να δείξει ότι οι σωματικά ανάπηροι, δεν είναι τόσο «ανάπηροι», όσο οι πολιτικά και ηθικά ανάπηροι αυτού του κόσμου...
 
ΥΓ 1: Για την Ιστορία, επειδή έψαξα στα στελέχη που ψήφισαν την διάταξη για τους αναπήρους, κανείς δεν μου εξήγησε ποιος την έφερε. Όλοι λέγανε «και εγώ δεν κατάλαβα γιατί να μπει τέτοια διάταξη» αλλά δεν είχαν να πουν τίποτε στην ερώτηση «τότε γιατί την υποστήριξες και την ψήφισες;».
 
Προφανώς όμως ζούσαν στιγμές ανάτασης, επειδή σηκώσαμε «μπαϊράκι» και «σχίσαμε» για λίγο το Μνημόνιο (και ένα καλσόν μαζί) οπότε δεν νοιάστηκε κανείς για τους Έλληνες αναπήρους.
 
Ευτυχώς που δεν ψηφίζουν και για τους Γερμανούς αναπήρους γιατί τότε... τρέμε Σόιμπλε!
 
ΥΓ 2: Ένα δίδαγμα βγαίνει από την ιστορία με τον Σκρουτζ. Αν ο «Σκρουτζ» δεν ξέρει τι θα πεί Αγάπη και ανθρωπιά, όπως υπονοεί η ευχετήρια κάρτα του επιτελείου του Ευκλείδη Τσακαλώτου, τότε δεν χρειαζόμαστε τα λεφτά του για να είμαστε αγαπημένοι.
 
Ευτυχείτε λοιπόν!  Καλά Χριστουγεννα σε όλους, ακόμα χωρίς πολλά λεφτά, αλλά με πολύ Αγάπη! Η Αγάπη είναι τεράστιο όπλο, αρκεί να μη χάσουμε την επαφή με τον Θεό μας, τον εαυτό μας, τους γύρω μας και –φυσικά- με την πραγματικότητα.
 
Δυτυχώς αν λείπει η επαφή με κάτι από τα τρία πρώτα, δυστυχώς θα λείπει και με το τελευταίο.
 
 
Και το αποτέλεσμα μπορείτε όλοι να καταλάβετε πιο θα είναι τότε. Εφιάλτης στον οποίο ο Σόιμπλε θα φαντάζει σαν .... ο "Αη Βασίλης" με τα δώρα. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK